50 slovenskih frizerjev bo s striženjem pomagalo otrokom s posebnimi potrebami

Marko Hriberšek, lastnik Frizerskega salona MH (foto: MH Press) MH Press
11. 6. 2018

Ste v Sloveniji že kdaj videli 50 frizerjev na kupu, medtem ko strižejo? Ta podvig bo uspel Marku Hriberšku, mlademu inovativnemu lastniku Frizerskega studia MH, pobudniku in organizatorju akcije Odreži drugačnost – Ambasadorstvo rok za dobrobit otrok.

S projektom je želel povezati slovenske frizerje in jih združiti v dobrodelnosti, kar mu je tudi uspelo, saj se je na njegovo vabilo odzvalo kar 50 frizerjev iz vse Slovenije. Ti bodo najprej v sredo, 13. junija, tretjino svojega dnevnega zaslužka namenili Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje (CVIU). V nedeljo, 24. junija, od 10. do 17. ure, pa jih lahko v živo ulovite na enem mestu, saj bodo v okviru festivala Pljusk na plaži Velenjskega jezera s frizerskimi dejavnostmi zbirali denar za isti namen in večino izkupička podarili otrokom s posebnimi potrebami, del zbranih sredstev pa bodo namenili Zvezi prijateljev mladine Velenje.

»Želel sem, da se frizerji med sabo povežemo in se združimo z dobrodelnim namenom. Akcija Odreži drugačnost je idealna priložnost, da frizerji s skupnimi močmi prispevamo nekaj za tiste, ki pomoč res potrebujejo. Vesel sem, da se je našlo kar nekaj podobno mislečih, ki se nam bodo pridružili pri zbiranju denarja za otroke s posebnimi potrebami,« je povedal idejni vodja akcije Marko Hriberšek. Zbrane donacije bo CVIU Velenje uporabil za obnovo in ureditev previjalnice, Zveza prijateljev mladine Velenje pa bo denar namenila za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Akcijo Odreži drugačnost so kot ambasadorji podprli tudi znani Slovenci, med drugimi tudi priljubljeni glasbeniki Nina Donelli, Gašper Rifelj in številni drugi, ki se bodo dobrodelnim frizerjem v nedeljo, 24. junija, pridružili na plaži Velenjskega jezera in s svojo prisotnostjo izkazali podporo plemeniti akciji.

Marko Hriberšek ima frizerski salon in brivnico Frizerski studio MH v Velenju, ob četrtkih pa ga lahko srečamo v Ljubljani v Frizerskem salonu BKuster Hairdressing. Med drugimi striže uspešno poslovno žensko Tanjo Skaza. Redno hodi na izobraževanja v London, Zagreb, na Malto ter se uči od najbolj priznanih domačih in tujih frizerjev.