7 nasvetov prehranjevanja po Zoni, ki se jih držijo tudi zvezdniki!

31. 8. 2015

Zaradi hitrega tempa in vsakodnevnih obveznosti pogosto pozabimo na zdrav način življenja in aktivno preživljanje prostega časa. Slednjega se po navadi zavemo šele, ko je že prepozno in se pričnemo spopadati s kroničnimi boleznimi. In kakšna je strategija za zdravo in dolgo življenje v današnjem času?

Dr. Barry Sears, avtor priljubljene inovativne metode prehranjevanja po Zoni, trdi, da se ključ skriva v pravilni prehrani, saj se z ustreznim ravnovesjem hormonov lahko izognemo kroničnim boleznim. Težave s prekomerno težo se lahko skrivajo tudi v naši genski zasnovi. Pravi razlog, zaradi katerega pridobivamo nezaželene kilograme in zbolimo, pa se skriva v tihem vnetju, ki ga spodbudimo z nepravilno prehrano. Bolezni, kot so diabetes, srčno-žilne bolezni, rak in alzheimerjeva bolezen, ne nastanejo čez noč, ampak so posledica nabiranja poškodb, ki jih povzročajo nenehni napadi tihega vnetja. Izognemo se jim lahko preprosto, s pomočjo vsakodnevne prehrane.

Obvezen je prigrizek pred spanjem!

Na tiho vnetje lahko bistveno vplivamo s pomočjo prehrane. Pri tem pa je pomembno, da pri prehranjevanju po Zoni ni ključna količina zaužitih kalorij, temveč sestava obrokov in način prehranjevanja.

Razkrivamo vam nekaj nasvetov, ki vas bodo pripeljali korak bližje idealni postavi, in s katerimi se boste uspešno ubranili kroničnih bolezni:

  • zajtrk pojejte v roku ene ure, od trenutka, ko vstanete
  • zmanjšajte količine omega 6 maščobnih kislin v vaši prehrani
  • povečajte količine omege 3 v vaši prehrani
  • na dan popijte liter vode na 25 kilogramov teže
  • zaužijte veliko zelenjave in sadja
  • uživajte zadostno količino pustih beljakovin
  • oljčno olje je odlična izbira med maščobami

Predstavljene trike in še nekatere druge, ki jih priporoča EnerZona, upoštevajo številni Hollywoodski zvezdniki in olimpijski zmagovalci. Med njimi so tako Madonna, Demi Moore, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston in drugi, ki se z njo uspešno borijo tudi proti znakom staranja. V Sloveniji se kot navdušeni ambasadorji Enerzone predstavljajo odbojkar Jure Bedrač in slovenski reprezentanti v smučarskih skokih.

Preizkusite jih tudi vi in se prepričajte, da je zdrava prehrana, ki ne omejuje, temveč napolni z energijo, prvi korak do idealne postave in predstavlja strategijo za dolgo in zdravo življenje. Uporaba Zone lahko vpliva na izgubo odvečne maščobe, upočasni staranje, krepi imunski sistem in poveča fizično in mentalno učinkovitost. Več informacij o EnerZoni dostopnih tudi na: www.enerzona.si.