7 znakov, da vam je udobje pomembnejše od modnih zapovedi

7 znakov, da vam je udobje pomembnejše od modnih zapovedi (foto: profimedia) profimedia
28. 4. 2015

Obleka naredi človeka. Vsaj tako pravijo tisti, ki jim obleke pomenijo več, kot bi jim morda morale. Vaša realnost je nekoliko drugačna - obleka lahko ugonobi človeka. Sploh, če je neudobna in neprijetna. In ker ne želite, da bi vas na poti skozi življenje ovirala fina, a neudobna oblačila, razumete naslednjih 7 dejstev.

1. En par vaših čevljev je kompatibilen s 96% vaših oblačil in vse nadaljnje nakupe oblačil poskušate uskladiti s tem parom čevljev. 

2. Večina vaše dnevne garderobe je pravzaprav kombinacija neke majice s kratkimi rokavi in jeans hlač. Zato vam jutranje priprave ne povzročajo nikakršnih težav ali nevrotičnih izpadov.

3. Ko ste prisiljeni, da se za kakšen dogodek vendarle oblečete precej bolj pražnje kot sicer, se nato počutite kot prerojeni in ugotovite, da ste v elegantnih oblačilih videti prav seksi. Prisežete si, da se boste pogosteje tako oblačili in te prisege seveda nikoli ne izpolnite.

4. Na tem istem dogodku, za katerega ste se morali elegantno urediti, že po prvi uri ugotovite, zakaj v resnici sovražite vse, kar ni vaša standardna garderoba - čevlji tako tiščijo, da že pol ure ne čutite nog, hlače iz čudovite mešanice svile in volne so tako spolzke, da lezejo v stran, pod suknjičem pa boste vsak čas doživeli vročinsko kap. Komaj čakate, da pridete domov, se olupite iz vse te elegance in oblečete v nekaj človeškega.

House5. Edina možnost, da kdaj presedlate na bolj elegantna oblačila je, da sledite vzorcu, ki ga je postavil doktor House - suknjič, jeans hlače in superge. 

6. Imate leče za oči, ampak največkrat vseeno nosite kar očala. Ker le kdo ima voljo vstavljanja in negovanja tistih vražjih leč?

7. Na dan, ko imate fitnes, uporabite to kot izgovor, da cel dan hodite naokoli v trenerki. "Veš, sem bil ravnokar na fitnesu ..."