Ajda Urankar in njeno ustvarjanje za najmlajše

Ajda Urankar in njeno ustvarjanje za najmlajše (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
Vir: Story
8. 11. 2017

Zgodba o izdelkih Minimellows je zgodba, ki je Ajdo Rotar Urankar razveselila takrat, ko je pod njenim srcem začelo rasti novo življenje. Je zgodba o otroških ninicah in ostalih prav tako ljubkih otroških dodatkih, je zgodba o njeni strasti do oblikovanja, pa do otroške mode in ustvarjanja nečesa, kar v prvih mesecih življenja otrok pusti sledi.

Je mamica dveletnega Liama in žena enega izmed priljubljenih televizijskih voditeljev Davida Urankarja. Je oblikovalka, strastna športnica in ženska, ob kateri le s težavo skriješ navdušenje.

Story: Ajda, danes vas poznamo kot ustvarjalko za otroškimi dodatki Minimellows. Kako pa se je začelo vaše ustvarjanje?

Rada imam ročne spretnosti, izdelke, ki jih lahko primeš, otipaš. Zelo dolgo sem se na primer upirala Google koledarju in namesto tega vrsto let izdelovala svoje organizatorje. Vse sem sama izrezala, sešila, okrasila ... to mi je bilo super. Ko sem šla na porodniško, pa je ta ustvarjalnost prišla na plan na malce drugačen način. Začutila sem željo, da bi se naučila šivati, pri čemer mi je pomagala sestrična, ki je modna oblikovalka, in tako se je začelo. Moje ustvarjanje je vse od takrat povezano z ninicami in drugimi otroškimi pripomočki, ki jih danes predstavljam pod blagovno znamko Minimellows.

Story: Pa ste potem kakšno takšno ustvarjalno darilce kdaj namenili tudi Davidu?

Vem, da sem mu enkrat naredila knjižico, sploh ko sem med študijem živela tri leta v Angliji, on pa je bil tukaj. Takrat sem mu redno pisala pisma ali pa naredila kakšno knjižico ... Samo da sem lahko ustvarjala in kaj porisala. (smeh)

Story: Kateri pa je vaš prvi ustvarjalni spomin?

Ko sem bila mlajša, sem zelo rada risala. Spomnim se, da smo imeli v osnovni šoli nalogo, da narišemo mušnico, in jaz sem jo narisala v modri. To se mi je zdelo zelo dobro. (smeh) Mislim, da sem takrat za to svojo umetninico od učitelja dobila 'manj uspešno', ker mušnica pač ni modra, meni pa se je zdelo to malce krivično, saj sem vedela, da ni tako, samo želela sem jo takšno narisati. Pa tudi doma smo veliko risali, saj sta se starša veliko ukvarjala z nama s sestro, poleg tega je oče malce zaljubljen v dizajn in morda je mojo strast do oblikovanja na neki način s tem spodbudil tudi on.

Najboljše za najmlajše

Story: Je vaša redna služba sicer povezana prav s tem?

Res je. Sem oblikovalka v podjetju, ki se imenuje Celtra. Gre za podjetje, ki dela v večini z ameriškim trgom in globalnimi znamkami, kot so Snapchat, Victoria's Secret, Nike ipd., saj imamo najboljšo digitalno platformo za mobilno oglaševanje. Res lepo je biti del ekipe, zame je to daleč najboljše podjetje v Sloveniji. Prav tako sem vesela, da me spodbujajo tudi pri mojem ustvarjanju Minimellowsov.

Story: Že mogoče opažate, da sta si morda Liam in David že v čem podobna?

Z avtomobilčki je obseden, po očiju. (smeh) Zanimivo mi je, kako že prepozna, kateri avto je čigav. Kateri je moj, od dedija, babice ... To se mi zdi neverjetno. Nisem tip mamice, ki bi svojega otroka ves čas hvalila, a se mi zdi res fascinantno, da pri manj kot dveh letih prepozna točno tipe avtomobilov - to mu gre verjetno bolje kot na primer njegovima babicama. (smeh)

Story: Kaj pa, ko je David na televiziji? Kako se odzove na to?

Na začetku ni reagiral, zdaj pa že ve. Zdaj se zjutraj ob četrtkih zbudiva in ga greva gledat pred televizijo, Liam mu maha in zdi se mi tako prikupen.

Story: Pa sta ga šla obiskat že na kakšno oddajo ali v studio?

Ja, je že bil. Zadnjič sva ga šla obiskat na snemanje oddaje Avtomobilnost, pa tudi na RTV ga je enkrat peljal, ker ga ni imel kam dati. (smeh) Liamu tako ali tako ni pomembno, samo da se nekaj dogaja okrog njega.

Besedilo: Kaja Milanič // Foto: Marko Delbello Ocepek in Boštjan Podlogar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story44/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 44/2017

Story 44/2017, od 26. 10. 2017