ARTish market se pred zimo umika v vilo Čira Čara in Pionirski dom!

ARTish market se pred zimo umika v vilo Čira Čara in Pionirski dom! (foto: ARTish Press) ARTish Press
1. 12. 2018

Predpraznični in božični ARTish market  se pred zimskim hladom umaknil v  čudovite podstrešne prostore čarobne vile Čira Čara oz v Pionirski dom na Komenskega 9, le streljaj stran od glavne ljubljanske tržnice. ARTishani tja selijo svoje trgovinice, kjer boste lahko napasli oči, poklepetali s sodelujočimi, si privoščili katerega od unikatnih izdelkov sodelujčih ustvarjalcev ter tako podprli njihov trud.

KDAJ IN KJE?

Unikatna darila boste na umetniškem sejmu našli v naslednih terminih: 

• Miklavžev ARTish 6. 12. / 15.00-20.00 – KUCHA (Mašera-Spasićeva 8, Bežigrad)

 • PREDpraznični ARTish 15.12. (od 13.00 do 20.00) in 16 .12. (od 10.00 do 19.00) / PIONIRSKI DOM, KOMENSKEGA 9

• BOŽIČNI ARTish 22.12 (od 10.00 do 19.00) / PIONIRSKI DOM, KOMENSKEGA 9

Ali se zavedate kaj pomeni ustvarjalcu, ko pri njemu kupite njegov izdelek? Kajti, ko kupite unikatni izdelek, kupite več kot samo stvar. Kupite neskončno število ur, vdahnjenih v ta izdelek. Energijo, ki je vanj vnešena. Zadovoljstvo in srečo, ko je izdelek dokončan in točno tak, kot si ga je umetnik zamislil. Kupiš mali košček srca in duše, ki sta vtkana vanj. Neprespane noči in zgodnja jutra. Zakaj? Zato, ker verjamejo v svoje delo, v pot, v katero so se podali.  S tem, ko kupite nekaj od ustvarjalca samega, spoznate njegovo zgodbo, njegov pomen življenja, njegove cilje, upanja in želje. Stopite v njegov svet skozi vedno odprta vrata in za vedno ostanete z njim.

Seveda lahko nakup opravite tudi z samo enim klikom, neosebno, na hitro, ker pač že morate. Ali pa skočite v bližnjo trgovino z unikatnimi izdelki, kjer ustvarjalcu odškrtnejo vsaj 50% svojega truda. Verjemite, umetnikom / ustvarjalcem ni lahko. Veliko je takih, ki se odpovedo redni službi in redni plači samo zato, ker verjamejo vase, v svoje delo, v to, da bodo uspeli. Temu sledijo mesečne borbe s preživetjem, plačevanjem prispevkov, položnic, preživljanjem družine. Ne, ni jim lahko! 

Zato je tukaj ARTish. 

"Že osem let podpiramo, spodbujamo, jih gledamo kako rastejo in zapuščajo naše gnezdo in se s svojim delom dvigajo v višave. Tukaj smo za to, ker verjamemo v naše poslanstvo, verjamemo v ARTishane in verjamemo, da vsakič znova z unikatnimi razveselimo številne sorodne duše, ki prav tako verjamemo v nas in z nakupom izdelov pri ustvarjalcih prenašajo posebno sporočilo naprej. Hvala, ker nas PODPIRATE in SPODBUJATE, da še naprej sledimo svoji začrtani srčni poti. Hvala vsem, ki ste že 8 let del naše zgodbe," so javnosti še sporočili iz ARTish.