ARTish - na Gornjem trgu vse do septembra!

ARTish - na Gornjem trgu vse do septembra! (foto: ARTish) ARTish
20. 7. 2015

Prvo avgustovsko soboto, 1. avgusta, vas v jedru Ljubljane ponovno vabi ARTish, ki na ogled in prodajo postavili svoja unikatna umetniška dela.

Na tokratnem ARTishu bomo izmenjavali tudi igrače, potekala bo brezplačna otroška ustvarjalnica Zeleni VRTiljak (Florideja), z nami pa bosta tudi Zavod LU - Love is Universal in Društvo HRTJI SVET Slovenije - Slovenian Sighthound World

ARTish DODATNI PIŠKOTki

 • Brezplačna otroška ustvarjalnica Zeleni VRTiljak

ZELENI VRTiljak je celostno zasnovan program delavnic za aktivno vključevanje otrok v proces spoznavanja lastne pridelave vrtnin in zelišč, skozi igro in kreativno druženje s sovrstniki.Otroci sodelujejo v celotnem procesu rasti – od zrna do cveta. ZELENI VRTiljak spodbuja otroke k spoznavanju narave, zdravega načina življenja in ustvarjalnosti, s poudarkom na izkustvenem učenju ter spoštljivem odnosu do okolja. Mali kreativni vrtnarji bodo svoje izdelke po delavnici lahko odnesli s seboj domov ter tako novo znanje še razvili in nadgradili.

 • NOVO na julijskem ARTishu: ZOOPI izmenjava igrač!

Zanimivo bi bilo videti, katere igrače bi si izbrali otroci, če bi izbirali čisto sami. Dajmo jim priložnost! Pustimo jim, da si brez obremenitve družinskega proračuna skupaj s prijatelji izmenjajo igrače, knjige, družabne igre ter po lastnem navdihu domov odnesejo takšne, ki so jim res všeč. Naredite prepih v omarah in prinesite igrače, ki so željne igre z novimi radovedneži.

Na stojnici Zavoda LU bomo zbirali sredstva za otroke s posebnimi potrebami, ki jih vodi Jana Dular. Prispevki, zbrani s prodajo izdelkov ARTishanov, bodo šli za prehranjevanje učencev, ki obiskujejo Eline delavnice vsak dan, ter za nakup šolskih pripomočkov za izvedbo vsakodnevnih delavnic.

Namen in cilj projekta ARTish

 • Ljubljana je mesto s posebnimi vitalnimi funkcijami in »dušo«. Dušo pa mestu daje kultura in njeni prebivalci, ki so napolnili številne zunanje in notranje prostore. Ta kultura je postala gibalo mestnega razvoja in je z svojim vplivom ustvarila posebno mestno identiteto, kar je Ljubljano v zadnjih letih postavilo na zemljevid Sveta kot eno najlepših mest na Svetu. Naš projekt bo poskušal nadgraditi obstoječo mestno identiteto, ki je na področju kulture in umetnosti zelo cenjena, tako v Sloveniji kot tujini.
 • Z organizacijo projekta, ki je brezplačen za obiskovalce, se vključujemo v kulturna prizadevanja v Ljubljani, da bi z raznovrstno in aktualno ponudbo dogodkov zadovoljili potrebe in pričakovanja čim širšega kroga ne samo stalnih obiskovalcev našega umetniškega festivala, ampak prebivalcev mesta ter turistov nasploh.
 • Razvijanje in vzdrževanja umetniškega izražanja ustvarjalcev ter obiskovalcev ARTish-a.
 • Postavitev mesta Ljubljane na evropski zemljevid zanimivih »art« tržnic, ki omogoča umetnikom in obiskovalcem vpogled v kvalitetno ustvarjanje.
 • Z omogočanjem in spodbujanjem predstavljanja ustvarjalcev, pomočjo pri prepoznavnosti njihovih del ter brezplačni predstavitvi le teh, se vključujemo v nacionalna prizadevanja za aktivno, ustvarjalno, kvalitetno preživljanje prostega časa.

Na Gornjem trgu v Ljubljani bomo od aprila pa vse do septembra.

ČASOVNICA ARTish srečanje v letu 2015:

 • sobota / 1.8. >> Gornji trg , Ljubljana
 • sobota / 22.8. >> Gornji trg , Ljubljana
 • nedelja / 13.9. >> Gornji trg , Ljubljana
 • sobota / 26.9. >> Gornji trg , Ljubljana
Značke: ARTish

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri