Barbara Žgalin: “Nimam veliko čevljev”

Vir: Story
4. 3. 2016

Nekje med neskončnim številom obešalnikov in nepreglednih polic s čevlji boste našli novo stilistko Pro Plusa Barbaro Žgalin, ki informativnemu programu daje svežino, novemu poklicu pa svoje srce.

Barbara Žgalin: “Nimam veliko čevljev” Arhiv Pop TV

Bila je modna novinarka, sodelovala je pri marketingu največjih svetovnih znamk, ima svoj blog in je osebna stilistka. Moda ji teče po žilah, v svojem poslanstvu pa neizmerno uživa.

Barbara Žgalin: “Nimam veliko čevljev” Arhiv Pop TV

Barbara je prepričana, da veliko spremembo videza naredi že en minimalističen dodatek.

Story: Kako se je spremenilo vaše življenje, odkar ga poganja televizijski vrtiljak?

Moje življenje se je obrnilo na glavo. (smeh) Že prej sem bila vajena veliko delati, zdaj pa sem z oblikovanjem poslovnega sloga informativnih oddaj prežeta 24 ur na dan, vsak dan. Včasih se še ponoči zbujam in razmišljam o kakšnem kosu oblačila ...

Story: Predvidevam, da je na vaši nočni polici zadnja izdaja modne revije, v vaših mislih pa slogi televizijskih voditeljev ... Takšna funkcija najbrž nima urnika in zahteva celega človeka?

Ja, vse to je res. Sama tega ne dojemam kot službo, ampak gre za življenjski slog. Miselni proces traja ves čas. Ne znam izklopiti, pa tudi nočem. (smeh)

Story: Modi ste predani že več kot 15 let. Bili ste modna novinarka, še vedno pišete modni blog, a ima televizijska kamera najbrž svoje oko, ki ima neka določena pravila; kakšna?

Pri stiliranju voditeljev dnevno-informativnih oddaj gledam zlasti na poslovni videz. Ta ima določene zakonitosti, stremim k temu, da so obleke diskretne in nevsiljive. Treba se je zavedati, da določene barve na televiziji nikoli niso takšne, kot so v realnosti. Ja, kot ste rekli, kamera ima svoje oko, zato se temu poskušam čim bolj prilagoditi. To pomeni, da so barve nevsiljive, da ni prevelikih vzorcev, kot so velike rože ali pike, in predvsem, da sem pozorna na skladnost telesa.

Story: Kako je videti povprečen delovni dan stilistke informativnih oddaj?

Budilka zvoni ob pol šestih zjutraj. (smeh) Sicer pa delovni dan zares začenjam ob osmi uri, dopoldneve preživim v trgovinah, kjer si izposojam ali vračam oblačila, popoldne pa sem na televiziji, kjer pomagam pri oblačenju voditeljev in dokončni graditvi njihovih osebno-poslovnih slogov. Domov pridem okrog sedmih zvečer.

Story: Kolikšno vlogo pri izbiri določenega oblačila igra karakter posameznika?

Veliko. Če je karakter močan že sam po sebi, želim, da oblačila to umirijo. Vedno poskušam najti pravo ravnovesje. Vsakemu voditelju se posvetim osebno, spoznam njegov karakter in se temu poskušam prilagoditi. Velikega pomena je, da se oseba, ki oblačilo nosi, v njem dobro počuti, hkrati pa, da odraža verodostojnost.

Story: Moda najbrž ni le vaš poklic, je tudi vaš hobi in vaša strast?

Tako je, to je način življenja.

Story: Katera je bila vaša največja modna napaka, ki ste jo storili?

Moja? Hmm ... Vedno sem rada izstopala, že kot otrok. Če se ozrem nazaj, je bila gotovo vmes kakšna napaka, ampak se mi je v tistem trenutku zdela najboljša možna odločitev. (smeh)

Story: Česa v vaši garderobni omari nikoli ne bi našli?

Korzeta in oblek, ki spominjajo na ameriške maturantske plese, plastičnih torb, premajhnega nakita ali klasičnega kostima.

Story: Koliko parov čevljev imate?

Sploh ne veliko. Bolj sem obsedena z nakupovanjem spodnjega perila, rada imam oblačila, ki nosijo podpise slovenskih oblikovalcev, prav tako obožujem velike kose nakita in pa rdečo šminko - to je že moj zaščitni znak.

Napisala Andreja Korenčan
Fotografije Arhiv Pop TV

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story09/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 09/2016

Story 09/2016, od 25. 02. 2016