Boštjan Romih: Z ekološkimi oblačili prvič v vlogi manekena

7. 12. 2016 | Vir: Lea
Deli
Boštjan Romih: Z ekološkimi oblačili prvič v vlogi manekena (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

Za uspešnim televizijskim in radijskim voditeljem je zanimiva izkušnja. Na Sensovi predstavitvi nove jesenske kolekcije je stal ob boku uspešnih manekenov Matjaža Kumelja in Luka Mulca.

A to še ni vse – na sebi je imel drzno oblačilo iz posebnih ekoloških tkanin. "Super je, fajn se počutiš. Ekologijo pa se lahko kot posamezniki gremo po majhnih korakih. Nova kolekcija je takšna, kot so vse druge obleke Zlate Zavašnik – en korak stran in en korak naprej," je navdušeno pripovedoval Romih, ki že vrsto let prisega na trendovska poslovna moška oblačila blagovne znamke Sens.

Zlata Zavašnik, lastnica in direktorica podjetja Sens, stremi k izdelovanju trajnostnih izdelkov. Tokrat je v svoji kreativnosti pri ustvarjanju oblačil ekološki noti dala še posebno prednost. Po njenih besedah so suknjič z zadrgo na rokavu, skrajšani suknjič in suknjič s špic fazono izdelani iz posebnih tkanin: "To so tkanine iz ekološke volne merino in poliestrskih vlaken, ki so v celoti pridobljena iz odpadnih plastenk. Moj dolgoletni dobavitelj E. Miroglio surovine za tkanine najde v lokalnem okolju – plastenke so izključno mehansko predelane v severni Italiji, volno merino pa odkupi od lokalnih rejcev, katerih ovce se prosto pasejo na travnikih."

Jesensko kolekcijo sta na predstavitvenem dogodku poleg Romiha nosila še dva uspešna manekena, Matjaž Kumelj in Luka Mulec, ki je na modnih revijah v tujini predstavljal tudi blagovno znamko Versace. Med obiskovalci, ki so na njih občudovali nekoliko drznejša in hkrati ekološka oblačila, ni manjkalo znanih obrazov. Med njimi smo ujeli oblikovalko Urško Drofenik, voditelja Boštjana Kluna, stilista Saša Radoviča in pevca Jakoba Kapusa.