Branka Kržin je modna dama iz zakulisja

Vir: Story
13. 12. 2017

Obdobje na manekenskih brveh je zamenjala za zaodrje. Danes opravlja delo managerja in inšpicientke ter raznovrstne stvari, povezane z usklajenim timskim delom, ki jo izjemno veseli in izpolnjuje.

Zelo rada se loteva novih izzivov, saj je po njenem mnenju radovednost tista, ki ohranja iskrivost duha. Preprosta, dostopna, zapriseženo modna in pozitivna. Takšna je Branka Kržin. Spoznajte jo tudi vi.

Story: Kako se je moda vpletla v vaše življenje?

Sestop z manekenske brvi je pomenil vstop izza scene, ki me je fascinirala že od začetka, kot preplet dobro naoljenega kolesja, kjer vsak opravlja natančno določeno zadolžitev. Pomembna je profesionalnost, pa tudi tovarištvo in naklonjenost, pripravljenost priskočiti na pomoč tako fizično kot z nasveti. Trdo delo, ki se obrestuje z odlično izpeljanimi projekti.

Story: Kaj trenutno počnete, s čim se ukvarjate?

Organiziram srečanja, dogodke različnih naročnikov. Pestrost in dinamičnost me spremljata že več kot 25 let. Večkrat me tudi pokličejo kot model za reklamne spote - vlogo je treba znati odigrati sproščeno. Tesno sem vpeta v sodelovanje s programskim in kreativnim direktorjem Mercedes-Benz Fashion Weeka Ljubljana Sašem Radovičem.

Story: Kakšen odnos imamo po vašem mnenju do slovenske mode?

Prihod nizkocenovnih blagovnih znamk je definiral naš trg. Nekoč cenjene slovenske modne industrije žal ni več, a prihaja kopica nadarjenih mladih slovenskih oblikovalcev, ki postajajo prepoznavni. Slovenska modna družina je raznovrstna, bolj ali manj uspevajo ujeti duh časa in prezentirati svojo ustvarjalnost. Zlahka jih poiščete na več prodajnih mestih. S Sašem Radovičem in Barbaro Žnidar smo orali ledino s prireditvami Najbolje oblečeni Slovenci v devetdesetih, kjer se je v okviru prireditve prvič v takem obsegu pri nas predstavila slovenska modna ustvarjalnost.

Story: Kateri slovenski modni oblikovalec vas še posebej navdušuje?

Akultura, Peter Movrin, JSP, Draž, SENS ... Z nekaterimi se pri delu srečujem že od začetka kariere. Spoštujem njihovo kreativnost, samosvojost, vztrajnost.

Story: Kako komentirate letošnji Mercedes-Benz Fashion Week?

Kot izjemno uspešnega. Izpeljan je bil na visoki profesionalni ravni, z izbranimi sodelujočimi, neverjetnim odzivom občinstva ter priznanji in pohvalami tujih novinarjev in kupcev, ki so iskali nabor za svoja prodajna mesta. Projekt agencije Pristop je združeval več kot sto članov delovne ekipe in brez dobre organizacije ter podpore pokroviteljev in sponzorjev ga ne bi bilo mogoče izpeljati. MBFWLJ se razvija in nadgrajuje iz edicije v edicijo, poleg modnih revij so tu še performansi, razstave, instalacije, okrogle mize ... Pa tudi priložnost za sproščeno druženje po končanem programu.

Story: Priprave za takšne dogodke so obsežne ... Kako so bili videti vaši dnevi?

Priprave so potekale več mesecev. Kastingi doma in v tujini, usklajevanje med kreatorji in mojstri pričesk in ličenja, urniki posameznih segmentov, koordinacija prevozov, hotelov, načina in vrste prehrane ter pijače, načrtovanje postavitve zaodrja z garderobo, zagotovitev delovne ekipe, inštruiranje ... Nešteto pogovorov, vzdrževanje stikov prek elektronske pošte, spremljanje razvoja dogodkov, poročanje kreativnemu direktorju o opravljenih nalogah ... Delo je vključevalo tudi pozne nočne in zgodnje jutranje ure, med vikendi in prazniki.

V tokratni ediciji sem na predstavitvi Akulture po dobrih dveh desetletjih nastopila tudi kot model, z menoj so po modni brvi stopale Barbara Gledj, Tjaša Medica, Tjaša Mesojedec, Nina Gazibara in Zvončica Vučkovič.

Story: Stil je ...

Osebni slog naj bi bil kot podpis - unikaten, neprisiljen! Mi naj nosimo obleko, ne obleka nas!

Story: Katera je vaša najljubša barva?

V naravi rumena, v modi črna.

Story: Spremljate svetovne modne smernice - katere so to sezono vaše najljubše?

Imam svoj slog oblačenja, všeč mi je plastenje. V trendu pa je pravzaprav vse, le kanček smisla za kombiniranje je treba imeti.

Modna dama  iz zakulisja

Story: Kaj pa dodatki? Kateri so po vašem mnenju najboljši in skoraj obvezni?

Torba naj bo drzna in drugačna. Stiliranje naj zaključi nakit. Kape in klobuki poudarijo prezenco ali zapeljivo ženstvenost. Obvezen je kakšen dober kos nakita, ki ga seveda moraš znati uporabiti in se držati pravila manj je več. Torbica naj bo drzna, drugačna. Zelo pa sem navdušena, da se vrača moda klobučkov, saj poudarijo ženstvenost in dodajo tisto nekaj posebnega.

Story: Kaj naj obleče poslovna dama, ki ji klasika ne zadostuje, želi pa biti v trendu?

Še pred oblačili je pomembno biti urejen in predvsem negovan. V poslovnem svetu veljajo določena pravila oblačenja, ki se razlikujejo glede na profil dela. Oblačila vrhunskih materialov in izdelave bodo trajala dlje in bodo videti brezhibno. Trendni pridih dodasta tudi kvalitetna torba in domiselno oblikovana obutev. Bolj umetniška branža pa dovoljuje tudi 'odštekanost'.

Story: Opišite popoln prosti dan.

Piknik v naravi, v družbi prijateljev in odličnega razpoloženja!.

Story: Vaša najljubša knjiga?

Trenutno Janet Street-Porter: Življenje je za pop***it prekratko. Nadvse zanimiv in zabaven 'priročnik' o tem, kako doseči to, kar si želiš, ne da bi izgubljal čas, energijo in denar.

Modna dama  iz zakulisja

Story: Katero je vaše najljubše mesto na svetu?

Bolj kot v mesta se raje podam na morske obale. Obožujem morje.

Story: Najboljši nasvet, ki ste ga dobili?

Uživaj življenje! Dajem si ga sama sebi, vsak dan!

Story: Na kaj ste ponosni?

Na družino. Na obe hčerki. Na prijatelje, ki mi vedno stojijo ob strani.

Story: Kam na večerjo s prijatelji?

Bistvo je, da se snidemo in družimo, lokacija je drugotnega pomena.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story49/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 49/2017

Story 49/2017, od 30. 11. 2017