Cool Fotr nikamor več brez svojega prenosnika (se njegova Teja ob tem počuti zapostavljeno?)

Cool Fotr nikamor več brez svojega prenosnika (se njegova Teja ob tem počuti zapostavljeno?) (foto: PROMO) PROMO
23. 9. 2020 | Promocijsko sporočilo

Ta prenosnik je nadvse očaral Cool fotra in mi smo se odločili preveriti razloge za to. Odkrili smo 5 njegovih bistvenih pozitivnih lastnosti.

Prenosni računalniki so narejeni, kot pove že ime, za prenašanje in uporabo kjerkoli in kadarkoli. Tako kot druge je Janija prepričal zaradi seznama lastnosti, ki so najbolj pomembne v tej luči. Temu prikimava tudi njegova Cool mamacita, ki ni prav nič ljubosumna, saj je prepričal tudi njo, obenem pa ima njen mož še vedno dovolj časa zanjo.

1. Dolgoživost baterije

Lepota, lahkost, majhnost in odlične zmogljivosti zbledijo, če baterija ne more slediti potrebam po dolgem delovanju, ko v bližini ni električne vtičnice. Huaweieva prenosna računalnika MateBook X Pro in MateBook 13 sta zato opremljena z dovolj velikima baterijama, ki bosta v večini primerov zadostili zahtevam po dolgi življenjski dobi tudi najbolj zahtevnih uporabnikov. Dodan jima je napajalnik, ne veliko večji od napajalnikov prenosnih telefonov, kar je velika osvežitev in pripomore k večji prenosljivosti v primerjavi z veliko večjimi napajalniki drugih izdelovalcev. Kljub majhnosti je dovolj močan za hitro polnjenje izpraznjene baterije. Skupaj, vzdržljiva baterija in majhen, a močan napajalnik, zagotavljata, da delo nikdar in v nobenem trenutku ni moteno ali celo preprečeno.

2. Velikost je pomembna

Kot že ime pove, je prenosni računalnik namenjen prenašanju, zato niso nepomembne mere in teža. Preveliko napravo težje pospravite v torbico ali nahrbtnik ali vas kako drugače moti. MateBook X Pro je na račun večjega zaslona malo večji od modela MateBook 13, vendar so mere obeh optimalne za sodobnega digitalnega nomada. Enako velja za težo, saj z okoli 1,3 kg sodita med lažje. Majhna teža ne pomeni slabše zaščite, saj imata obe ne samo lepo, temveč tudi vzdržljivo kovinsko ohišje. Ni namreč najlepše, če je prenosnik po nekaj mesecih uporabe, ko ste ga ves čas prenašali sem ter tja, odpirali in zapirali, poln prask, tečaji zaslona pa zrahljani. Kakovost izdelave je zatorej v luči prenosljivosti prav tako izrednega pomena.

3. Kakovosten zaslon

Med uporabo prenosnega računalnika na poti ne morete vedno nadzorovati svetlobnih razmer na mestu uporabe. Morda ga boste uporabljali celo na prostem, kjer lahko sončni žarki motijo čitljivost zaslona, česar si nikakor ne želite. 35,5-centimetrski (13,9-palčni) zaslon prenosnega računalnika MateBook X Pro je občutljiv za dotike, kar prav tako izboljša udobje uporabe, in je dovolj svetel za uporabo na prostem. V tej lastnosti ni veliko slabši MateBook 13 s 33-centimetrskim (13-palčni) zaslonom, pri katerem se lahko odločite, ali naj bo občutljiv za dotik ali ne.

4. Varnost podatkov in naprave

Zagotavljanje varnosti in zasebnosti je naslednja pomembna lastnost odličnega prenosnega računalnika. Oba imata zato v tipki za vklop tipalo prstnega odtisa, ki preprečuje vstop vsem razen vam. Če ga izgubite ali vam ga ukradejo, so podatki varni, saj nihče ne more do njih. MateBook X Pro pa ima še eno odlično rešitev. Zaradi tankih robov okoli zaslona ni bilo prostora za kamero, zato so jo vgradili pod sredinsko tipko v funkcijski vrstici tipkovnice. Kadar je ne uporabljate, je varno shranjena v ohišju prenosnega računalnika in neaktivna, ko si seveda njene aktivnosti ne želite.

5. Osvetljena tipkovnica za delo v temi

Peta lastnost ni zadnja po pomenu, saj je ravno tako pomembna kot vse do zdaj omenjene. Pomembno je, da so tipke na tipkovnici velike, da je razmik med njimi dovolj širok in da imajo ravno pravšnji hod in odzivnost. Prav tako mora biti odzivna in velika sledilna ploščica, saj je malo verjetno, da boste pri sebi vedno imeli miško. Vsak dodatek namreč zmanjša prenosljivost. Prenosna računalnika MateBook X Pro in MateBook 13 blestita tudi v teh dveh elementih, zato sta idealna sopotnika za vse, ki ste veliko na poti ter je vaše delo odvisno od kakovostnega in zmogljivega prenosnega računalnika!

 

 

 

Značke: Huawei

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri