Čudežni deček modnega sveta zaprl podjetje

Čudežni deček modnega sveta zaprl podjetje. (foto: Jackie Brown/Splashnews.Com/Splash/Profimedia) Jackie Brown/Splashnews.Com/Splash/Profimedia
Vir: Story
30. 11. 2019

Zac Posen je bil še nedavno eden od bolj priljubljenih modnih oblikovalcev slavnih, a je na lepem zaprl svoje podjetje.

Nekoč so ga imenovali tudi čudežni deček visoke mode – in Zac Posen (39) je to tudi bil. Znan je bil predvsem po kreacijah glamuroznih večernih oblek. “Upravni odbor podjetja se je s težkim srcem odločil, da zapre podjetje. Bili smo v postopku prodaje, a nam je zmanjkalo časa,” je dejal Zac Posen v svoji izjavi. Istega dne, ko so to objavili, so odpustili 60 zaposlenih. V investicijski družbi Ron Burkle so zahtevali, da bi Posen prodal tudi svoj delež pri blagovni znamki.

Sarah Jessica Parker v kreaciji Zaca Posena.

Na newyorškem tednu mode je oblikovalec prikazal celo kolekcijo za leto 2020, a so sedaj sporočili, da kreacij, ki so že bile naročene, žal ne bodo mogli izdelati. Samo nekaj ur pred najavo, da bodo modno podjetje zaprli, so na Twitterju že začeli iskati najbolj želene linije torb Zac by Zac Posen. Svoje modno podjetje je čedni Posen ustanovil, ko je imel le 21 let. Še danes pa ta rojeni Newyorčan živi s starši, ki jim za bivanje plačuje 15 evrov na dan. Za svoj nagli vzpon v modni industriji se lahko zahvali manekenki Naomi Campbell. Pred kratkim je oblikoval poročno obleko za prijateljico igralko Katherine McPhee, ki se je poročila z Davidom Fosterjem. Na svoj trenutni položaj Posen gleda pozitivno “Moram se preusmeriti in pogledati, kaj bo moj naslednji korak. Svojo kreativnost moramo deliti naprej in iti novim izzivom nasproti,” pravi Prosen, ki ima očitno v glavi že druge načrte. Pravi pa, da to zagotovo ne bo več modna industrija.

Zac Posen in Winnie Harlow v njegovi kreaciji.

Nova Story že v prodaji

Story