Spletna galerija z umetniškimi odtisi: DISPLEJ na ogled postavi

Spletna galerija z umetniškimi odtisi: DISPLEJ na ogled postavi (foto: Foto: Displej) Foto: Displej
Vir: Story
21. 11. 2020

Ljubitelji umetnosti, ki cenijo kakovost in podpirajo lokalne ustvarjalce, so se na začetku oktobra razveselili novice, da je Slovenija bogatejša za spletno galerijo z umetniškimi odtisi pretežno slovenskih vizualnih ustvarjalcev.

DISPLEJ je nastal leta 2020 v želji, da bi dela nadarjenih ilustratorjev in fotografov postala prepoznavna in dostopna širši javnosti tudi skozi galerijske zbirke. Dela, ki jih ponuja galerija, so reproducirana na zelo kakovostnem galerijskem papirju s tehniko tiska Giclée Fine Art, dopolnjuje jih dovršena končna predstavitev s premišljeno izbranimi okvirji, ne manjka pa niti potrdilo o avtentičnosti, ki kupcu zagotavlja verodostojnost, kljub naštetemu pa dela ostajajo tudi cenovno dostopna.

Spletna galerija DISPLEJ, ki jo najdete na naslovu www.displej.art, trenutno ponuja dela ilustratorjev Gašperja Krajnca, Jake Vukotiča, Istvana Davida, Bojane Dimitrovski, Dejana Kralja, Marka Renka, Mojce Krajnc in fotografinje Mimi Antolović, v prihodnosti pa bodo dodajali tudi nove avtorje.

Kuriran izbor del s številnimi motivi, ki so tako po tehnikah kot po vzdušjih različni, omogoča, da vsak posameznik najde delo, primerno za opremo svojega doma, poslovnih ali javnih prostorov, ki potrebujejo dekorativni dotik, prav tako pa so umetniška dela eleganten način, da se zahvalite svojim najbližjim za njihovo trdo delo, zvestobo in prijateljstvo ter jim podarite nekaj trajnega. Je kaj lepšega kot umetniško delo, v katerem uživa vsa družina in ob katerem si oči lahko odpočijejo vaši sodelavci?

Jaka Vukotič

Jaka Vukotič

Ilustrator Jaka Vukotič riše že od mladih nog. Čeprav je nekaj let resno verjel, da bo delal v arhitekturi, je na koncu prevladala ilustracija. Med drugim je soavtor stripovskih albumov Znamenitni (Žiga X Gombač) in Reformatorji (Boštjan Gorenc Pižama) ter likovne podobe knjig Jezični možje, Kratkoslovnica in Slovnica na kvadrat, ki jih je napisal Kozma Ahačič. Redno objavlja v učbenikih ter v otroških in mladinskih revijah Ciciban, Cicido, Moj planet in National Geographic Junior. Prosti čas posveča pisanemu domišljijskemu svetu, ki ga združuje pod znamko Three ants in a row.

Svoje prikupne domišljijske ilustracije opremlja z iskrivimi pregovori, ki za svojimi na prvi pogled lahkotnimi sporočili skrivajo globlji pomen.

Istvan David

Istvan David

Romunski umetnik z madžarskimi koreninami Istvan David je zaključil magistrski študij slikarstva in izobraževanje nadaljeval na oddelku za grafično oblikovanje na Dunaju. Ilustrator Istvan David se v galeriji Displej predstavlja s serijo kolažev Final Cut, zgrajene iz obsežnega gradiva ilustracij, ki so bile v obdobju štirih let objavljane v slovenskih tiskanih medijih. Z uporabo kolažnega medija prikazuje podrobnosti svojih del, podrobnosti, ki se izgubijo, ko so ilustracije natisnjene v časopisih, sočasno pa je ustvaril tudi nova umetniška dela. Na ta način je svoje ilustracije prikazal v novi luči in jih postavil v drugačen kontekst. Končni rezultat se izraža v močnem kinematografskem učinku, postopek pa je bil zelo podoben končni montaži filma.

Mimi Antolović

Mimi Antolović

Mimi Antolović je fotografinja z odličnim občutkom za kompozicijo in svetlobo. Čeprav ustvarja na številnih področjih, najmočnejši pečat pušča na lepotni in modni fotografiji. Je prejemnica nagrade za najboljšo modno fotografinjo Elle Style Awards 2013.

Tokrat preseneča s serijo tihožitij cvetja, ki jo je poimenovala V imenu rože. Ideja za motive izhaja iz umetniških del Dalíja oziroma njegovega raztapljajočega sveta. S premišljeno izbranim občutkom je fotografinja cvet ujela v trenutku, ko tekočina postane del rože, in obratno, ko skupaj ustvarita nov element, kot je na primer eksplozija.

Marko Renko

Marko Renko

Najljubši kraji ilustratorja Marka Renka so nekje onstran brbotajočega mestnega življenja in betonskih sten, od nekdaj ga privlačijo naravni in organski motivi, zato ni čudno, da navdih vse bolj črpa iz narave. Dela, ki jih najdete v spletni galeriji Displej, so bila povečini navdihnjena v okolici Snežnika, kamor se avtor rad umakne. Z enostavnimi grafičnimi oblikami ter igro svetlobe Renko ilustrira mir in spokojnost, ki nas obdajata le v naravi.

Napisala: Barbara Sekirnik, Fotografije: Promocijsko Gradivo Umetnikov

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story