Donacija sredstev za šolsko malico

Donacija sredstev za šolsko malico (foto: Qlandia) Qlandia
14. 9. 2015

Pozdravili smo novo šolsko leto, vendar je zaradi finančne stiske številnih slovenskih družin, ponovno preveč otrok sedlo v šolske klopi s praznimi želodčki. Da pa bi se kljub pomanjkanju otroci lahko brezskrbno predajali nabiranju novega znanja in igri, je mreža nakupovalnih centrov Qlandia pripravila dobrodelno akcijo, v kateri bo donirala sredstva za šolsko malico.

Šolska malica za vse

Ker se mreža nakupovalnih centrov kot družbeno odgovorno podjetje zaveda problematike v okolju, ukrepa hitro in učinkovito. V jesenski dobrodelni akciji Šolska malica za vse bodo zato podarili 3.000 EUR ter učencem in dijakom omogočili redne šolske malice.

»Vedno znova se nas dotaknejo zgodbe otrok iz socialno ogroženih družin in, ker menimo, da imajo vsi otroci pravico do zdravega obroka in srečnega otroštva, je tokratna dobrodelna akcija namenjena prav njim. S svojimi dejanji želimo biti zgled, zato srčno upamo, da se nam bo pridružilo čim več naših obiskovalcev.« je povedala Mojca Pavlišič iz marketinga Qlandie.

Ne bodo sedeli križem rok in le opazovali nemočnih otrok, ki jim zaradi stiske primanjkuje osnovnih dobrin, kot je hrana. Povezali so se z dobrodelnim projektom podari Malico, ki z nakupom malice pomaga učencem in dijakom v težkih materialnih razmerah. Tako so se pridružili dobremu namenu, ki ga med drugim podpirajo tudi rokometna zvezda Dragan Gajić, Miss Earth Slovenija 2014 Patricia Peklar in glasbenica Urška Majdič.