Doroteja Premužič: Njen dolgoročni cilj - pomagati drugim

Doroteja Premužič: Njen dolgoročni cilj - pomagati drugim (foto: Luka Švigelj, osebni arhiv) Luka Švigelj, osebni arhiv
Vir: Story
18. 11. 2016

Pred kratkim smo objavili nosečniške fotografije Rebeke Dremelj, kjer je poleg njenega trebuščka opazen tudi njen glamurozno naličeni obraz. Za to je 'kriva' vizažistka Doroteja Premužič, ki se z ličenjem ukvarja že od mladih nog, danes pa ponuja profesionalna in strokovna izobraževanja na področju ličenja. Z lepo Štajerko, ki je študirala teologijo in psihoterapijo, smo se dobili na kavi, kjer nam je med drugim razkrila tudi, zakaj je njen dolgoročni cilj dobrodelno delo.

Vizažista Wayna Gossa je spoznala na izobraževanju v Londonu, Samerja Khouzamija pa v Amsterdamu.

Story: Doroteja, kdaj se je rodila ljubezen do ličenja?

Že v otroštvu. Pri osmih letih sem brskala po mamini toaletni torbici in eksperimentirala na sebi. Pri 14 letih sem na MTV-ju opazovala, kako so naličene zvezdnice, in potem tako poskušala naličiti tudi sebe ter prijateljice. Tako je postalo ličenje del mojega vsakdana, moja največja strast nadaljnjih 15 let.

Story: In kaj vam ličenje pomeni?

Že od majhnih nog sem čutila, da je moje poslanstvo biti kreativna. Po očetu sem podedovala dar za risanje in slikanje, po mami občutek za estetiko. Z ličenjem lahko izrazim svoje umetniške ideje. Ima pa to zame globlji pomen predvsem s psihološkega vidika. Ni večjega zadovoljstva kot pa videti srečno in zadovoljno stranko, ko se pogleda v ogledalo. Z ličenjem pozitivno vplivam na podobo in boljše počutje žensk.

Story: Pred tremi leti ste strast do ličenja spremenili v posel in se s tem začeli profesionalno ukvarjati. Kakšni so bili začetki?

Nikoli nisem pričakovala, da bo že na samem začetku toliko pozitivnega odziva in potrditev zadovoljnih strank. Neizmerno sem jim hvaležna za zaupanje, ki traja še danes.

Story: Imate kakšnega vzornika v svetu ličenja?

Vzornika nimam, saj ima vsak umetnik ličenja svoj unikatni način. Sledim pa različnim tujim vizažistom, tako da težko izpostavim le enega.

Story: Tudi sami ste se izobraževali pri velikih imenih iz sveta ličenja, kajne?

Izobraževala sem se pri dveh vodilnih umetnikih ličenja na svetu, Samerju Khuzami in Fyzi Ali v Londonu in Amsterdamu.

Story: Danes je v svetu ličenja najbolj opevan način senčenja in temnenja obraza (highlight & contour), ki ga je v sam vrh ponesel vizažist Mario Dedivanovic s svojim modelom, Kim Kardashian. Zakaj ste se tudi vi odločili, da tovrsten način ličenja ponudite strankam?

Ker obožujem transformacije in s to metodo dosežemo ravno to. Prav tako pa poudarimo naravno lepoto ter optično zmanjšamo oziroma skrijemo nepravilnosti.

Story: Koliko vaših strank pa si zaželi tovrstnega ličenja?

90 odstotkov mojih strank se odloči za to metodo. Mislim, da so jo odlično sprejele.

Story: Katera slavna oseba se vam zdi najlepše naličena?

V sam vrh spadajo Jennifer Lopez, Adriana Lima, Beyonce, Irina Shayk, sestre Kardashian, Gigi Hadid itd.

Story: Na kakšen stil ličenja pa prisegate sami?

Odvisno od priložnosti in počutja. Čez dan ponavadi prisegam na svež in sijoč videz, ob večerih pa posežem po metodi senčenja in temnenja. Ne glede na del dneva in priložnost pa so umetne trepalnice pri meni obvezne.

Story: Pa se naličite vsak dan?

Vse moje stranke in prijatelji vedo, da sem večinoma med delom in v prostem času nenaličena. Trudim se, da moja koža čim več diha.

Story: Kadar objavite na socialnih omrežjih svojo fotografijo, s komentarji in všečki požanjete veliko navdušenja zaradi videza. Kako se počutite ob tem?

Vsakič znova me presenetijo pozitivni odzivi, ker same sebe ne vidim kot narekovalko trendov. Me pa zelo veseli, če lahko komu pomagam s kakšno idejo glede stiliranja ali ličenja.

Story: Kaj pa menite o negativnih komentarjih, ki se prav tako pojavljajo na spletu? Nekateri menijo, da ste 'preveč namazani'.

To je njihovo mnenje, ki name nima vpliva. S tem se ne obremenjujem, ker si ne dovolim, da bi njihova negativnost vplivala na moj stil izražanja. Vsi vemo, da negativnost izhaja iz lastnega nezadovoljstva in frustracij, tako da negativni komentarji povedo več o teh ljudeh kot o meni.

Story: Kako pa se po vašem mnenju naličimo Slovenke?

Opažam, da se je predvsem v zadnjem letu v Sloveniji spremenilo mnenje glede ličenja. Predvsem zaradi velikega vpliva svetovnih trendov. Ženske so postale bolj drzne pri izražanju osebnostnega stila.

Story: Kakšni pa so vaši načrti za prihodnost?

Kratkoročni so opraviti dodatna izobraževanja v tujini. Dolgoročno pa je moj visok cilj povezan z ustanovitvijo zavetišč in azilov za živali na področju nekdanje Jugoslavije. V drugi polovici življenja bi se rada namreč posvetila izključno dobrodelnemu delu. Vem in čutim, da je to tisto, kar me resnično osrečuje in dopolnjuje mojo dušo.

Napisala Barbara Majič
Fotografije Luka Švigelj, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story46/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 46/2016

Story 46/2016, od 10. 11. 2016