Dr. Nikica Gabrić - nanj prisegajo zvezdniki!

Dr. Nikica Gabrić - nanj prisegajo zvezdniki! (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
10. 5. 2015

Prof. dr. Nikica Gabrić je poslovnež z jasno vizijo in s ciljem, zato že 17 let uspešno vodi eno izmed najmodernejših očesnih klinik v Evropi, Kliniko Svjetlost iz Zagreba. Pravi, da ga je prav vizija v življenju popeljala tako daleč, saj je tako lažje dosegel postavljene cilje. Tudi zato je tako navdušen nad mladimi zdravniki, ki vedo, kaj želijo početi v življenju.

Čeprav je za družinski posel izučil tudi svojega sina, pa priznani oftalmolog rad daje priložnost mladim zdravnikom, ki pri njem opravijo specializacijo.
Svoje oči so Nikici zaupali že številni slovenski in hrvaški zvezdniki.

V se mlade z vizijo seveda tudi spodbuja. Študentom medicine, ki so ravno končali študij, pa ponudi specializacijo s plačano štipendijo. “Pravijo, da na mladih svet stoji, in s tem se popolnoma strinjam. Tudi sam sem začel kot mlad študent medicine, zato vem, kako težka je pot do vrha. Pri meni ne dela nihče, ki ni tudi šolan pri meni. S tem si zagotovim kakovost dela. S štipendiranjem pa jih seveda tudi motiviram,” je pojasnil energičen dr. Gabrić. Poleg tega da uspešno uči mlade študente, je odličen vodja in direktor zasebne klinike ter hkrati oftalmolog, ki daje velik poudarek na kakovostno storitev in napredno tehnologijo.

“Pri nas imamo najsodobnejšo opremo, ki nam omogoča tudi zahtevnejše operacije. Imamo najmodernejši diagnostični center z najnovejšo tehnologijo, ki jo uporabljajo svetovno poznane klinike, med njimi tudi svetovno priznani lasik center Shinagawa na Japonskem,” je še povedal zgovoren sogovornik.

Iz Anglije prišlo kar 4.500 pacientov

Njegova poslovna vizija pa sega tudi ven iz Zagreba. V lasti ima namreč še tri klinike, in sicer kliniko Svjetlost v Splitu, s katero je odprl vrata hrvaškemu medicinskemu turizmu in s tem privabil paciente z zahoda. Dve kliniki sta zunaj Hrvaške, in sicer v Bosni in Hercegovini v Sarajevu in Banjaluki, s čimer je dejavnost razširil tudi v sosednje države. Eden izmed njegovih najnovejših uspehov je pridobitev 4.500 pacientov iz Anglije. Gre za velik uspeh, ki so ga dosegli zaradi pridružitve k združenju Operations abroad worldwide, v katero so vključene zgolj vrhunske svetovne klinike.

“Zame širitev na angleški trg pomeni poslovni izziv in vesel sem, da je bil naš trud poplačan. Resnično veliko vlagamo v tehnologijo, smo v koraku s časom in se vsakemu pacientu res posvetimo,” je povedal direktor Klinike Svjetlost.

V pisarni ima tekaško stezo

Za lepši pogled na svet brez dioptrije pa skrbijo tudi za vse znane osebnosti. Pri njih so namreč pred kratkim operirali nekdanjega organizatorja legendarnih prireditev Rock Otočec Francija Keka, še prej pa tudi pevca Lada Leskovarja in pevko Špelo Grošelj. Seveda pa tudi kar nekaj znanih hrvaških osebnosti, kot so Neda Ukraden, Oliver Dragojević in Jasmin Stavros. Odprava dioptrije recimo zelo koristi športnikom, saj se s tem znebijo stresa zaradi možnega izpada leč ali poškodb očal. Njegovo življenje pa se ne vrti ves čas zgolj okoli Klinike Svjetlost. Delovni čas mu sicer ne dopušča veliko prostega časa, ki pa ga najraje preživi ob branju dobrih knjig, gledanju filmov in poslušanju glasbe. Vsak dan pa se odpravi tudi na 40-minutni sprehod. Kljub vsemu najde čas za svojo družino. “Najbližje mi je sin Ivan, ki z mano tudi dela v Kliniki Svjetlost. Veliko pa mi pomaga tudi pri delu, predvsem pri moderni komunikaciji s pacienti,” dodaja Gabrić. V njegovi pisarni sicer najdemo tudi tekaško stezo, vendar meni, da jo premalo uporablja. V veliko veselje pa mu je potovati po svetu.

“Potovanja so tista, ki ti odprejo oči, dajejo energijo za nadaljnje delo in seveda tudi odprejo poslovna vrata v tujino,” pravi Gabrić.