Dr. Vesna Godina o profitabilnosti lepotnih idealov!

Dr. Vesna Godina o profitabilnosti lepotnih idealov! (foto: profimedia) profimedia
8. 7. 2015

Standardi ženskosti na Zahodu niso prilagojeni nam, temveč trgu. In če danes, ko imamo na voljo vse žavbe in nasvete, cilja ne dosežemo, nas družba prepriča, da smo za salo na trebuhu in smejalne gube krive same. Iz občutka krivde tako sodelujemo pri tem absurdu in se poskušamo izboljšati.

To, kar družba naredi z maščobnimi blazinicami, je stvar kapitala.

Lepotni ideal je nekaj, kar je nedosegljivo samo zato, da bi bilo profitabilno. Ko smo slečene, moramo biti brez maščobnih blazinic, ko smo oblečene, pa moramo imeti obline. Imamo dva istočasno nedosegljiva standarda, kar je dvakrat absurdno.

"Jaz vnaprej povem, da bom mirno hladno dovolila, da se staram. Če bi vedele, da nobena stvar ne odpravi genetskega staranja, bi se še vedno borile z njim? Pomembna točka naše svobode bi bila, da se odvežemo želje po popolni zadovoljitvi, me pa ne: tonemo še globlje in izgubljamo moč," je ob priliki na enem od minulih Sensa vikendov povedala dr. Vesna Godina.

Za še več razmisleka v tej smeri pa na Sensa.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri