Elle Style Awards za življenjsko delo je prejel modni fotograf Stane Jerko!

Elle Style Awards za življenjsko delo je prejel modni fotograf Stane Jerko! (foto: Goran Antley) Goran Antley
13. 11. 2017

Revija Elle je na dogodku Elle Style Awards v spektakularnem vzdušju v Grand hotelu Union združila vse velike talente s področja mode, lepote in umetnosti da bi skupaj proslavili njihove dosežke.

Zdaj je tako že znano, da je najbolj prestižna nagrada za življenjsko delo pripadla legendarnemu slovenskemu modnemu fotografu Stanetu Jerku.

Njegove fotografije nam pripovedujejo na tisoče zgodb iz sveta mode ter ovekovečujejo marsikatero našo znano osebnost. Ko je njegov konjiček postal njegov način življenja, je v modni svet popeljal velike manekenke, kot so Anka Senčar, Nina Gazibara, Bernarda Marovt in Melania Trump, ter z njimi soustvarjal modno sceno.

Vedno nadvse profesionalen kavalir stare šole je z modnimi pa tudi drugimi fotografijami desetletja polnil tako rekoč vse vidnejše tiskane medije; delo, s katerim si je vse življenje služil kruh, pa še danes, ko je dopolnil 80 let, ostaja njegova prva aktivnost.

S fotoaparatom še vedno spremlja dogodke, kot so modne revije Lisce in Galerije Emporium, ljubljanski teden mode, Slovenka leta, ... Letošnja razstava njegovih fotografij v Cankarjevem domu je prinesla celovit vpogled v to, kako je znal ob fotografiranju mojstrsko poudariti ne le lepote obraza in telesa, temveč tudi lepoto duše oziroma značaj in čustva osebnosti.

Jerko je na področju fotografije požel številna mednarodna in domača priznanja in danes še naše. 

Preberite še druge novice iz dogodka Elle Style Awards 2017.