Erazem B. Pintar o britju - tudi intimnih predelov

Erazem B. Pintar o britju - tudi intimnih predelov (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
28. 5. 2017

Britje je res ene čudna zadeva. Tam, kjer vse najbolj raste, se brijemo, in tam, kjer je vsega vse manj, bi si nasajali. Da o ženskih klovnih, ki si obrvi permanentno populijo in si jih potem rišejo na sredini čela, sploh ne govorim.

Naša obremenjenost z lastno podobo s časom še vedno rapidno raste. Za to radi dolžimo marketing in sugeriranje življenjskega stila s strani multinacionalk, vendar vse to so le ogledala nas samih. Kot bi ogledalo v lastni kopalnici dolžili za stotine evrov, ki jih povprečen človek porabi za kozmetiko in farmacijo.

No, čudna zadeva, res, ne pa tudi edina takšna. Tudi maso bi radi izgubljali tam, kjer se sama nabira, in jo kopičili tam, kamor nikakor noče. Okus je bil namreč vedno nekaj vreden le, če je bil poseben, in tudi eden mojih najstarejših aforizmov, da je vse stvar okusa, razen okus sam, se nikakor ni prijel. Še tisti, ki so ga razumeli, so se delali, da ga ne.

Tako je ženski vokal nekaj vreden, če je nizek kot pručka, moški pa, če sega v višave in dela posel zavarovalnicam stekel. Sodobni moški naj bi bil vsaj vegetarijanec, če že ne vegan in ekstremno pogumna mevža, ki je ure in ure pripravljena javno deliti vse svoje travme. Če je še gej, je pa sploh in ... bolje da tu kar neham.

Pri slabih šestnajstih sem mislil, da sem spodnje britje izumil jaz. Od neprestanega potenja pri večurnih treningih so se mi med jajci in stegni začeli delati rdeči fleki in neka zdravnica mi je svetovala, naj se popolnoma obrijem in mažem z otroškim oljem. Zadeva je delovala, v garderobah in pod tuši pa sem bil tarča obtožujočih pogledov in zahrbtnega obrekovanja. No, na mnenje okolice, na srečo, nikoli nisem veliko dal, sicer bi me to spremenilo v potencialnega samomorilca.

Kmalu je sledil čas, ko je britje tam spodaj postala moda. Najprej so jo zapopadle seveda ženske. Pod butasto pretvezo higiene so se njihovi trikotniki s časom ožili v črte, črte pa v črtice, ki so na koncu popolnoma izginile.

To, da so povsem obrite muce neka gejevsko-pedofilska finta, sem bil prepričan že od nekdaj, vendar tudi sicer verjamem, da ima večina stvari na nas samih neko funkcijo. Ali pa jo je vsaj imelo. Tudi pri sramnih dlakah najbrž ni nič drugače.

Z rednim britjem mednožja se zanesljivo izpostavljamo večjim možnosti okužb. Ne glede na aftershave preparate se na obritih mestih rad naredi kak izpuščaj ali mozoljček. Koža je razdražena in kriče vabi infekcije. Naj svoje povedo zdravniki, sam sem mnenja, da je brazilska moda naredila ljudi veliko bolj dovzetne za prenašanje spolno prenosljivih in tudi drugih bolezni.

Tako sem pri sebi uvedel brivsko standardizacijo in svoj spodnji videz poenotil z zgornjim. Britje ja, vendar ne na ničlo. V garderobah me spet malo čudno gledajo, vendar prepričan sem, da me bo moda spet hitro ulovila. Upam, da čim prej, saj si srčno želim spet večkrat naleteti na lepo urejen gozdiček, kot na pikčastopičkasto golico kurje polti.