Eucerin® Pigment Control fluidom za zaščito pred soncem ZF 50+

Eucerin® Pigment Control fluidom za zaščito pred soncem ZF 50+ (foto: Eucerin Press) Eucerin Press
20. 6. 2019 | Promocijsko sporočilo

Vsakodnevna zaščita pred soncem z : za preprečevanje in dolgoročno zmanjšanje hiperpigmentacije

Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ znamke Eucerin® predstavlja novo, izvrstno fotozaščitno rešitev z napredno spektralno tehnologijo, ki pomaga preprečiti poškodbe kože zaradi UV-sevanja in obremenitve, ki jih povzroča HEV-svetloba. Nova, patentirana aktivna sestavina Thiamidol® dodatno deluje proti hiperpigmentaciji prav tam, kjer se razvije. Če ga uporabljamo vsak dan, Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ ščiti kožo pred poškodbami, obenem pa tudi zmanjša temne madeže in prepreči njihov ponovni nastanek. Formula je v obliki prijetnega fluida, ki ima lahko, nemastno in nelepljivo teksturo, primerno za uporabo pod ličili.

eucerinMladostna, enakomerna in sijoča polt je eden ključnih znakov kože zdravega videza. Vendar pa sončna svetloba prav vsak dan vpliva na našo kožo: medtem ko je do določene mere dobra za naše zdravje, lahko čezmerna izpostavljenost povzroči tako kratkoročne kot dolgoročne poškodbe kože. Za preprečevanje sončnih opeklin, fotostaranja (prezgodnjega staranja kože zaradi sonca) in hiperpigmentacije je zato ključna ustrezna preventiva.

Sonce je najpomembnejši sprožilec hiperpigmentacije: obe vrsti UV-svetlobe (UVA/UVB) sprožita tvorbo melanina, naravnega rjavega barvila, ki daje barvo koži. Deluje kot naravna zaščita pred škodljivim UV-sevanjem, tako da absorbira energijo škodljivih UV-sončnih žarkov. Ta naravna reakcija zaščiti kožo, vendar če se ustvari preveč melanina, nastanejo vidni pigmentni madeži: te nepravilnosti na koži imenujemo tudi hiperpigmentacija. UVB-žarke poleg tega neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak. UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože, kjer stimulirajo tvorbo prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres. UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem.

  • HEV-svetloba je dejavnik, ki ga pri razvoju hiperpigmentacije podcenjujemo

Najnovejše študije so pokazale, da je visokoenergijska vidna svetloba (HEVIS), to je dnevna svetloba modrega spektra, podcenjen vzrok hiperpigmentacije. Ker so njeni valovi precej kratki, toda visokoenergijski, lahko žarki HEV-svetlobe prodrej skozi povrhnjico vse do usnjice, kjer sprožijo sproščanje prostih radikalov. To prispeva k obremenitvi kože in lahko vodi v fotostaranje in hiperpigmentacijo.

  • Nova formula za zaščito pred soncem za enakomerno in sijočo kožo

Eucerin® se zaveda, da mora celovita zaščita pred soncem presegati osnovne UV-filtre. Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ z novo napredno spektralno tehnologijo združuje zelo visoko UVA-/UVB-zaščito z licochalconom A, ki nudi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo (HEVIS), tako da nevtralizira proste radikale. Formula vsebuje tudi gliciretinsko kislino, snov, ki podpira koži lastne mehanizme popravljanja DNK.

Vključuje tudi novo, patentirano aktivno sestavino Thiamidol®, ki učinkuje proti hiperpigmentaciji prav tam, kjer se ta razvije, da zmanjša temne madeže in prepreči njihov ponovni nastanek: če ga uporabljamo vsak dan, je visoko učinkovita dermokozmetična učinkovina proti hiperpigmantaciji s klinično dokazanimi rezultati. Thiamidol® deluje neposredno na melanin v koži in posledično pomembno zmanjša vidno hiperpigmentacijo. Ekskluzivna sestavina Thiamidol® je bila daleč najučinovitejša izmed 50.000 snovi, ki jih je Beiersdorf preizkusil v desetih letih raziskav in razvoja. Eucerin® z njo postavlja novo merilo v boju proti hiperpigmentaciji – učinkovito in prijazno do kože.

  • Samo vsakodnevna zaščita pred soncem lahko pomaga preprečiti hiperpigmentacijo

Ker je koža obraza celo leto izpostavljena soncu, lahko UVA-/UVB-sevanje na njej povzroči več škode kot na preostalem telesu, HEV-svetloba pa jo še dodatno obremeni. Zato je pomembno, da kožo obraza zaščitimo vedno, ko je izpostavljena soncu. Še več, za učinkovito preprečevanje hiperpigmentacije in izogibanje njenemu ponovnemu pojavu ter dolgotrajne rezultate je pomembno, da vselej uporabimo izdelek z zelo visokim zaščitnim faktorjem. Prijetno lahka, nemastna in nelepljiva tekstura Eucerin® Pigment Control fluida za zaščito pred soncem ZF 50+ je idealna za vsakodnevno uporabo, saj se zlahka nanese in hitro vpije. Lahka formula fluida je popolna za vsakdanjo nego in zaščito obraza pred soncem. Ker ne pušča mastnega filma ali belih sledov, je odlična tudi za uporabo pod ličili.

Naj Eucerin® Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ postane vaš izbrani izdelek za nego obraza, da poskrbite za vsakdanjo zaščito pred soncem – in dolgotrajno enakomerno, sijočo kožo.

     

Eucerin® Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+: vrhunski izdelek za vsakodnevno zaščito obraza pred soncem za vse tipe kože, ki pomaga preprečiti hiperpigmentacijo zaradi sonca, učinkovito zmanjša temne madeže in prepreči njihov ponovni nastanek. 50 ml, 19,7 €

Medicinska podlaga za mazila, Eucerit, je bila odkrita pred več kot 100 leti in je povzročila revolucijo v negi kože. Vse odtlej je Eucerin® pionir v medicinski znanosti in inovacijah na področju nege kože. Eucerin® danes nudi širok izbor visoko učinkovitih izdelkov za nego kože in si še vedno prizadeva zagotavljati najboljše in najbolj zanesljive rešitve v negi kože. Dermokozmetični izdelki temeljijo na najnovejših znanstvenih dognanjih in spodbujajo zdrav videz in sijočo kožo. Prav zato je Eucerin ena najbolj zaupanja vrednih globalnih blagovnih znamk za nego kože, ki jo priporočajo dermatologi in farmacevti po vsem svetu.

* Vir: Euromonitor International Limited; NIVEA glede na ime krovne blagovne znamke v kategorijah nege telesa, nege obraza in nege rok; po vrednosti maloprodaje v letu 2016.

Priporočamo