Frances Bean Cobain postaja modna muza modnega oblikovalca Marka Jacobsa

Frances pozira
za novo kolekcijo
pomlad/poletje 2017. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
21. 2. 2017

Frances Bean Cobain, hčerka pokojnega pevca Nirvane Kurta Cobaina, je postala nova muza modnega oblikovalca Marka Jacobsa in zvezda njegove nove kampanje za pomlad/poletje 2017.

Frances z mamo Courtney Love, s katero se dolgo nista najbolje razumeli.
Frances pravi, da pogreša očeta Kurta Cobaina, ki je nesrečno umrl leta 1994, star komaj 27 let.

Oblikovalec Marc Jacobs je nad 24-letno lepotico navdušen.

"Prvič sem jo videl, ko je imela samo dve leti. Bili smo na večerji z njeno mamo Courtney in Ano Sui v baru Six v New Yorku. Že takrat je bila simpatična mala deklica. In ko je odraščala, sem si vedno želel, da bi jo vklopil v katero svojih kolekcij. Že dolgo občudujem njeno lepoto, originalnost in ponosno držo. Vedno so me navduševali ljudje, ki so iskreni, pogumni, radovedni in ki v življenju nenehno raziskujejo. In vse to lahko najdeš v Frances," je napisal oblikovalec Jacobs, ko je na svojem profilu objavil fotko nove muze. Sicer pa je Marc znan po tem, da išče inspiracijo za nove kolekcije in nove modele zunaj sveta mode in stran od modnih pist.

Tako odpira prostor za nove obraze, ki so nemalokrat povsem drugačni od tistih klišejskih, ki smo jih vajeni na modnih revijah. Njegove muze so že bile Willow Smith, Bette Ditto, Kaia Geber, 70-letna pevka Cher, Lady GaGa in številne druge. Frances sicer nad idejo, da bi se podala v modni svet, ni bila najbolj navdušena.

"To sem storila samo zaradi Marca," pravi in dodaja, da nikoli ne pozira, če ni prepričana, da je projekt res nekaj posebnega. "Njegova kolekcija je res enkratna in bila sem izjemno počaščena, ko me je Marc povabil k sodelovanju. Všeč mi je, ker je tak upornik in to skozi vso svojo kariero."