Frizer Marko, ki ima rad spremembe

Marko Hriberšek, 26-letni frizer in umetnik ličenja. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
21. 11. 2017

»Za rast in kakovost las lahko največ naredite z uravnoteženo prehrano, seveda pa je velik korak do bujnih las tudi pravilna nega. Poskrbite, da bodo vaši lasje sijali z naravnimi rešitvami,« poln navdušenja pove Marko Hriberšek, frizer in umetnik ličenja, ki ljudi spodbuja kdaj tudi k spremembam.

Njegova frizura je vedno urejena, moderna in odseva dinamiko, takšno, kot je tudi sam. Priporoča, da obisk frizerja ne dojemamo kot nekaj nujnega, ampak kot razvajanje in dejanje, ki ga narediš za svoje boljše počutje. To nam je zaupal, ko smo ga obiskali v njegovem salonu Frizerski studioMH, ki ga ima v Velenju, ob četrtkih pa ga srečamo v Ljubljani v Frizerski salon BKuster Hairdressing. »Toliko strank se je vozilo k meni v Velenje prav iz Ljubljane, da sem sedaj en dan kar v prestolnici,« pove poln energije po videzu sodeč mlad frizer, ki sicer močno spremlja trende in se nenehno izobražuje glede novosti tudi po svetu.

»Menim, da je ključno, da se s stranko veliko pogovarjam. Komunikacija pred, med in po postopku je bistvenega pomena. Ko recimo friziram, stranki razlagam, kaj delam, saj s tem bolj sledi dogajanju in je v pričakovanju spremembe, lahko je zgolj klasična frizura, lahko je nekaj novega, ali sprememba, odvisno, za kaj se dogovoriva,« energično razloži Marko Hriberšek, ki je že 10 let v frizerstvu.

Zaveda se, da je pomembno, da slediš trendom, da veš kaj resnično pomaga lasem, kakšni so postopki, da se strukture lasišča ne poškoduje in je navdušen nad malce bolj abstraktnimi frizurami. Zaupal nam je, da so kitke in čop ponovno v modi, pa naj gre za visoko ali nizko spete lase. Z uporabo dodatkov se tovrstne frizure lahko spremenijo v prave mojstrovine.