Frizerji strigli na Velenjski plaži in za otroke zbrali 5.537,80 evrov

Frizerji strigli na Velenjski plaži in za otroke zbrali 5.537,80 evrov (foto: Polona Ponikvar) Polona Ponikvar
24. 6. 2019

Več kot 20 frizerjev je striglo in delalo frizure v dobrodelne namene. Nad 100 obiskovalcev in njihovih glav pa je pripomoglo, da so za dobrodelnost zbrali 5.537,80 evrov.

»Izjemno sem vesel nad obiskom in dobrodelnostjo obiskovalcev in vseh frizerjev, ki so pomagali v projektu. Nadvse sem tudi zadovoljen nad zbranimi sredstvi,« je navdušeno povedal Marko Hriberšek, idejni oče projekta »Odreži drugačnost«, ki poteka že drugo leto. Tako kot lani bodo tudi letos zbrana sredstva ponovno namenili Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje (CVIU) in Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje ter otrokom omogočili ustrezno učno opremo in letovanje na morju. Frizerji so strigli na Velenjski plaži v Velenju v improviziranem frizerskem salonu v šotoru.

Akcija, ki je potekala v sklopu dogodka Skok v poletje »Pljusk« v organizaciji velenjske občine, je ponovno pričarala izjemno vzdušje, predvsem pa z dobrodelno noto povezala Velenjčane in obiskovalce z vseh koncev Slovenije. »Želim si, da bi projekt tradicionalno potekal vsako leto ter tako še bolj povezal ljudi, ki bi z združenimi močmi pomagali otrokom s posebnimi potrebami in otrokom iz socialno šibkejših družin,« je dodal Hriberšek.

Akcije sta se udeležila tudi ravnatelj CVIU Aleksander Vališer in vodja MZPM Velenje Bojana Špegel, ki sta nad Hriberškovo dobrodelnostjo navdušena, predvsem pa vesela, da tudi mladim ustvarjalcem ni vseeno za pomoči potrebnim. Akcijo so s svojim prihodom podprli tudi ambasadorji projekta »Odreži drugačnost«, med drugim pevka Maja Oderlap, deskarka Gloria Kotnik ter »masterchefa« Gašper Kramar in Siniša Vasiljevič.

hriberšek

Marko Hriberšek ima frizerski salon in brivnico Frizerski studio MH v Velenju. Med drugimi striže uspešno poslovno žensko Tanjo Skaza. Sledi trendom, ki jih prikazuje med delom, in svoje znanje z veseljem deli med druge frizerje. Znan je kot drzen frizer, hkrati pa velikokrat striže tudi na neobičajnih mestih. Tako je že dvakrat strigel tudi na Triglavu.