Hanojski frizer z brezplačnim striženjem v stilu Trumpa in Kima sprožil trend!

Hanojski frizer z brezplačnim striženjem v stilu Trumpa in Kima sprožil trend! (foto: profimedia) profimedia
20. 2. 2019

Hanojski frizer pred vrhom voditeljev ZDA in Severne Koreje, ki bo prihodnji teden v tem vietnamskem mestu, ponuja brezplačno striženje v slogu pričesk Donalda Trumpa in Kim Jong-una.

Frizer Le Truan Doung se mora otepati strank, odkar se je po mestu razširila novica o brezplačnem striženju. Za ponudbo se je odločil, ker je tako navdušen, da bo vrh potekal v njegovem mestu.

Ena pričeska je sicer precej bolj priljubljena od druge. "V zadnjih treh dneh sem naredil 200 pričesk v Kimovem slogu in le pet v Trumpovem," je v prepolnem salonu za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Le Truan Doung.

Za Trumpovo pričesko z barvanjem bi sicer zaračunal 38 evrov, kar je velika vsota za mesto, kjer striženje običajno stane le nekaj evrov.

Čeprav se večina ljudi dela norca iz Trumpove frizure, je med nekaterimi Hanojčani priljubljena. "Želim si, da bi Vietnamci izvedeli več o Trumpu preko moje pričeske. Zame je Trump izjemen mož in zato si želim to pričesko," je pojasnil sveže pobarvani Vuong Bao Nam.

Le Truan Doung sicer ni edini hanojski umetnik, ki se je poklonil voditeljema. Slikar Tran Lam Binh je te dni zaposlen s slikanjem portretov Trumpa in Kima, med drugim je naslikal tudi takšnega z rdečimi srčki in besedo "ljubezen".

"Resnično si želim, da bi voditelja, ali vsaj eden od njiju, prišla in videla moja dela. Sanjam o tem, da bi jima dal enega od portretov," je Binh povedal za AFP pred hanojsko kavarno, kjer je ustvaril serijo slik voditeljev.

Trumpove portrete je začel slikati po njegovi zmagi na volitvah. V svojem ateljeju jih ima okoli 50. Nekatere je leta 2016 razstavil pred Belo hišo. Izklesal je tudi skoraj dvometrski kip ameriškega predsednika.

"Ko slikam Trumpa, čutim, kot da razumem njegove notranje občutke skozi njegove oči, njegov obraz," razlaga 36-letni umetnik, ki pravi, da je obseden z ameriškim predsednikom.

V zadnjem času je vzljubil tudi severnokorejskega voditelja. "Všeč sta mi njegov humor in ekshibicionistična narava," je povedal.