Igralke iz Usodnega vina: Nova vloga, nova pričeska!

Vir: Story
16. 7. 2017

Včasih pravijo, da se z novo pričesko začne novo življenjsko obdobje. To bi skoraj lahko trdili tudi v primeru prepoznavnih žensk z malih zaslonov, ki so v poletje vstopile z novo podobo.

Igralke iz Usodnega vina: Nova vloga, nova pričeska! Tomaž Kos/POP TV

Zakaj pravimo skoraj? Ker so nove pričeske v njihovih delavnikih napovedale snemanje nove slovenske serije Reka ljubezni, mi pa smo preverili, kako se v novi koži počutijo takrat, ko so kamere ugasnjene.

Teja Glažar: Pol glave rožnate, pol zelene

"Na pričesko se moram še navaditi. Razumem, da se moram čim bolj odmakniti od 'babi Ane', da ljudje ne bodo odprli televizije in v novi seriji rekli, glej jo, babi Ano. Moram se navaditi, da mi zdaj pihlja po vratu, čeprav je v teh poletnih dneh ta pričeska zelo praktična," nam je povedala igralka Teja Glažar in dodala, da v preteklosti s pričesko sicer ni kaj veliko eksperimentirala.

"V teatru ne moreš veliko čarati. Na odru si vedno drugačen, zato v zasebnem življenju ne potrebuješ veliko. Navadno sem imela srednjo dolžino las, saj je bilo to za vloge najbolj praktično. Nazadnje sem bila tako na kratko ostrižena pred 60 leti," nam je pojasnila in dodala, da jo je na igralsko pot pospremila precej ekscentrična pričeska. "Tik preden sem šla na izpite za akademijo, sem bila model za pričeske. Enkrat smo zmagali na festivalu v Opatiji in se udeležili evropskega prvenstva za pričeske v Bruslju. No, tam so mi naredili pričesko, ko sem imela pol glave roza, pol zelene in veliko bleščic. Ko sem šla na sprejemne izpite, se barva še vedno ni popolnoma izprala in tako sem v ta svet vstopila s prav posebno pričesko," nam je namreč zaupala.

Marinka Štern: Frizerjem pusti prosto pot

"Želeli so, da se za novo vlogo postrižem, moram pa priznati, da se z novo pričesko počutim dobro, predvsem zaradi kratkih las in poletja. To dvoje kar paše skupaj," nam je za začetek povedala Marinka, ki se navadno predlogom frizerja bolj ali manj prepusti. "Imam zelo dobrega frizerja. Ime mu je Ali in na svoje delo se res spozna. Pri pričeskah mi vedno svetuje in vedno se znava dogovoriti. Do zdaj še nisva imela nobene težave," nam je povedala in priznala, da je pri pričeskah navadno sledila konstanti.

"Navadno nisem menjavala pričeske. V mlajših letih sem imela kratke lase, kdaj pa tudi precej dolge, da so mi padali čez ramena. Zdaj sem že vrsto let nosila paž, s katerim sem se dobro počutila. Ne friziram se prav pogosto. Najpomembnejše mi je, da se lasje hitro posušijo in sem videti urejena," nam je povedala Marinka, ki zgodovine norih pričesk sicer nima. "Dokler sem imela še malo sivih las, sem si jih pobarvala s kano. Zdaj pa se moram že barvati s pravo barvo," je le razlika, ki jo je čez leta vnesla v svojo frizersko rutino.

Nina Ivanič: Partner je bil navdušen

Med vsemi je morda najbolj drastična sprememba doletela Nino Ivanič. "Pričeska je bila načrtovana v profesionalnem smislu, sama bi si morda omislila daljši paž. Želela sem se torej postriči, ne pa tako radikalno spremeniti videza. Zaradi nove nanizanke pa sem morala spremeniti imidž, da ne bi preveč spominjala na Ines iz Usodnega vina. S tem sicer nisem imela nobenih problemov, saj sem se večkrat poigravala z mislijo, da bi se malo postrigla. To sta bili torej dve muhi na en mah," nam je najprej povedala Nina in dodala, da je bila v preteklosti bolj obremenjena z lasmi in videzom.

"Pred približno desetimi leti sem se pobarvala v temno rjavo, počutila pa sem se tako slabo, da sem bila le teden dni zatem pripravljena sedem ur sedeti pri frizerju in si počasi spreminjati lase nazaj v svetle. To sicer ni bilo dobro za lase, a takrat se preprosto nisem mogla gledati v ogledalu. Tudi ko sem bila ostrižena preveč na kratko, mi ni bilo všeč, zdaj pa sem bila presenečena nad sabo, saj mi to striženje ni predstavljalo nobenega stresa. Počutim se v redu, kot bi imela to pričesko že kar nekaj let," priznava Nina, novo pričesko pa je pohvalil tudi partner.

"Rekel je sicer, da se mora še malo navaditi, pošalil pa se je, da se počuti, kot da ima drugo ženo. Moj starejši sin, ki ima raje dolgolaske, pa je komentiral, da sem kot kakšna Američanka iz osemdesetih let. Mlajšemu sinu pričeska ni preveč všeč, jaz pa mislim, da ni nič narobe, če imaš v srednjih letih malce krajšo pričesko," je še pojasnila simpatična igralka.

Mojca Funkl: Ena prvih trajn na šoli

Čeprav je bila odločitev o novi pričeski Mojce Funkl družna, simpatična igralka priznava, da je bila sprememba dobrodošla. O novi podobi ni izgubljala veliko besed, nam je pa priznala, da se s svetlejšo barvo in krajšim pažem zdaj počuti odlično. "Sama glede striženja nisem nikoli veliko komplicirala, nikoli nisem imela kakšnih pomislekov," nam je namreč povedala in dodala, da si je v preteklosti vedno želela poskusiti nekaj novega.

"Prej kot nekaj varnega sem si želela nekaj novega in odštekanega. A zaradi dela v gledališču je vedno lažje imeti nevtralno pričesko, iz katere lahko naredijo čim več," nam je povedala in dodala, da se je prvič v življenju čisto na kratko postrigla za vlogo v filmu Angela Vode. Tudi ona pa ima zanimivo preteklost s posebnimi pričeskami. "Že v osnovni šoli sem imela eno od prvih trajn na šoli. To so bila osemdeseta in zdi se, kot da je to trajalo v nedogled. Videti je bilo sicer super, a žal le za kratek čas," je še priznala.

Kaja Milanič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story28/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 28/2017

Story 28/2017, od 06. 07. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri