Imate radi biografske filme, ki pripovedujejo resnične zgodbe? Potem vam je naš izbor pisan na kožo!

11. 6. 2024
Deli
Imate radi biografske filme, ki pripovedujejo resnične zgodbe? Potem vam je naš izbor pisan na kožo! (foto: PROFIMEDIA)
PROFIMEDIA

Življenje nekaterih ljudi je res drugačno od povprečja in kot tako navdihujoče za nas, navadne smrtnike. Te zgodbe so si zaslužile, da se jih mojstrsko upodobi v obliki filmov, mi pa z vami delimo svoj izbor, ki verjetno oboževalcem biografskih filmov niti ne bo veliko presenečenje.

Ne glede na to, ali je biografski film poklon osebnosti ali le prikaz njene posebne življenjske zgodbe, vedno nas navduši z dejstvom, da gre za resnično zgodbo. Seveda je ta prikazana s perspektive tistega, ki se je posvetil biografskemu delu, pa vendar temelji na realnih dogodkih in kot taka povsem drugače vzbuja čustva v gledalcu. Če obožujete take življenjske pripovedi, vam bo naš izbor verjetno zelo blizu, pa vendar moramo izpostaviti prav te filme.

1. Robin Williams: V moji glavi

Biografski dokumentarec prinaša intimni portret enega najbolj priljubljenih in izvirnih komikov vseh časov. Z besedami samega Robina Williamsa in še nikoli videnih arhivskih posnetkov nas film popelje skozi njegovo izjemno zasebno in poklicno življenje: vse, kar je prispeval h komediji in splošni kulturi od divjih začetkov v poznih 70. letih v Los Angelesu do njegove prezgodnje smrti leta 2014. Dokumentarec razkriva njegovo izjemno kariero in vzroke za glasove likov v njegovi domišljiji. Poleg prvič predvajanih intervjujev in prebliskov iz nenavadno ustvarjalnega življenja Robina Williamsa, njegovih domačih posnetkov in stand-up predstav prinaša tudi pogovore z nekaterimi, ki so ga poznali in imeli radi, kot so Billy Crystal, Eric Idle, Whoopi Goldberg, David Letterman, Steve Martin, Pam Dawber in njegov sin Zak Williams.  

2. Bohemian Rhapsody

Ta film kot močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddieju Mercuryju, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu, spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, ter prehaja proti njegovemu grozečemu koncu, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti ... Film je osvojil zlati globus za najboljši film in najboljšega igralca ter štiri oskarje.  

3. Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Naomi Ackie upodobi Whitney Houston v ganljivem portretu čaščenja življenja in glasbe ene največjih vokalistk vseh časov. Ustvari brezkompromisen lik zapletene in večplastne ženske, ki se je ''skrivala'' za legendarnim pevskim glasom. 

Privoščite si večer biografskih filmov v zavetju svojega doma in uživajte v zgodbah, ki jih dejansko piše življenje. To bo še posebej lahko, če ste uporabniki Telemachovih fiksnih storitev, ki vam brez doplačila zagotavljajo tudi EON Video klub. Ta platforma s filmi in serijami vam prinaša najboljšo izkušnjo gledanja in najboljši filmski večer, ponuja pa tudi res enostaven dostop do vaših najljubših filmov in oddaj. Med njimi boste našli tudi velik izbor biografskih.

Ne skrbite, izbor bo s Telemachovim EON Video klubom res lahek, saj vam glede na vaše želje in ogledano priporoča najbolj priljubljene vsebine in vsebine v trendu ter naslove na podlagi žanra in razpoloženja. Z novo možnostjo prenosa vsebin vam omogoča tudi, da najljubše serije in filme prenesete na svojo mobilno napravo ter v vrhunski zabavi uživate brez povezave kjerkoli in kadarkoli.

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave