Izkupiček ekskluzivnega koledarja frizerja Marka Hriberška bo šel v dobrodelne namene

Lastnik Frizerskega studia MH in brivnice Marko Hriberšek s svojim dobrodelnim koledarjem frizerskih trendov. (foto: Rok Rakun) Rok Rakun
26. 11. 2018

»Svojo kolekcijo prihajajočih trendov v frizerstvu 'Hair repair' (obnova las) sem želel deliti na inovativni način, zato sem se odločil, da jih predstavim v obliki koledarja. Modele sem friziral na najlepših mestih v Velenju, saj sem želel ljudem iz ostalih mest pokazati kotičke, ki jih je vredno obiskati, domačine pa spomniti na to, v kako lepem mestu živimo,« je povedal frizer Frizerskega studia MH in brivnice Marko Hriberšek.

V nov koledar je zbranih 12 fotografij, ki prikazujejo razvoj Markovega koncepta trendov od začetka do konca, izkupiček od prodaje pa bo šel v dobrodelne namene. Odločil se je, da bo denar od prodaje koledarja namenil za izlet otrok iz socialno ogroženih družin. »Želim slediti svoji zgodbi in iz nje črpati navdih, saj so podobne počitnice tudi meni v mladosti spremenile življenje,« pravi Hriberšek, ki je prihajajoče frizerske trende predstavil tudi na avantgardni modni reviji. Zbrane pa ni šokiral in navdušil le s svojimi drznimi frizurami, ampak tudi z nastopom, v katerem je eni od svojih zadovoljnih strank kar na odru odstrigel več kot 30 centimetrov dolg čop. »Z Urško sva se dolgo časa pogovarjala o spremembi in, ko mi je zaupala, kaj želi narediti, sem ji prisluhnil in z veseljem povem, da bomo lase, ki sem jih danes odrezal na odru, darovali v London, kjer bodo iz njih naredili lasulje za otroke, ki se borijo z rakom,« je razložil Marko, ki je znan po svojem vključevanju v dobrodelne projekte. Pod njegovim okriljem je nastala tudi akcija Odreži drugačnost, v okviru katere je zbral 50 frizerjev iz vse Slovenije, ki so en dan strigli na istem mestu in denar namenili za otroke s posebnimi potrebami.

 Dogodek so s svojimi nastopi popestrili tudi pevka Maja Založnik, akrobatski duo Flipping Art in plesna skupina Exquisites. Marko Hriberšek je z obiskovalci delil tudi nov promocijski video, v katerem so lahko spoznali zakulisje priprave koledarja, njegove zaposlene in običajen dan v Frizerskem studiu MH. Predstavitev koledarja so s svojo prisotnostjo podprli tudi znani Slovenci, med drugim direktorica podjetja Skaza Tanja Skaza: »Marko Hriberšek je izvrsten frizer, ki dela s srcem in dušo. Je drugačen, edinstven in sledi samo sebi. Ves čas ponuja presežke, ki se lahko kosajo s svetovnimi standardi, najlepše pa je, da je zelo dobrodelen. Želi pomagati vsem, ki potrebujejo pomoč in vse, kar dela, želi deliti s tistimi, ki morda v življenju nimajo te sreče.«

 

Marko Hriberšek ima frizerski salon in brivnico Frizerski studio MH v Velenju. Med drugimi striže uspešno poslovno žensko Tanjo Skaza. Redno hodi na izobraževanja v London, Zagreb, na Malto ter se uči od najbolj priznanih domačih in tujih frizerjev.