Je res, da poročnih trendov v letu 2022 ni?

Je res, da poročnih trendov v letu 2022 ni? (foto: Kitty Loves Love) Kitty Loves Love
8. 3. 2022

Poroke so v zadnjih dveh letih popolnoma spremenile obliko. Situacija pa ni vplivala  le na mladoporočence, ampak tudi na ponudnike poročnih storitev, ki so se čez noč  morali prilagoditi razmeram. Zato se v letošnjem letu najprej postavlja vprašanje:  Ali poročni trendi v letu 2022 sploh so? 

Situacija res da ni rožnata, a ravno v takšnih trenutkih pridejo na plan iznajdljivost,  hitro prilagajanje, ideje in domišljija – krasna priložnost za nove, sveže in drzne  poročne trende. 

Metka iz Sanjskega šopka poudarja, da poročni trendi so. Kakšni? Divji, malenkost drugačni, polni novih struktur, drznih barvnih kombinacij, norih oblik in povsem  izven dosedanjih okvirjev! Prepričani smo, da bodo zaznamovali poročno sezono  2022. 

Metka svetuje, da si izberete res dobrega strokovnjaka za kreiranje poročnih  cvetličnih dekoracij. Ta bo namreč moral pokazati veliko mero iznajdljivosti – ne le,  da bo znal izpolniti vaša pričakovanja, ampak se bo moral spretno vrteti na trgu  cvetja in znal poiskati kakovostno cvetje.  

Zato je vodilo pri letošnjih poročnih trendih: nič več polovičarstva, prostora za  napake ni! 

Katere najbolj vroče cvetlične trende v poročni floristiki za leto 2022 torej lahko  pričakujemo?  

Dramatični koncepti 

Tukaj boste prišli na račun vsi, ki obožujete modernejši, divji slog dekoracije in  želite izstopiti izven okvirjev klasike. Si upate? Stopiti izven okvirjev in povsem na  svoj in drugačen način dekorirati svojo poroko? Zakaj pa ne! 

Novi trendi, nove zgodbe – drznejši in bolj dramatični dizajni. Pravi izziv za florista,  a prava paša za oči tako za mladoporočenca kot za vse udeležence poročnega slavja.  Sem spadajo modernejši oboki drugačnih oblik, lestenci iz cvetja in razkošne, divje  dekoracije celotnega poročnega obreda. Tukaj bo dobro izpadla tudi kombinacija  suhega in svežega cvetja, ki bo celotno zadevo naredila še bolj zabavno. Namizne  dekoracije bodo težje in bolj veličastne, dekorativne posode nižje in v eni barvi. Naj  vaše včasih malenkost drugačne in nore ideje, tokrat zaživijo v novi luči!

Nevtralna preteklost in drzna prihodnost z roko v roki 

Pasteli so že nekaj let v ospredju poročne floristike in tudi letos ostajajo priljubljeni.  A tokrat malo drugačnih barv: moderno-klasične tradicionalne barve, znotraj  netradicionalnih oblik dekoracije. Iskali bomo kompromise med nevtralno  preteklostjo in drzno prihodnostjo. Nežne pastelne odtenke preteklosti bomo  združili z barvami prihodnosti – peščene barve, rjavi detajli in jantarni ter opečnati  toni, s katerimi bomo dodali polnost in večjo vrednost.  

Kraljica tega trenda bo letos orhideja. V šopku namreč poudari ženstvenost,  eleganco in mogočnost. V družbi vrtnic, nageljnov, ranunkul, anemon in drugih  nežnih cvetov pa igra vlogo vodje.  

Foto: Jada Poon

Kombinacije divjih barv 

Ste ljubitelji močnih, drznih in malenkost odštekanih barv? Potem so vam letošnji  trendi pisani na kožo!

Drzne barve so se vrnile že lani in ta trend se podaljšuje tudi v letošnje leto. V  ospredju bodo svetlo rožnata, vijolična, rdeča in oranžna barva – vse na eni poroki.  Torej kombinacije, ki na prvi pogled ne gredo skupaj, a bodo poskrbele za res  odštekan in drugačen videz. V trendu bodo tudi barvne poročne obleke, zato je ta  kombinacija odlična. Boste izbrale svetlo modro poročno obleko? Potem dodajte  poročni šopek z modrim eryngiumom in nežno rumenimi vrtnicami. Vam je bolj kot  modra blizu roza poročna obleka? Potem lahko k njej kombinirate šopek z belo, roza  in peščeno orhidejo. Eksplozija barv, ki bo vsem ostala še nekaj časa v spominu. A  saj veste, drznost je in. 

Raznolike namizne dekoracije 

Upajte si in naj bo vsaka namizna dekoracija drugačna! Prvo okrasite glavno namizno  dekoracijo, drugo z več manjšimi vazicami s cvetjem, tretja naj bo mešanica večjih  in manjših kreacij ... Vse skupaj pa bo povezal izbor cvetja in oblika dekoracij. Naj  bodo poročne mize videti kot kreativni nered, ki pa bo imel smisel in bo kot celota  izpadel čudovito. 

Foto: Alice Andre Photography

Drugačni poročni oboki 

Klasičen obok, ki ga poznamo iz prejšnjih porok, je mimo. Letos bodo v ospredju  kreativni poročni loki, ki bodo floristom omogočili izpostavitev cvetja na sodoben in  inovativen način. Tradicija ostaja, ampak zdaj je čas za kreativnost! V obliki srca?  Polovičen obok? Kar vam srce poželi!

Foto: LR Weddings

Čim bolj naraven izgled 

Če vsaj malo obožujete cvetje, naravo in rastline, veste, da rože ne rastejo v popolni  obliki, ampak v različnih smereh in ta nepopolnost je popolna. Torej letos pri izbiri  dekoracije in šopka posezite po rožah naravnega videza, na račun pa boste prišli vsi  tisti, ki obožujete veliko zelenja. Pa da na tem mestu omenimo še poročno lokacijo  – letos je v ospredju želja po neobičajni poročni lokaciji, vedno več parov se bo  želelo poročiti v tujini – kar na zadnji dve leti, ko smo bili s potovanji omejeni, ni  nič nenavadnega. Zato hitro rezervirajte letalske karte in se poročite na plaži ali  pod zvezdnatim nebom na drugem koncu sveta. 

Foto: Ilaria&Andrea

Teksture, teksture, teksture 

Za pomoč pri tem trendu se za hip osredotočite na notranje oblikovanje. Floristi  bodo namreč letos navdih iskali v tapetah – v sladkem kotičku, na steni za mizo  ženina in neveste ali pa z njimi popestrite poročno slavje. A kako so tapete povezane  s cvetjem? So polne struktur, barv in vzorcev, če se jih dotaknemo, začutimo njihovo  strukturo. To večplastnost se bo letos dosegalo z dekoracijami, v katerih  prevladujejo cvetlice različnih struktur. 

Kot del dekorativnega materiala bo priljubljen ratan, pletene košare, v  kombinacijami s posušenimi strukturnimi rastlinami, med katere sodi tudi še vedno  priljubljena pampaška trava. A pozor, letos ni v ospredju, je le ena izmed dodatkov. 

Foto: JS oblikovanje

Neonski napisi 

Dodatek, ki bo popestril vsako še tako klasično poroko, so letos zagotovo neonski  napisi. A kje jih uporabiti? Kjerkoli! Lahko za vajino mizo pri večerji, ob vstopu na  poročno lokacijo, mogoče v sladkem kotičku, kjer bodo nastajale poročne fotografije  – nima veze, vsekakor boste z njimi celotno zadevo še dodatno popestrili. 

Poročni trendi torej so! Katerega boste najraje izbrali pa je odvisno od želja in  osebnih preferenc. Z nobenim pa zagotovo ne boste zgrešili, ampak si pričarali  čudovito, drugačno poroko povsem po svojem okusu. 

Foto: LR Weddings, Kitty Loves Love, Feather and Finch Photography, Alice André Photography, JS oblikovanje, Ilaria&Andrea, Feather and Finch Photography

Značke: sanjski šopek