Jelena Vadnjal: Od rožnatih do modrih las!

Jelena Vadnjal: Od rožnatih do modrih las! (foto: Peter Irman in osebni arhiv) Peter Irman in osebni arhiv
Vir: Story
23. 9. 2016

Tekmovalka v šovu MasterChef in slaščičarska mojstrica Jelena Vadnjal ni prepoznavna samo po svoji iskrenosti in neposrednosti, temveč tudi po videzu. Že odkar se pojavlja v medijih, je namreč platinasta kratkolaska. A zadnjih nekaj let je blond barvo zamenjala za različne, bolj živahne in vpadljive odtenke.

Jelenina ljubezen do pobarvanih las sega že več let nazaj. Prvi bolj resni poskusi so se začeli v gimnazijskih časih, ko je prisegala na črne odtenke, vendar z rdečim, modrim in vijoličastim leskom. Takrat je imela tudi malenkost daljše lase, saj je nosila dolgi paž. Kmalu je imela dolgih las dovolj, saj je ugotovila, da ni tip za tovrstne pričeske. Zapele so škarje in od takrat je kratkolaska.

"Da so bile moje pričeske že skoraj pred dvema desetletjema 'odštekane', modne in v trendu, je skrbel moj takratni frizer Vlado. In on je bil tisti, ki je poskrbel, da sem bila kar nekaj let živo rdeča. Barva, ki jo je težko dobiti, še težje pa odtenek ohraniti po nekaj pranjih. No, njemu je to uspelo. Spomnim se, da me je enkrat pobarval na to živo rdečo, odtenek je bil 'v nulo', a sem naslednji dan prišla k njemu in rekla: Rada bi bila bela. Ne blond, ampak bela. Vprašal me je, ali se šalim, ampak trmasta, kot sem, sem vztrajala pri svojem. In od takrat sem bela," pove Jelena, ki pravi, da ima izjemno srečo, da je njen zdajšnji frizer in strokovnjak za barvanje Luka Korošec iz Mič Stylinga tudi njen najboljši prijatelj. Lahko si izmišljuje in ga kadarkoli pokliče ter si zaželi nov odtenek. Luka pa ji z veseljem ustreže. "Nikoli nimam pomislekov, ker vem, da so moji lasje v najboljših rokah. In do zdaj se še ni zgodilo, da mi odtenek, ki ga nameša Luka, ne bi bil všeč," pove simpatična kratkolaska, ki raje kot močnejše barve uporablja barvne prelive, ki se po vsakem pranju malenkost sperejo.

"Zato je videti, kot da imam ves čas drugo barvo las. Trenutno imam modro in mi je super, ni pa moja najljubša, zato se vračam k vijoličasti," pove Jelena.

Nekdanja voditeljica priljubljene oddaje na Kanalu A, E+, je takrat Slovenke obnorela s svojo pričesko in ogromno jih je želelo imeti isti odtenek kot ona.

"Ko so jim razložili, kakšen je postopek, da prideš do bele osnove, pa so si skoraj vse premislile. Drži pa, da velikokrat slišim, da sem pogumna, saj si ženske večinoma ne bi upale imeti takšnih odtenkov," pove Jelena, ki svoje preobrazbe tudi redno objavlja na socialnih omrežjih. Njeni prijatelji in sledilci jo nato zasujejo s komentarji, kako odlično ji nova pričeska in barva pristajata, ter jo vprašajo za kakšen nasvet. No, kakšen odziv pa doživi v domačem okolju, predvsem pri hčerkici Miši Zarji? "Ona je že vajena, da imam ves čas drugo barvo las. Če bi ona izbirala, pa bi bila ves čas roza," v smehu zaključi Jelena.

Napisala Barbara Majič
Fotografije Peter Irman in osebni arhiv

Značke: Jelena Vadnjal
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story38/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 38/2016

Story 38/2016, od 15. 09. 2016