Jesenija Marič: Okužena z modo!

Jesenija Marič: Okužena z modo! (foto: Top moda) Top moda
Vir: Nova
25. 9. 2016

Podjetnica in modna navdušenka Jesenija Marič v Mariboru skrbi za vse tiste ljubiteljice mode, ki želijo biti modno usmerjene.

S svojo vztrajnostjo trdno stoji v podjetniškem svetu in je ena tistih, ki iz leta v leto uspešno gradijo modne zgodbe in velike modne projekte. Jesenija je svojo podjetniško pot začela pred 13 leti.

"Že kot deklica sem bila navdušenka nad modo. Moj idol je bila moja mama, ki me je vsakodnevno navduševala z modni kreacijami. V mojem otroštvu namreč še ni bilo toliko trgovin s trendovskimi oblačili, zato mi je sama ustvarjala prav posebna oblačila. Prav ona me je okužila z modo in je pozneje bila steber mojih odločitev in načrtov o trgovinici z oblačili," se spominja. Danes ima svojo trgovinico v centru Maribora, ki je včasih veljal za središče urbane mode.

"Žalosti me, da Mariborčani ne znamo toliko ceniti centra mesta, ki je zelo lepo in bogato s kulturno dediščino. Eden od ključnih vzrokov problematike mestnega jedra so plačljive parkirnine in osiromašen asortima ponudbe. Danes le še redki vztrajamo in se borimo proti velikim nakupovalnim centrom.

Mesta širom po Evropi cvetijo in tudi center Ljubljane je veliko bolj živ kot Maribor. Prepričana sem, da je ključna problematika stagniranja oz. nazadovanja v slabše urejeni infrastrukturi in relativno veliki brezposelnosti. Vendar bi kljub temu s povečanjem ponudbe lahko obudili mestno jedrno."

In prav zaradi tega se Jesenija udeležuje številnih dogodkov in se podpisuje pod številne modne zgodbe.

"Dandanes so tovrstne reklame kampanje še vedno aktualne, vendar se lahko v današnjem času poslužujemo družbenih omrežij, kot so Facebook, Instagram ... saj so dostopna širši populaciji, katera zahteva tudi tovrstno informiranje. Moji zvesti spremljevalci teh projektov so izjemni fotograf Tibor Golob, vizažistka Mojca Škof in frizer Kristijan Skamljič, ki so krivi za izjemen videz mojega promocijskega materiala, kot tudi vrhunski modeli. S pomočjo takšne ekipe lahko dosežeš res vrhunske rezultate."

Tekst: MIMA

Priporočamo