Juretu Koširju je všeč modni slog Davida Beckhama

Juretu Koširju je všeč modni slog Davida Beckhama (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
1. 6. 2017

Da je Jure Košir eden od tistih športnikov, ki so našemu medijskemu prostoru dali veliko več kot le dobre športne rezultate, je sicer jasno že več kot desetletje. Vsi tisti, ki ste v zadnjih tednih hodili po Sloveniji z odprtimi očmi, pa ste lahko videli, da je Jure ne le športni navdušenec, temveč tudi pravi modni kameleon.

In prav modo sva imela v ustih, ko sva nazadnje klepetala o enem od njegovih zadnjih projektov, o sodelovanju z modno hišo Galileo, katere ambasador je postal pred kratkim. Čeprav ga na velikih plakatih po Sloveniji zdaj videvamo v elegantnih poslovnih oblačilih, pa priznava, da je čedalje pogostejše merilo pri izbiri njegovega modnega sloga dobro počutje.

"Svoj slog bi opisal kot ležeren, 'casual' slog," je povedal, ko sva začela debato o tem, kako je videti njegova garderoba. "Doma pa imam seveda najraje trenirke. V prostem času iščem samo oblačila, ki mi zagotavljajo maksimalno udobje, in takrat ne gledam, kaj s čim paše," pravi športnik, ki je v karieri sicer nabral tudi zajeten kup klubskih, reprezentančnih in drugih oblačil, ki pa zanj nimajo posebne čustvene vrednosti.

"Od teh oblačil imam doma shranjen samo tekmovalni kombinezon z olimpijskih iger, drugega pa ne. Večino teh stvari sem razdelil, nekaj sem jih dal tudi športnemu muzeju. Nisem privrženec takšnega 'kopičenja'. Mislim, da se je moda v zadnjih 20 letih toliko spremenila, da bi verjetno zdaj bil videti kot vesoljec, če bi oblekel kombinezon ali pa jopo iz leta 1995. Imam pa shranjene startne številke s pomembnejših tekem, ampak to je nekaj drugega," pravi športnik, ki je sicer že zgodaj oblekel prvo elegantno obleko.

Jure Košir

"Mislim, da sem bil star 18 let, ko sem jo prvič oblekel. Postal sem mladinski svetovni prvak in takrat sem dobil prve pozive na sprejeme in razglasitve pa prve televizijske intervjuje in podobno. Vem, da sem imel doma nekaj fotografij, na katerih nosim smešne suknjiče in kravate, pričesko sem imel popolnoma drugačno. Vem, da sem takrat delal tudi reklamo za eno od bank, zato so me zanjo oblekli v poslovno obleko, kako smešno sem bil videti. Ampak to je normalno. Zanimivo je, kako se moda spreminja," se spominja Jure in dodaja, da mora človek po njegovem mnenju vsaj malce slediti modnim smernicam.

"S tem ne mislim, da postaneš suženj modnim trendom, ampak da greš s časom," je še dodal športnik, ki je kot mladenič s starši po resnejše obleke hodil v tujino. "Smo le živeli na Gorenjskem, v bližini avstrijske in italijanske meje, zato so bili takšni nakupi vedno čez mejo. Takrat sem bil dokaj suh in vse se je lahko dalo name," se spominja mladostniških dni v resnejših oblekah, pozneje pa so te postale pogostejši del njegovega videza.

"Veliko oblek smo potem dobili po službeni dolžnosti, predvsem za kakšna svetovna prvenstva in olimpijske igre. Spomnim se tudi, da je imela cela slovenska reprezentanca Murina oblačila. Tudi potem, z leti sem si omislil še kar nekaj elegantnih oblek, ker sem jih potreboval tako po službeni dolžnosti kot tudi za kakšna slavja in posebne družinske priložnosti," pravi in dodaja, da si sin Jalen za zdaj od njega kakšnih modnih kosov še ne izposoja.

"Zdaj je še premajhen, glede na to, kako hitro raste, pa si bo že hitro lahko kaj izposodil. No, zdaj si pogosteje iz moje omari izposodi kakšno t. i. bejzbol kapo, ker jih imam kar veliko, med njimi pa je tudi kar nekaj takšnih, ki mi veliko pomenijo," je povedal Jure, ki bi v sodelovanju s kakšnim podjetjem z veseljem ustvaril tudi posebno linijo kap s ščitkom, tako, kot je v preteklosti že storil s svojo linijo sončnih očal.

Že od nekdaj se je zgledoval po športnikih

"Že od nekdaj sem se glede sloga zgledoval po športnikih. V športnih krogih mi je všeč slog Davida Beckhama, ki je seznanjen s tem, kar je v trendu. Ima slog, ki mu pristaja, je pa seveda zanimivo spremljati športnike onkraj luže, ki imajo predpisan slog oblačenja. Na primer v NBA. Košarkarji te lige ne smejo več nositi oblačil za prosti čas, ampak morajo biti urejeni. Zanimivo je opazovati, kakšne sloge si izbirajo. Eni jih lepo upodobijo, drugi 'udarijo mimo', prav tako pa je čedalje pogostejše tudi 'ocenjevanje' sloga športnikov na spletu," nam je povedal Jure, ki se je v preteklosti že znašel med ocenami nekdanje modne mrhe v reviji Nova Manje Plešnar, ki pa mu je vedno dodelila dobro oceno.

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: Goran Antley, Primož Predalič, Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story21/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 21/2017

Story 21/2017, od 18. 05. 2017