Jurij Zrnec, Tin Vodopivec, Rok Ferengja, Bojan Emeršič, Andrej Šifrer, Matjaž Kumelj, Luka Mulec na odru v Sensu

3. 2. 2016

»V Sensu lahko oblečemo in uredimo prav vsakega moškega, za vsako priložnost, tudi najbolj slovesno, ne glede na njegovo postavo,« je ob včerajšnjem slavnostnem odprtju prenovljene trgovine Sens v stavbi Diamant poudarila direktorica in lastnica Sensa Zlata Zavašnik, ki je že 22 let, kolikor slavi njena blagovna znamka, tudi oblikovalka vseh oblačil pod blagovno znamko Sens.

Z leve Tin Vodopivec Rok Ferengja Matjaž Kumelj maneken Luka Zlata Zavašnik maneken Marko maneken Domen Bojan Emeršič maneken Gregor in Jurij Zrnec

Direktorica in ustanoviteljica Sensa Zlata Zavašnik

Voditelj modne predstavitve ob odprtju prenovljene trgovine Sens igralec Jurij Zrnec

Z leve Bernarda Škrabar Ivo Boscarol Zlata Zavašnik Zvezdana Lubej in Sebastijan Lorger

Resničnost njenih besed je le nekaj minut pozneje potrdilo kar nekaj znanih Slovencev, ki so pod taktirko Jurija Zrneca predstavili nove trende moških oblačil in dress code oziroma zapovedi oblačenja. Priložnostnim manekenom Tinu Vodopivcu, Roku Ferengji, Bojanu Emeršiču in Andreju Šifrerju so družbo delali pravi manekeni, ki imajo za seboj že kar nekaj kilometrine tudi na mednarodnih modnih pistah. Med njimi sta bila Matjaž Kumelj in Luka Mulec, ki se je pred nekaj dnevi vrnil iz Milana, kjer je na modni reviji predstavljal blagovno znamko Versace.

Slovenska blagovna znamka Sens, ki se ukvarja izključno z moško modo, letos praznuje 22 let.

Ob tej priložnosti se predstavlja v povsem novi podobi – s prenovljeno trgovino, spremenjeno celostno grafično podobo, le nekaj je ostalo enako: še vedno ima v ponudbi vrhunska oblačila. Zlata Zavašnik je v nagovoru številnim zbranim ljubiteljem mode dejala: »V trgovini imamo več kot 1200 različnih oblek in prav toliko srajc, zraven spadajo telovniki, manšetni gumbi, čevlji in drugi dodatki moškim oblačilom. Če pa nekdo želi kaj povsem svojega, lahko naroči.«

V ponudbi nove trgovine so še zanimivi modni dodatki domačih oblikovalcev, kot so leseni metuljčki, lesene kravate, denarnice in manšetni gumbi. Moški lahko izbirajo tudi med modnimi in svečanimi čevlji, ki jih že od leta 1945 izdeluje italijansko družinsko podjetje. Z novo trgovino so seveda prišla nova sodelovanja in Zlata Zavašnik se je v želji, da bi moškim zagotovila še večjo izbiro, tudi klasičnih moških oblek, odločila za sodelovanje z nemško blagovno znamko Baumler. Njihove obleke so izdelane iz tkanin znanih italijanskih proizvajalcev, kot sta Reda in Cerutti, iz vrhunske volne do 150s. Prav tako ponujajo ročno izdelane obleke in možnost kombiniranja različnih velikosti suknjiča in hlač, kar je sicer mogoče tudi pri Sensovih oblekah.

Zlata Zavašnik, ki je v 22 letih oblikovala že več kot 2000 kosov oblačil, napoveduje, da bo za novo kolekcijo uporabila tudi ekološko tkanino. »Gre za mešanico eko volne in recikliranega poliestra (iz prozornih plastenk z mehansko, ne kemično obdelavo). V novi kolekciji bomo torej imeli tudi ekološke obleke,« je še dejala Zavašnikova.

Na prireditvi je bilo veliko znanih obrazov, denimo modna poznavalka Eva Ana Kazič, modna oblikovalka Maja Štamol, oblikovalka čevljev Alja Novak, postojnski župan Igor Marentič in kar nekaj poslovnežev, med drugim Ivo Boscarol, ki prisega na slovenske blagovne znamke in je bil oblečen v Sensovo obleko, direktorica Kadrovskih storitev Zvezdana Lubej in Sebastijan Lorger, direktor Comshopa. Za glasbo je skrbela skupina Pliš z Muratom.