Kaja Milanič: Pohištvo izdela kar sama

Kaja Milanič: Pohištvo izdela kar sama (foto: Špela Lutman) Špela Lutman
Vir: Lady
16. 8. 2016

V vročih poletnih dneh, doma ali na morju, si številni krajšajo prosti čas z ustvarjanjem. Tudi na uredništvu smo si tokrat privoščile nekaj podobnega in se z ustvarjalko Kajo Milanič podale na učne urice predelave torbe za na plažo in preprosto pleteno torbo okrasile z vročim trendom tega poletja, pom pom cofki.

Sedemindvajsetletna Kaja je stara znanka ustvarjalnih delavnic. Že vse od leta 2011, odkar piše ustvarjalni blog deklica.si, namreč redno uresničuje svoje ustvarjalne ideje, kot pravi, pa je svoj veliki ustvarjalni cilj udejanjila lanskega oktobra, ko je na knjižne police postavila svoj knjižni prvenec. "Ustvarjalna knjiga 'Narejeno z ljubeznijo' je moj največji ustvarjalni projekt. Sicer pa ne gre le za knjigo. V njej sem namreč v enajstih poglavjih združila darila, ki sem jih ob različnih priložnostih izdelala za svoje najbližje, in izdelke pospremila s toplim besedilom in ustvarjalnimi triki, ki na pomoč priskočijo takrat, ko se med ustvarjanjem kaj zalomi," nam je pojasnila in dodala, da se z lepilom rada druži že vse, odkar pomni. "Ustvarjam od nekdaj. Kot sem zapisala v knjigi, že vse od časa ogrlic iz testenin in dišav iz sosedovih vrtnic. V študentskih letih so moji ustvarjalni projekti postali nekoliko bolj zahtevni in svoj 'veliki pok' doživeli, ko sva se s fantom preselila v svoje stanovanje, v katerem sem pohištvo v veliki večini izdelala sama," nam je priznala in dodala, da tudi v poletnih tednih njen ustvarjalni kovček ne počiva. In prav vanj smo pokukale tokrat tudi same in po njenih navodilih izdelale torbo za na plažo, ki sledi zadnjim ustvarjalnim zapovedim.

Izdelajte jo tudi same!

Postopek je pravzaprav zelo preprost. Iz papirja izrežite obliko srca in papir z lepilnim trakom dobro pritrdite na površino torbe. Z aktilnim sprejem pobarvajte površino izrezanega srca in počakajte, da se vzorec posuši. Torbo okrasite z različnimi dodatki: čipko, cofki na traku in pisanimi pom pom cofki, ki jih na torbo pritrdite z vročim silikonskim lepilom. Okrasite lahko tudi ročaje torbice, tako da nit, ki ste jo uporabili za izdelavo cofkov, ovijete okrog usnjenih ročajev in jo pritrdite s toplotnim silikonskim lepilom.

Tekst: A. K.
Foto: Špela Lutman

Priporočamo