Kako pa kaj vaši zobje?

10. 4. 2015 | Promocijsko sporočilo

Ste eden tistih srečnežev, ki jim skrb za zobe ne povzroča dodatnega stresa ali spadate med tiste, za katere je obisk zobozdravnika nočna mora? Uredite to področje enkrat za vselej!

Kaj je ustna higiena?

Redno skrb za zobe, dlesni in ustno votlino z drugo besedo imenujemo tudi ustna higiena. Njen namen ni le lep videz zob, temveč tudi ohranjanje funkcije žvečenja in govora, saj je zdravje zob in obzobnih tkiv povezano z zdravjem celotnega organizma. Ste vedeli, da bolezni zob lahko negativno vplivajo na stanje srčno-žilnih bolezni in sladkorne bolezni?

Obisk pri ustnem higieniku

Ustni higienik je uspešna podpora zobozdravniku pri odstranjevanju mehkih in trdih zobnih oblog (zobnega kamna), meritvah in pregledu obzobnih tkiv, čiščenju žepkov pri parodontalni bolezni, odpravljanju vzrokov ustnega zadaha, krvavitev pri ščetkanju in še marsičesa. Na podlagi individualnega pregleda vas bo naučil, kako vzdrževati ustno higieno in pravilno čistiti zobe.

Poskrbite za ustrezno nego zob!

Za zdravje zob in dlesni lahko veliko naredite sami – z vsakodnevno nego. Preverite, katere od spodnjih nasvetov že izvajate:

  • Dvakrat dnevno 3-5 minut temeljito čistite zobe in dlesni.
  • Ščetkate v smeri od dlesni do konic zob.
  • 1x dnevno uporabljate zobno nitko ali medzobno ščetko.
  • S strgalom vsak večer očistite jezik in odstranite bakterije, ki povzročajo slab zadah.
  • Uporabljate samo kakovostne proizvode za nego zob.
  • Zobno ščetko menjate enkrat na dva do tri mesece.
  • 1x letno opravite preventivni pregled pri ustnem higieniku ali zobozdravniku.
  • Uporabljate pravilno tehniko ščetkanja zob.
  • Prehranjujete se zdravo ter uživate veliko sadja in zelenjave.
  • Namesto sladkih sadnih sokov pijete navadno vodo.

Blend-a-med, dobra zobna pasta

Izberite zobno pasto z visoko vsebnostjo fluoridov, ki poskrbijo, da so zobje odporni proti kislini v hrani in napitkih in proti napadom kariesa. Zobno pasto Blend-a-med odlikuje nemška kakovost in dejstvo, da je bila prva zobna pasta, ki je vsebovala fluoride. Zobne paste Blend-a-med poleg nujne zaščite pred zobno gnilobo poskrbijo tudi za svež dah z vonjem mentola ali zelišč in delujejo proti porumenelosti zob. Prisluhnite svojim potrebam in izbira bo preprosta.

Zobna pasta Blend-a-med v kombinaciji z zobno ščetko Oral-B s pravilno prirezanimi ščetinami, ki ne poškodujejo dlesni in manjšo glavo, ki lažje doseže vse zobne ploskve, učinkovito odstrani obloge z zobnih površin ter preprečuje zobno gnilobo in obolenja obzobnih tkiv.

Sodelujte v nagradni igri in zadenite pregled pri ustnem higieniku!

Promocijsko kampanjo ob prihodu nove zobne paste Blend-a-med na slovensko tržišče spremlja tudi nagradna igra, v kateri bomo podelili kar 50 paketov storitev v Centru ustne higiene. Paket zajema odstranjevanje zobnih oblog nad dlesnimi, peskanje oz. odstranjevanje zabarvanosti zob, ki jo povzročajo kava, čaj in cigareti, poliranje z zobno polirno pasto in fluoridiranje, ki zobe zaščiti pred kariesom.

Kako sodelovati?

1. Kupite zobno pasto Blend-a-med in/ali zobno ščetko Oral-B.

2. V obrazec na spletni strani www.moji-zobje.si vnesite številko računa.

3. Počakajte na rezultate žrebanja!

Sodelujete pa lahko tudi brez nakupa: na spletni strani www.moji-zobje.si opišite, kako vi skrbite za ustno higieno. Čas imate do vključno 31.5.2015!