Koronakriza: Na to stvar morate biti zdaj še posebej pozorni!

Koronakriza: Na to stvar morate biti zdaj še posebej pozorni! (foto: Tina Zaletel) Tina Zaletel
22. 10. 2020 | Promocijsko sporočilo

Če se vam zdi naporno preživljati vsakdan v teh posebnih časih, potem naredite teh nekaj korakov, ki vam bodo vse skupaj zelo olajšali.

1 Maska na več mestih

Se vam še vedno zgodi, da pozabite masko doma, na primer v napačni torbici? Ta ukrep proti temu je čisto preprost: v vsaki torbi ali nahrbtniku imejte drugo masko, eno ali dve shranite tudi v avtu ter kakšno v službi ... Na voljo so tudi modne maske, zato za boljše počutje in voljo poiščite takšne, katerih barve in motivi ter oblika vam ustrezajo.

2 Razkužilo, ki je samo vaše

Kadar morate po trgovinah, na pošto in podobno, naj bo to, katero razkužilo boste uporabili, vaša izbira. Kupili ste takšno, ki naredi najmanj škode vaši koži in je obenem prijetnega vonja (nekatera razkužila resnično nimajo lepega vonja, se strinjate?), zato bo najbolje, da ga imate ves čas pri roki in ne uporabljate kar vsepovprek razkužil v trgovinah in drugod. 

3 Tudi hrano kupujte prek spleta 

Ne samo oblačila, prek spleta se navadite nakupovati tudi hrano. To je definitivno zelo preprosta in udobna ter priročna navada v današnjih časih, saj se vam tako ni treba izpostavljati v trgovini, poleg tega lahko v miru izberete, kar potrebujete, ne da bi morali ob tem misliti na varnostno razdaljo. Kadar vam ni do kuhanja, pa si prek spleta seveda lahko naročite celoten obrok.

4 Plačujte brez denarnice (in telefona!)

Si predstavljate, kakšno olajšanje, da vam sploh ni treba nositi s seboj denarnice niti telefona, ko se odpravite teč, na kolo, na sprehod? Če si po tem na primer zaželite kupiti prigrizek ali pijačo, ob plačilu samo prislonite zapestje, na katerem nosite pametno uro, k brezstičnemu POS-terminalu. Brez kakršnegakoli dotikanja, torej.

Pa ne katerekoli pametne ure! Vanjo je naložena slovenska plačilna kartica, in sicer debetna kartica Mastercard izdajatelja mBills. Plačali boste lahko povsod, kjer sprejemajo brezstične kartice. Z uro lahko prav tako dvignete gotovino na vseh brezstičnih bankomatih po svetu, ki sprejemajo kartice Mastercard.

Tak način nosljivega plačevanja lahko uporabljate pri urah Garmin in Fitbit, ki v Sloveniji omogočajo plačevanje.

NAGRADNA IGRA

Če pametne ure še nimate, lahko sodelujete v nagradni igri, ki jo vse do 1. 11. 2020 prireja mBills denarnica. S prijavo v nagradno igro in petimi plačili z mBills se potegujete za eno od petih ur Garmin VENU SQ, ki imajo tudi možnost plačevanja prek Garmin Pay.

Sodelujete TU!

Priporočamo