Kako so Oskarji pokopali pepelkino obleko

Chrissy Teagan - Oskar za najbolj seksi damo 
Dober odmerek seksapila smo letos dobili s pomočjo supermodela Chrissy Teigan, ki je na rdečo preprogo prispela v spremstvu moža, pevca Johna Legenda. Prikazala se je v vsej svoji lepoti, saj je bore malo prepustila domišljiji. Visok razporek in globok dekolte je samo nekaj besed, s katerimi lahko opišemo kreacijo Zuhaira Murada, ljubljenca rdečih preprog.  (foto: Profimedia) Profimedia
3. 3. 2015

Letošnjo podelitev zlatih kipcev smo nestrpno čakali, še posebej zaradi največje in najlepše rdeče preproge, ki je pravzaprav 'prava' modna revija visoke mode. Igralci so nam pokazali, kako se obleke obnesejo v resnici, in tako kot vsako leto postregli s plusi in minusi. Stilist in dobra obleka nista zagotovilo za uspeh; obleki življenje vdahne karizmatična osebnost, teh pa na rdeči preprogi oskarjev ni manjkalo. Tokrat smo opazili, da se zvezdniki počasi poslavljajo od trenda oblek, rezerviranih za princese in prince, ter stopajo na pota avantgardnih in drznih kombinacij.

Felicity Jones - Oblekla jo je Slovenka! Britanska igralka Felicity Jones se je to sezono udeležila večine rdečih preprog v Hollywoodu in povsod pustila velik pečat. Glede na to, da smo se je že navadili v strukturiranih in voluminoznih oblekah, pravzaprav ni bilo presenetljivo, da se je tudi za rdečo preprogo oskarjev odločila za zelo dramatičen videz. Predvsem pa vas bo navdušilo, da je obleko s podpisom Alexander McQueen posebej za lepo igralko naredila Slovenka Elizabeta Sirk, ki je del ekipe priznane modne hiše.
Rita Ora - Skulptura, ne obleka. Štiriindvajsetletna pevka nas je navdušila z drznim izborom obleke Marchesa, s katero je pokazala, da je posebna, drzna in zapeljiva. Glede na to, da je bil to njen prvi sprehod po rdeči preprogi oskarjev, ji za izbiro te skulpturalne kreacije vsekakor ploskamo. Všeč nam je predvsem to, da se obleka odlično fotografira z vseh strani in ponuja nekaj čisto svežega. Obleka v stilu morske deklice nam ponuja prav poseben 3D-učinek in dvojno kreacijo v enem. Zelo inovativno!
Reese Witherspoon - Labodja eleganca. Reese Witherspoon se je to sezono na rdečih preprogah skoraj vedno pojavila v beli obleki, tokrat pa nas je najbolj navdušila. Igralka in scenaristka je prepričala v slogu brezčasne elegance, ki je vedno dobrodošla in všeč večini. Nam pa je všeč predvsem, kako brezhibno se obleka prilega njenemu telesu in kako suvereno nosi belo barvo. Pika na i so črni elementi, ki obleki dodajo nekaj nujno potrebne elegance in prefinjenosti.
Emma Stone - Modna ljubljenka znova blestela Emma je bila vizija popolnosti v obleki Elie Saab, narejeni posebej zanjo. Za ljubljenko rdeče preproge je bilo skoraj pričakovano, da nas bo znova navdušila, saj nas je to sezono najbolj prepričala s svojimi sprehodi po rdečih preprogah vseh nagrad, ki so se zvrstile pred oskarji. Emma je posebna, ker nenehno raziskuje in se ne boji tudi tvegati. Srečo ima le, da nikoli ni brcnila v temo. Igralka je prav gotovo ena izmed najbolje oblečenih v Hollywoodu, zato znova kapo dol rdečelasi lepotici, ki nas tudi tokrat, v tej prelepi obleki z dolgimi rokavi in visokim razporkom, ni pustila ravnodušnih.
Lady Gaga - Gaga mora šokirati Azzedine Alaia velja za enega izmed najbolj avantgardnih oblikovalcev, ki delajo v Parizu, zato ni nobeno presenečenje, da se je za to brezhibno in drzno kreacijo odločila najbolj modno kontroverzna Lady Gaga. Če bi se pevka na rdeči preprogi pojavila brez grozljivih rdečih ribiških rokavic, bi nemudoma padla v isti koš kot vse starlete, to pa nikakor ni v njenem slogu. Lahko se torej norčujemo iz njene odločitve, da zadevo popestri z norim in nenavadnim dodatkom, ali pa ga sprejmemo v vsej čudaški eleganci.
Julianne Moore - Insekti ali rozine Ko smo prvič zagledali obleko Julianne Moore, smo bili prepričani, da so majhne črne pike insekti, a smo po natančnem pregledu na srečo ugotovili, da ni tako. Karl Lagerfeld naj bi na obleko ročno zašil kar 80 tisoč črnih bleščic z dodatkom izbranega materiala, kar nas je znova presenetilo. Morda so se mu tresle roke … Nič za to, Chanelova kreacija je vsekakor lepa in Julianne jo odlično nosi.
Lupita N’yongo - Tisoč in ena perla Že res, da je bilo 2014 Lupitino leto, a tudi letos je dokazala, da se lahko nadaljuje v podobnem stilu. Igralkin modni okus je vsekakor brezhiben, tokrat pa se je izkazalo, da je tudi izjemno pogumno dekle, saj nenehno preseneča. Prikazala se je kot lepotica, ki se je povzpela z dna morja in za seboj na površino prinesla šest tisoč perl, ki so krasile to brezhibno kreacijo s podpisom Calvin Klein. Izjemno in edinstveno, drzno in elegantno.
Dakota Johnson - Odtenek rdeče Dakota Johnson, glavna zvezda razvpitega filma 50 odtenkov sive in hčerka slavnih igralcev Melanie Griffith in Dona Johnsona, je na rdečo preprogo prišla v spremstvu mame, s katero sta blesteli. Dakota je bila oblečena v eno izmed najlepših kreacij letošnjih oskarjev. Rdeča obleka Saint Laurenta je prepričala tudi zaradi odličnega kroja, visokega izreza in srebrnega dodatka na ramenu. V obleki je delovala kot rdeč kipec - preprosto perfektna!
Naomi Watts - Ta si pa upa! Znak napredka se kaže, ko zvezde velikega kova na rdečo preprogo vseh preprog pridejo v modnih kreacijah, ki rušijo tabuje. Naomi Watts je še ena izmed zvezdnic, ki so nas presenetile s svojim izborom obleke, ki je povsem netipična za preprogo oskarjev. Drzno izrezana obleka s podpisom Armani je pokazala veliko kože in tako smo lahko občudovali izklesano telo igralke. Vsekakor plus točke za inovativnost in drznost ter brezhiben videz.
Kerry Washington - Tokrat umirjena Kerry so med nosečnostjo in nekaj mesecev po porodu v pesti držali hormoni, zato nas je sicer vedno lepa igralka občasno znala s svojim modnim izborom kar razočarati. Od dvodelnih kompletov, ki jih je nosila med nosečnostjo in s katerimi je na dokaj drugačen način prikazala nosečniško modo, je tokrat prešla na bolj umirjene kreacije. Da je peplum še vedno na pohodu, nam je dokazala z obleko Miu Miu, v kateri je delovala povsem sproščeno in zato tudi angelsko.
Rosamund Pike - Ognjena lepota Rdeča je še vedno ‘ljubljenka’ rdeče preproge, kar nas kar malo preseneča. Za brezhibno lepoto in eleganco igralke Rosamund Pike pa tega ne moremo trditi, saj smo vedeli, da nikakor ne more razočarati. Odločila se je za rožnato kreacijo živo rdeče barve, ki je delovala izredno mogočno, kar je tudi sicer v stilu modne hiše Givenchy.