Kako so se oblekle neveste, ki so se poročile s princi? Preverite!

15. 3. 2018 | Vir: Lady
Deli
Kako so se oblekle neveste, ki so se poročile s princi? Preverite! (foto: Profimedia)
Profimedia

Bliža se poroka leta – 19. maja se bosta vzela britanski princ Harry in njegova izvoljenka, igralka Meghan Markle.

Vsi ugibajo, kakšna bo njena poročna obleka, zato poglejmo malce v preteklost, kako so se za svoj dan oblekle druge neveste, ki so se poročile s princi ...

Princ William in Kate Middleton

Pisalo se je leto 2011, ko je usodni da dahnil Harryjev brat, princ William, svoji Kate Middleton. Kot vsi prejšnji princi je tudi on sledil tradiciji in se poročil v westminstrski opatiji, in sicer 29. aprila. Na poroki je bilo okoli 1.900 svatov, na cerkvenem obredu pa le okoli 600. Prekrasno poročno obleko je oblikovala Sarah Burton za modno hišo Alexandra McQueena. Princ pa je bil oblečen v uradno vojaško svečano uniformo.

Princ Rainier in Grace Kelly

Poroka monaškega kneza Rainierja in Grace Kelly še danes velja za eno bolj pravljičnih. Zgodila se je 18. aprila 1956 v monaški katedrali, po televiziji pa je poroko gledalo več kot 30 milijonov gledalcev. Na poroko je bilo povabljenih okoli 600 svatov. Nekateri pravijo, da je Kate Middleton nekoliko skopirala poročno obleko lepe Grace Kelly, ki jo je zanjo oblikovala Helen Rose, bila pa je darilo filmskega studia MGM.

Našle svoje prince iz sanj

Princ Charles in Diana Spencer

Njuna poroka se je zgodila leta 1981, zakon pa se je končal leta 1996. Zagotovo bi si princ Harry najbolj na svetu želel, da bi bila lahko na njegovi poroki mama Diana, ki je tragično preminila leta 1997 v prometni nesreči. Ko je dahnila da svojemu princu Charlesu, je imela rosnih 20 let. Obred je bil v katedrali St. Paul. Njena poročna obleka je bila prava umetnina izpod rok Davida in Elizabeth Emanuel. Samo poročna vlečka je bila dolga osem metrov. Na obleki pa je bila vdelana tudi čipka kraljice Elizabete II.

Našle svoje prince iz sanj

Pierre Casiraghi in Beatrice Borromeo

Leta 2015 je bila poroka sina monaške princese Caroline in njegove izvoljenke, bogate italijanske dedinje Beatrice Borromeo. Cerkveni obred je bil na otoku Borromeo na jezeru Maggiore, ki je v lasti nevestine družine, nekaj dni prej pa je bil civilni obred v Monaku. Pierre sicer nima plemiškega naslova, a ga imajo v Monaku kar za princa. Prekrasna poročna obleka, ki si jo je zamislila Beatrice, pa je nastala v modni hiši Armani.

Našle svoje prince iz sanj

Princ Charles in Camilla Parker Bowles

Harryjev oče, prestolonaslednik princ Charles, se je s svojo dolgoletno ljubezen, vojvodinjo Camillo, poročil 9. aprila leta 2005. Imela sta samo civilno poroko, na katero pa ni bilo kraljice Elizabete II. Vse je bilo bolj skromno, Camilla je poročno obleko naročila pri modnem oblikovalcu Robinsonu Valentineju, na sebi pa je imela nakit svoje mame. Poroka bi sicer morala biti 8. aprila, a so jo prestavili za en dan, ker je moral princ namesto kraljice na pogreb papeža Janeza Pavla II.

Našle svoje prince iz sanj

Kralj Felipe in kraljica Letizia Rocasolano

Španski kralj Felipe se je z lepo novinarko Letizio poročil leta 2004, in ko je postal kralj, je ona postala kraljica. Elegantna Letizia, za katero številni mislijo, da je malce presuha, je blestela v obleki znanega španskega modnega oblikovalca Manuela Pertegaza. Njegove kreacije so nosile zvezdnice, kot so Ava Gardner, Jackie Kennedy, Audrey Hepburn in druge.

Našle svoje prince iz sanj

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik