Katera bo "vroča" pričeska prihajajoče jeseni? Modne poznavalke so enoglasne: Paž!

Andrew Gn jesen/zima 2021 (foto: Foto: Profimedia Profimedia) Foto: Profimedia Profimedia
Vir: Story
29. 8. 2021

Pripravite se na prihod jeseni z najbolj vročo pričesko, ki smo jo opazili na modnih pistah kolekcij za prihajajočo sezono. Paž je nazaj!

Kratka frizura, ki je lahko bodisi zelo ženstvena ali nekoliko bolj deška, je svojo prvo prelom-nico doživela že v času divjih dvajsetih let prejšnjega stoletja. Takrat je bil paž zelo kratek in nekoliko valovit, običajno ga je krasil še trak.

Ponovno priljubljenost je v nekoliko daljši različici doživel v šestdesetih letih, in sicer so jo nosile slavne dame, kot so Billie Davis, Juliette Gréco in Mireille Mathieu. Naslednje pomembno obdobje je na prelomu 80. in 90. let, ko je paž dobil povsem drugačno preobleko.

paž

Nekoliko bolj razmršena oblika je zaznamovala country divo Dolly Parton, medtem ko je Uma Thurman v filmu Pulp Fiction za vedno utrdila priljubljenost paža v kombinaciji s frufrujem. In 30 let pozneje? Danes je lahko paž v elegantni ali nedodelani izvedbi. Kratek ali dolg. Naravnih barv ali tistih pisano spranih. Enotnega pravila ni, zato izberite takšen paž, ki se najbolje poda vaši obliki obraza – vaš frizer bo vedel!

Naj ob tem spomnimo, da so to pričesko v preteklosti nosile še številne znane dame, med drugimi Jackie Kennedy, Anna Wintour, Rees Witherspoon ...

Pripravila: Katja Kozlevčar // Fotografije: Profimedia In Kcs Press

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story