Kdo je na Zlatih globusih najbolj navdušil Manjo Plešnar

Amal Clooney (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
19. 1. 2015

V vročem Los Angelesu se je začela nova sezona podelitev raznovrstnih nagrad. Hollywood je oživel, saj so zvezdniki in oboževalci komaj čakali na podelitev nagrad zlati globusi, ki jih Američani obožujejo, saj so uvertura v oskarje.

Zlati globusi ali mali oskarji so si naziv prislužili predvsem zaradi rdeče preproge, kjer je dovoljen glamur, ki pa naj bi bil sicer malce bolj umirjen.

Letos smo si mimohod zvezdnikov ogledali z velikim zanimanjem, saj je bilo po nekaj minutah jasno, da na rdeči preprogi prevladuje nov trend večernega glamurja. Če smo bili do zdaj vajeni predvsem večernih toalet, ki so se podredile stilu Pepelke, smo se tokrat zabavali ob pogledu na kreacije, ki bi jih prej nosili njeni zlobni, a ekstravagantni sestri. 

Ena izmed najbolj teatralnih večernih kreacij pripada Conchiti Wurst, ki nas je presenetila s svojo prezenco. Dodatne točke ji moramo pripisati tudi zato, ker je prva izmed zmagovalk Evrovizije, ki se ji je uspelo prebiti v Hollywood. Očarala je z gozdno zeleno kreacijo, iz katere spogledljivo kuka perilo pudrne barve. Spomnili smo se Madonne v njenih Gaultierjevih letih, ko nas je v devetdesetih zabavala s svojim stožčastim nedrčkom. 

Prava 'šov stopperka', kot bi rekli Američani, pa je bila Sienna Miller v kreaciji Miu Miu, s katero je ostala zvesta svojemu bohemskemu slogu in hkrati dovolj sijoča za princeskin ples z modernim pridihom.

Emma Stone je dokazala, da misli resno, ko se je odločila na rdečo preprogo stopiti v Lanvinovem sijočem zgornjem delu in - v hlačah! Jasno je, da je tudi sicer vedno modna Emma postavila nova pravila. Zaljubljeni smo v pentljo, ki krasi hlače in s katero celotna oprava postane izjemno glamurozna in zavidljiva.

Z drznim pristopom nas je navdušila tudi soproga Georgea Clooneyja, Amal. Lepotica je tvegala in črni kreaciji hiše Dior dodala bele rokavice ter torbico. Še zdaj nam ni jasno, kako ji je uspelo, a vseeno se moramo avantgardni modni navdušenki pokloniti za izvirnost in drugačnost.

Če je naslov v preteklosti pripadal Lupiti Nyongo, se od njega zdaj lahko poslovi, saj nas s cvetličnim aranžmajem ni prepričala. Obleka oblikovalca Giambatista Vallija je 'prestara' za mlado in lepo igralko, za katero lahko rečemo, da je bila tokrat povsem drugačna kot ponavadi. Morda se nam še prikupi. 

Nikakor pa se nam ni zdelo prikupno to, da so Melisso McCarthy oblekli kot cirkuško atrakcijo. Zgornji del obleke deluje, kot da se odpravlja na boj s pirati, ne pa v boj za kipca.

Lena Dunham je ena izmed tistih, ki po mnenju modnih urednikov velikokrat navdušijo. S tem se enostavno ne moremo strinjati, saj smo je vedno vajeni v premajhnih ali pa prevelikih oblekah, ki enostavno nosijo njo, in ne nasprotno. Tudi v tem primeru je bilo tako.

Napisala Manja Plešnar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story03/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 03/2015

Story 03/2015, od 15. 01. 2015