Kdo je ženska, ki oblači Rebeko Dremelj?

“Zadnjih nekaj let res intenzivno sodelujem z Jernejo P. Zhembrowskyy,” pove Rebeka, ki poleg estetike, ki jo za njo izbere Jerneja, obožuje tudi njene torbice. (foto: Dejan Nikolič) Dejan Nikolič
Vir: Story
15. 1. 2015

Pevka Rebeka Dremelj je v dolgoletni glasbeni karieri poskrbela tudi za to, da se veliko govori o njeni vizualni podobi, za katero že vrsto let skrbi stilistka in modna oblikovalka Jerneja P. Zhembrovskyy. Sodelavki sta v nekaj letih postali dobri prijateljici, ki si povsem zaupata.

“Vzameva si dan zase in po utrujajočem nakupovanju sledijo okusno kosilo in prijetni pogovori, ki nimajo prav nobene zveze s poslom - torej modo ali glasbo.”
Jerneja P. Zhembrovskyy

"Jerneja je tista, ki ima škarje in platno. Jaz se na koncu samo odločim, kaj bi nosila in česa ne," nam je že pred časom zaupala Rebeka, ki se velikokrat tudi premisli, ko sprva reče, da kakšne stvari ne bo nosila. "Nikoli do zdaj mi še ni bilo žal," pove pevka, ki ima sicer dokaj atipičen odnos do mode. Priznala je namreč, da je moda za njo prej kazen kot nagrada, saj se ukvarja s poslom, kjer se od nje zahteva, da je vedno urejena. Pevka priznava, da zna biti to občasno zelo utrujajoče.

"Glede na to, da me moda kot takšna ni nikoli prav posebej privlačila, raje vse prepuščam strokovnjakom, ki za to živijo tako kot jaz za glasbo," še doda pevka, ki se glede mode povsem prepušča strokovnim prijemom stilistke Jerneje P. Zhembrovskyy s katero sta začeli sodelovati pred približno šestimi leti. Pevko je na modnem fotografiranju presenetilo to, da je kot stilistka sodelovala prav Jerneja, ki je bila do takrat pevki poznana predvsem kot balerina. Ker je bila po koncu fotografiranja Rebeka prijetno presenečena nad izvrstnim stajlingom, ki ga je priskrbela Jerneja, sta nemudoma sklenili, da bosta sodelovali. Sledili so različni odmevni nastopi, med katerimi je Rebeka prejela vrsto pohval glede stajlingov. Eden izmed najbolj obleganih je bil gotovo srbski radijski festival, kjer jo je po nastopu več tamkajšnjih zvezdnic vprašalo, kdo skrbi za njeno podobo.

"Če že lahko, veliko raje nosim slovenske oblikovalce. Imela sem obdobje, ko sem nosila veliko kreacij Mira Mišljena, tudi pokojni Garevski mi je naredil čudovito večerno obleko, ki sem jo ravno pred kratkim spet oblekla, čeprav je stara že kar nekaj let. Sodelovala sem tudi z Urško Drofenik in Barbaro Plavec. Zadnjih nekaj let pa res intenzivno sodelujem z Jernejo P. Zhembrowskyy," pove Rebeka, ki poleg estetike, ki jo za njo izbere Jerneja, obožuje tudi njene torbice.

"Izredno mi je všeč njen način dela in to, da je celostna. Pri njej dobiš vse, od torbic do nakita in čevljev, kar mi veliko pomeni, saj sem tudi sicer oseba, ki zelo nerada komplicira in ima rada vse na enem mestu. Njene torbice pa so resnično lepe in izredno uporabne. V omari imam že kar štiri torbice znamke The Lie, ki jih redno in z užitkom uporabljam. Od slovenskih modnih oblikovalcev mi je vsekakor najboljša Jerneja, od tujih pa Roberto Cavalli. Imam kar nekaj njegovih kosov, ki jih z veseljem skombiniram z drugimi, veliko cenejšimi oblačili," nam je povedala Rebeka, ki se sicer ne bi opisala kot strastna modna privrženka. Od trenutka, ko je postala mama, je veliko bolj racionalna pri nakupih, saj je nekoč slovela kot prava šopoholičarka.

"Prijateljice so me zbadale, da je Sofie Kinsela vse knjige o šopoholičarki napisala zame. No, roko na srce, tudi glavni junakinji je bilo ime Beki. Morda je res nekaj povezano s tem," v smehu pove Rebeka, ki se zdaj po nakupih odpravi večinoma takrat, ko jo prepriča njena stilistka, ki ji ljubkovalno pravi kar 'moja Nejka'. "Reče mi: 'Rebeka, čas je!' in greva. Jaz stojim v garderobi, ona pa mi nosi oblačila. Nakup mine v stilu: 'Poskusi to, poskusi to ... ne prigovarjaj! To boš imela, ker je super'," doda Rebeka, ki se med nakupi z Jernejo izjemno zabava.

"Zdi se mi pomembno imeti stilista, če si javna osebnost. Jaz imam stilistko sicer samo za javno nastopanje, pa se ne bi prav nič branila, če bi jo imela tudi v vsakodnevnem življenju. Sem ter tja Jernejo res izkoristim tudi za to in menim, da je odlično, če se ti ni treba ukvarjati še s temi stvarmi. Prav pride tudi, če bi kdaj stilsko brcnil v temo in imaš potem dober izgovor, da nisi kriv sam. (smeh) Čeprav se pri Jerneji to ne zgodi." Tudi Jerneja nam je zaupala, da se po nakupih odpravita večkrat.

"Vzameva si dan zase in po utrujajočem nakupovanju sledijo okusno kosilo in prijetni pogovori, ki nimajo prav nobene zveze s poslom - torej modo ali glasbo," v smehu doda stilistka, ki za Rebekino podobo pravi, da sta po več letih sodelovanja izdelali stil, ki ji pristaja in v katerem se dobro počuti. "Rebeka na odru in fotografijah zelo dobro prenese različne stile, včasih se bolj prepusti, drugič manj, odvisno od počutja, vendar zna nositi tako odštekane kot tudi retro ali povsem preproste in elegantne 'outfite'. Glede na glasbo oz. komad z ekipo zasnujemo tudi vizualno podobo. Ko govorimo o Rebeki, bi rekla, da se najbolje počuti v casual stilu s primesmi roka in začimbo ženstvenosti."

Jerneja pravi tudi, da je delati z Rebeko vedno prijeten izziv, sploh zdaj, ko sta postali prijateljici in njun odnos ni več strogo posloven. "To je seveda super, vendar imam dostikrat potem v mislih predvsem to, da se bo v prvi vrsti ona dobro počutila v oblačilih, medtem ko se mi je včasih bolj prepustila, jaz pa sem bila bolj neusmiljena," v smehu svojo dilemo pojasni Jerneja, ki za pevko pravi tudi, da ima v omari pravšnjo zalogo vsega, saj je pri nakupih precej premišljena.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story