Kreacije Yvesa Saint Laurenta na dražbi - prodajala jih bo Catherine Denevue

30. 10. 2018 | Vir: STA
Deli
Kreacije Yvesa Saint Laurenta na dražbi - prodajala jih bo Catherine Denevue (foto: Profimedia)
Profimedia

Francoska igralka Catherine Deneuve se je odločila, da bo na dražbo dala obleke, ki jih je zasnoval njen pokojni prijatelj, legendarni modni oblikovalec Yves Saint Laurent. Naprodaj bo okoli 150 kosov oblačil, od plaščev do svečanih oblek in modnih dodatkov, med katerimi so tudi unikati, ustvarjeni posebej za igralko.

rancoska filmska legenda, ki je nedavno dopolnila 75 let, se je za ta korak odločila, ker prodaja podeželsko hišo na severu Francije, kjer je hranila veliko oblikovalčevih oblek. Kot je poudarila, se bo od njih ločila s težkim srcem.

"Obleke je ustvaril zelo nadarjen moški z enim samim namenom - narediti žensko še lepšo," je Catherine Deneuve zapisala v sporočilu za avkcijsko hišo Christie's, ki bo januarja v Parizu organizirala dražbo.

Catherine Deneuve je bila večkrat omenjena kot oblikovalčeva muza in je bila ena od njegovih glamuroznih prijateljic, med katerimi so bile še monaška princesa Grace, humanitarka Wallis Simpson in španska oblikovalka Paloma Picasso.

Saint Laurent je igralko spoznal pri njenih rosnih 22 letih in prijateljeval z njo okoli 40 let, vse do smrti leta 2008. Leta 2002 je igralka na oblikovalčevi veliki razstavi izjavila, da je bil njena "največja ljubezenska afera", piše francoska tiskovna agencija AFP.

Igralka, ki je zaslovela s filmi, kot sta Lepotica dneva in Cherbourški dežniki, je januarja letos razburila javnost s podpisom pisma, ki brani pravico moških do zapeljevanja žensk.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ