Kulinarični potep z Jamiejem Oliverjem

7. 6. 2019 | Promocijsko sporočilo

Kuharski šef, influencer in sploh najbolj znani kuhar na svetu Jamie Oliver se je ob predstavitvi novega športnega terenca Range Rover Evoque vrnil v čas,ko se je po ulicah Londona preganjal na Vespi. Kuharski virtuoz, ki je sicer velik ljubitelj te angleške znamke legendarnih terenskih avtomobilov je tokrat namesto na skuter sedel kar v čisto novi Range Rover Evoque in se odpravil po nakupih.

Ko je nabral vse sestavine, pri svojih prodajalcih se je zapeljal po posebnem poligonu kjer je preizkusil tudi terenske sposobnosti novega Evoqa in se na znameniti Brick lane pripeljal pred zbrane VIP goste, kjer jim je tako kot nekoč v živo pred njihovimi očmi pripravil kot pravi sam, najboljši vegi burger na svetu. 'Vedno sem bil ljubitelj znamke Land Rover. Lansko leto smo sodelovali pri skupnem projektu in v avto vgradili najboljšo premično kuhinjo na svetu in sedaj sodelujemo naprej. Ob predstavitvi novega avtomobila so me prosili, da pripravim nekaj kar bo izražalo sporočilo, ki ga s seboj nosi tudi novi Evoque, torej trajnostni razvoj, ekološke materiale, saj smo dandanes dosti bolj ozaveščeni o tem kaj kupujemo pa naj gre za hrano, obleko ali avto. Navdušen sem, ker vidim da Land Rover postavlja skrb za okolje v ospredje pri tem novem avtomobilu.

Novi Evoque tudi vas ne bo pustil ravnodušne, serijsko je opremljeno z najnovejšim sistemom za informacije in zabavo ter vas neopazno poveže z zunanjim svetom. Pri Land Roverju so tokrat prvič uporabili tehnologijo za vzvratno ogledalo in tehnologijo pogleda na tla 'ClearSight' kar omogoča jasen pogled, tudi ko ga predmeti v vozilu onemogočajo, ter tako nudita še večjo samozavest pri terenski vožnji ali pri zapletenih mestnih situacijah kar je v današnji gneči v prometu in majhnih parkirnih prostorih zelo dobrodošla inovacija. Za popolno ravnotežje med lahkotnimi zmogljivostmi in prefinjeno vožnjo po cesti ne glede na vozne razmere poskrbi nova tehnologija z aktivnim pogonskim sklopom in prilagodljivo dinamiko. Range Rover Evoque tudi pri ekstremnih voznih pogojih v snegu ali terenu s tehnologijo 'Terrain Response', zaznavanjem globine vode in sistemom za nadzor spusta omogoča izjemno manevriranje in poskrbi za vašo varnost. Zanj praktično ni ovir.

Varen in udoben

Novi Range Rover Evoque pa ne izstopa le po svoji obliki in voznih lastnostih temveč tudi pori varnosti in udobju. Ponaša se z novimi sedeži in naborom materialov od usnja, volne, semiša do tekstila. Izberete lahko sedeže, ki jih prilagajate na električni pogon, sedeže s spominsko funkcijo, ogrevanjem in hlajenjem ter tudi masažo. Med vsemi varnostnimi pripomočki je zelo pomemben tudi sistem za preprečevanje naleta pri visokih hitrostih saj zaznava možnost trčenja z drugim vozilom in vas v tem primeru opozori, da je treba zavirati. Če se voznik ne odzove, Range Rover Evoque začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta.

Prijazen do okolja

Razvojni proces vozila Range Rover Evoque je vključeval oceno celotnega življenjskega cikla in je bil zasnovan tako, da je na koncu življenjske dobe 85 % vozila mogoče reciklirati oziroma ponovno uporabiti, 95 % vozila pa je obnovljivih. Kjerkoli je bilo mogoče, so v modelu Range Rover Evoque uporabili reciklirane materiale kot so reciklirana plastika in naravne materiale kot je evkaliptus in volna.

Vse o novem Range Rover Evoque lahko preberete tudi na www.landrover.si

Vegi bahaji burger po receptu šefa Jaimieja Oliverja

Želite poizkusiti nekaj novega. No poleg tega, da se zapeljete z novim Land Rover Evoque lahko doma pripravite prav takšen vegi bruger, kot ga je povabljenim gostom v vzhodnem Londonu naredil Jaimie Oliver.

Glavne sestavine so: Mehka bombeta, 3 rdeče čebule, 3 srednje velike korenčke, muškatna buča in sir halumi.

Bučo in korenje olupite in naribajte, nasekljajte čebulo in na koncu naribajte v zmes še halumi sir. Vse skupaj povežite z malo moke in vode ter solite po okusu. Preden zmes premešate z rokami dodajte še dve žlički kumine in kurkume, nasledljajte nekaj listov koriandra, stisnite dva stroka česna in naribajte za palec velik ingver ter dodajte še malo nasekljanega čilija. Oblikujte polpete in jih specite na ponvi z malo olivnega olja. Bombete razpolovite in premažite z jogurtovo omako v katero ste vmešali drobno nasekljan koriander. Polpete premažite z omako iz vloženega manga (mango chutney) ali prelivom po vašem okusu. V burger dodajte še liste solate, malce nasekljanega koriandra in čilija ter nanj položite še zgodnjo polovico bombete. Dober tek!

Priporočamo