Lana Špital o negi kože pozimi - vlaga, vlaga in še enkrat vlaga!

Lana Špital o negi kože pozimi - vlaga, vlaga in še enkrat vlaga! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
3. 2. 2018

Tako kot pozimi poletna oblačila v naših garderobah zamenjajo debelejši puloverji, bi prevetritev z novim letnim časom potrebovala tudi vaša lepotna omarica. Prav o tem, kako kožo in obraz negovati v hladnejših mesecih, smo spregovorili s priljubljeno youtuberko Lano Špital.

"Z nižjimi temperaturami, centralnim ogrevanjem in bolj agresivnimi vremenskimi vplivi vsekakor svetujem, da v nego vključite izdelke, ki bodo vašo kožo zaščitili," je bil prvi jesenski nasvet mojstrice ličenja Lane, pri kateri namige iščejo številna dekleta in ženske. "Vlažilne kreme naj vsebujejo malce več oljnih komponent, ki bodo sicer na obrazu morda težje, vendar ga bodo bolje zaščitile. Lepotna olja lahko vključite v jutranjo ter večerno rutino ter ne pozabite na dobro vlaženje, ki ga boste še dodatno zagotovile z uporabo hranilnih vlažilnih mask," nam je svetovala Lana, ki je svojo lepotno omarico in poletnih lažjih krem ter serumov že prevetrila in jih nadomestila s primernejšo.

Dnevni lepotni ritual

V slogu vseh strokovnjakov, ki nam svetujejo, kako do čim bolj sijoče in zdrave kože, je svojega začela tudi Lana. "Moj lepotni ritual se vsekakor začne z velikim kozarcem mlačne vode, ki me zbudi, napolni z energijo ter poskrbi za lepo, sijočo kožo od znotraj in tudi navzven," je deljenje nasvetov začela Lana in dodala, da temu sledi tudi nekaj pljuskov mrzle vode po obrazu.

"To me še dodatno zbudi ter poskrbi za lepši videz kože. Po osnovnem čiščenju na obraz najraje nanesem učinkovine ter nato celotno nego končam še z nanosom dobre vlažilne kreme. Tedensko kožo razvajam tudi s hranilnimi maskami ter tu in tam kakšnim pilingom, ki so tudi pomemben del nege kože," nam je povedala. In čeprav gre za osnovni postopek, se prav tako med seboj razlikujeta tudi jutranja in večerna nega obraza.

"Jutranja nega se od večerne razlikuje po tem, da takrat uporabljam malce bolj lahke izdelke na vodni osnovi, ki poskrbijo za svežino ter popoln začetek dneva! V večerno nego pogosto uvajam bolj 'bogate' izdelke, ki kožo nahranijo z učinkovinami, ter nego obvezno zaključim z lepotilnim oljem, ki res da tisto piko na i pri celotni negi kože," svetuje in dodaja, da bi vsem bralkam svetovala, naj bo njihova pozornost pri negi kože posvečena vlagi. "Vlaga, vlaga in še enkrat vlaga! Vzemite si čas in poiščite dobro vlažilno kremo, ki bo ustrezala vaši koži. Z redno uporabo bodo rezultati na obrazu vsekakor vidni! Seveda pa ne smete pozabiti na vrat ter dekolte, kjer so znaki staranja, v izgubi tonusa in gubicah, najprej vidni," nam je še povedala.

Foto: Helena Kermelj