Lea Sirk podpira mlade modne talente

Lea Sirk podpira mlade modne talente (foto: Katja Kodba) Katja Kodba
Vir: Nova
12. 9. 2018

Primorska pevka Lea Sirk, ki je na letošnjih festivalih EMA in MMS popolnoma pometla s konkurenco ter zasluženo slavila, ne skriva, da je vsak njen nastop dodobra premišljen in izpiljen.

Poleg glasbenega ustvarjanja, ki ga v zadnjem letu Primorka s svojo ekipo zelo dobro opravlja, pa veliko pozornosti nameni tudi svojemu videzu, prek katerega izraža sebe, saj si želi biti tudi pri tem samosvoja in nadvse unikatna pevka. To ji seveda zelo dobro uspeva, saj za njen modni videz že leta skrbi njena osebna prijateljica in mednarodno priznana stilistka Maja Lazar. Nam je svetlolaso Majo uspelo ujeti z goro dela pred jesenskimi modnimi izzivi, kjer nam je namenila nekaj besed ter razkrila recept tako dovršenega in nadvse modno plodnega sodelovanja s pevko Leo.

"Z Leo sodelujeva že skoraj deset let in je tudi zame to leto zmagovalno. Skupaj sva bili tudi letih, ko je doživljala poraze in njeno delo ni in ni bilo opaženo. Ampak tako ona kot jaz sva vedno znova dobivali zagon in ideje, saj obe obožujeva svoje delo. Obe sva pozitivni in na polno živiva življenje, delo naju hrani, zato se tudi ujameva, saj zaupava druga drugi," pove Maja in doda: "V čast mi je, da sem del te zgodbe, saj se med nami pletejo posebne vezi pri vsakem projektu. Zdaj sva se še povezali z mladim, a perspektivnim slovenskim oblikovalcem Davidom Hojnikom, ki nama za posebne dogodke naredi 'outfite', ki si jih zamisliva. Idejo za obleko za MMS sem dobila, ko smo bili v Lizboni, saj sem opazovala preostale nastopajoče na Evroviziji in raziskovala o njihovih oblikovalcih. Ko smo se z Davidom dobili na sestanku, je iz prvotne ideje skupaj z njegovim talentom in željami Lee nastala obleka za MMS, ki je, kot je bilo opazno, požela val navdušenja ter nam dala vedeti, da delamo v pravilno začrtani smeri."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Katja Kodba, osebni arhiv