Letošnji poročni šopki naj bodo v krem barvi

Letošnji poročni šopki naj bodo v krem barvi (foto: profimedia) profimedia
14. 3. 2016

Če boste v svojem poročnem šopku uporabili krem barvo, ne boste zgrešili. Vse ostale izpeljave so odvisne od neveste. Najpogostejše barve v poročnih šopkih letošnje pomladi so pastelne, od nežno roza, do modre in turkizne.

Da Slovenija postaja zanimiva poročna destinacija za tiste, ki se želijo poročiti v miru, ugotavlja Simon Ogrizek, predsednik Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS. Na celjskem sejmišču so danes podelili nagrade ustvarjalcem najbolje ocenjenih poročnih šopkov šeste velike promocijske razstave poročnih šopkov na sejmu Poroka.

"Pri nas imamo stranke z vsega sveta, ki se pridejo poročiti v Slovenijo. Velikokrat se o raznih znanih osebah niti ne sliši, saj se želijo poročiti brez medijskega pompa," razlaga Ogrizek, ki je bil zadolžen tudi za poročno dekoracijo znane CNN novinarke Poppy Harlow, ki se je poročila ravno pri nas. Ogrizek svetuje, da si za poročno dekoracijo vzamete čas in se dobro pogovorite s cvetličarjem, ki bo vaše ideje znal nadgraditi. Cvetje poročnega šopka je običajno vodilo za vso ostalo dekoracijo na poroki, usklajene barve se pojavljajo na vsakem koraku.

Pri poročnih šopkih se uporablja pridih narave, domačega vrta. Aktualno so t.i. kroglasti šopki, premera 22 centimetrov, vse, kar je več, cvetličarji šaljivo imenujejo ameriški šopek, pri katerem se skoraj ne vidi obraza neveste. Ogrizek pravi, da mora biti šopek poligramsko izdelan, kar pomeni, da je zaključen zgoraj in spodaj. "Pri poročnem cvetju je ogromno različic, a se da uresničiti vse ideje s pomočjo kreativnosti cvetličarja," doda Ogrizek.

Na šesti veliki promocijski razstavi poročnih šopkov so najbolje ocenili šopek Cvetja ELI d.o.o. iz Ljubljane, na drugo mesto se je uvrstil šopek Simona Ogrizka, PUP d.d. pe Vrtnarstvo, Velenje, na tretje pa poročni šopek Sandre Turkovič, Gardenia ars florae d.d., Ljubljana Dobrunje.

Priporočamo