Lorella Fle­­go je ponosna, da jo oblikovalci poznajo

Lorella Fle­­go je ponosna, da jo oblikovalci poznajo (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
27. 3. 2018

Televizijska voditeljica Lorella Fle­­go se je pred tedni vrnila z milanskega tedna mode, modna prestolnica pa je letos imela prav poseben čar, saj jo je pobelil sneg.

"Bilo je čarobno in naporno, saj se med tednom mode promet kar ustavi, če pa sneži, je toliko slabše. Vendar moram reči, da sem bila pripravljena - nizke pete in volnena kapa, kar mi je zelo pomagalo, da sem lahko lepo uživala. Sneg ima v sebi res nekaj magičnega ... tako kot moda," nam je povedala Lorella.

Story: Katere modne revije ste letos obiskali in kdo je pustil največji vtis?

Revije so vse zanimive, letos je bilo veliko mladih oblikovalcev, kar je vse presenetilo. Guruji mode so tako ali drugače brezhibni, saj težko najdeš napake pri Versaceju, Dolce in Gabbani ali Gucciju. Osebno so mi všeč znamke, ki jih v Sloveniji ne poznamo, kot je Ermanno Scervino, saj so njegove čipke zame neverjetno krhke in noro romantične. Podobno velja za Genny, ki jo poznamo po kombinezonih, ali Blumarine, ki je tako zelo ženstven. V teh zakulisjih bi lahko ostala vse življenje in mi ne bi nič manjkalo.

Story: Kateremu kosu pa se bodo ženske težko odrekle v prihodnji zimi?

Še vedno bo veliko džinsa in vse diši po 70. in 80. letih. Moda ponuja torej preteklost, a so njene interpretacije izredno zanimive. Tukaj so visoki pasovi, barvita očala, podplati, nove oblike hlač, ki so lahko zelo široke ali zelo oprijete, odvisno od oblikovalca. Zima 2019 bo izredno barvita, kar mi je zelo všeč, ker barve prinašajo energijo in dobro voljo. V 2019 ne bomo mogle brez vijoličaste barve, ki so jo razglasili za barvo leta 2018, vendar se bo ta trend nadaljeval tudi v zimo 2019. Odtenki so zelo različni: od svetlo vijoličastega, ki je že skoraj lila, do zelo temnega in intenzivnega.

Story: Znova pa v ospredje prihajajo tudi bleščice, ki jih imate zelo radi, kajne? Kje vse bodo prisotne?

To pa je pravo vprašanje zame, hvala! Bleščice so postale prav pomemben dodatek za vse priložnosti, ne le večerne. Dovolj je samo en kos, da dobro popestrimo podobo; osebno bi izbrala blejzer z bleščicami, kavbojke, pete in navadno bluzo. Ta kombinacija vedno deluje brezhibno in je izredno lepa. Nujno stavite na torbice in salonarje z bleščicami, vendar ne hkrati, saj je tako podoba zelo večerna. Pomembno je, da imate na sebi vsaj en kos, ki se dobro lesketa. Moda je glamurozna in takšne smo tudi ženske.

Story: Na letošnjih modnih revijah v Milanu je bilo mogoče opaziti, da so oblačila končno narejena za ženske, ne le za 'lutke', ki samo predstavijo modne izdelke. Vas veseli, da bodo nekateri kosi končno postali nosljivi?

To je super novica in nedvomno posledica tega, da smo danes ženske zelo realne. Nimamo časa za farse ali nakupe, ki jih potem ne nosimo. Škoda denarja, kajne? Veliko bolje je, da lahko nosimo kose, ki trajajo več sezon in so po svoje večni. Seveda se vmes znajdejo modne muhe, a nič zato, ker imamo vse pod nadzorom. Moda mora biti nosljiva, lahko je odbita, vendar sta njena prvotna funkcija in poslanstvo le eno: olepšati žensko.

Story: Kdo od oblikovalcev vas je presenetil in navdušil?

Običajno je tako, da najdem pri vsakem oblikovalcu kaj lepega, zato bi težko izpostavila le enega, saj ni bilo kolekcije, ki mi je bila všeč od prvega do zadnjega kosa. To je 'fenomen', ki se običajno zgodi s poletno modo, ko me veliko bolj privlačijo lahkotni materiali in barve. Tokrat so mi bili všeč Guccijevi potiski in Versacejeve večerne obleke, Armanijevi kostimi in barve pri Dolce & Gabbani. Pa še kaj bi se našlo.

Story: Si vzamete kaj časa za kakšen nakup zase in hčerkico Sofio?

V Milanu je nujno zlo, da najdem vsaj nekaj ur za nakupovanje, bodisi zase ali za Sofio. Zanjo sem kupila obleke in igrače, zase pa nove kose za pomlad in poletje, veliko rdeče, kar je zame zelo neobičajno, ker je načeloma ne nosim, in čudovite blejzerje, ki bodo lepi s kavbojkami. Najbolj ponosna pa sem na svetlo vijoličasto obleko, ki je narejena kot jutranja halja, zelo seksi in ženstvena. Za dušo so vse kave in makroni, sploh Ladurejevi, ki so pregrešno dragi, vendar gre za zgodbo, tudi modno, ki jo težko zamudim. (smeh)

Story: Ker delate tudi intervjuje z modnimi oblikovalci, me zanima, kdo izmed njih vas vedno znova prevzame in ali je med njimi kdo, ki se ne mara izpostavljati, pogovor zavrne?

Armani je obupen, razočaral me je že pred leti in tako je bilo tudi lani. Je nedostopen in nerealen, saj ne dovoli, da bi se ljudje pogovarjali z njim, vse poteka prek asistenta, ki je še bolj nor od njega. Resnično ne razumem tega obnašanja in prav žalostno je gledati, kako je njegova ekipa prestrašena in nezadovoljna. Donatella Versace pa je vedno prijazna, čeprav marsikdo meni, da je nora, jaz pa jo vidim kot zelo zabavno žensko, s katero bi z veseljem šla na kavo, prav na 'ženski čvek'.

Story: Nekoč ste mi zaupali, da vas nekateri oblikovalci tudi tako prevzamejo, da bi zlahka bili z njimi prijatelji?

Več jih je ... Poleg Donatelle, ki ima nedvomno svojo karizmo, je tukaj tudi Elisabetta Franchi, strastna ljubiteljica živali in ženska, ki ima zelo močan 'sex appeal', je privlačna in močna, dobro ve, kaj hoče. Mislim, da bi se od nje lahko naučila veliko.

Ponosna, da jo oblikovalci poznajo

Story: Vabila na modne revije so vedno zelo lepa, katera pa vas vedno znova presenetijo in očarajo?

Antonio Marras, ker je zelo poetičen, njegova vabila pa so prav posebna. V tujini pa Chanel, ker gre za giganta, ki ti za božič pošlje pismo in darilo ter da vedeti, da ve, da obstajaš. Meni te pozornosti pomenijo veliko, pa ne toliko zaradi vabil ali daril, prej zato, ker imaš v Sloveniji zelo malo podpore, prej bi rekla, da je veliko nepotrebnih pripomb in kritik, v tujini pa vedo, kdo si in kako delaš. Na koncu vsega je to najpomembnejše, saj vsi vemo, da se moda ne rodi pri nas, temveč v tujini.

Story: Na svoji modni strani Glitter.si ste v enem od zadnjih zapisov, dnevniku o Milanu, zapisali: "S ponosom vam povem, da mi je toplo pri srcu, ko me dizajnerji objamejo in me vprašajo: 'Kako je tvoja punčka?' Ker so me videli zelo mlado, potem manj mlado, nosečo, mamo, žensko. Prehodila sem vse etape, niso mi dovolili preskočiti niti ene, a hkrati mislim, da si tega nisem želela niti sama. V modi je tako. Stvar prednosti in učenja, ker tega ni nikoli konec in nisem še srečala človeka, ki bi vedel vse." Se strinjate s tem, da je le tek na dolge proge tisti pravi, ki prinese vidne in opazne rezultate, ne samo pri nas, ampak tudi v tujini?

Se popolnoma strinjam! Ni enostavno vztrajati zato, ker srečuješ zaprta vrata in vsaka zaprta vrata so udarec za ego. A če si pameten, poskrbiš, da ego utihne in greš naprej. Majhni koraki, ki pa ti omogočajo, da prideš do cilja. Na začetku si tega nisem mislila, bila sem prepričana, da bom na enem in istem mestu do konca življenja, a vendar se je premik le zgodil. Hvaležna sem sebi, ker sem bila tako vztrajna, in zdaj tudi vem, da tega ne delam zaradi televizije, gledalcev ali bralcev, vse delam le zase, ker me to osrečuje. Če pa osrečuje tudi druge, toliko bolje.

Story: Zanimivo je bilo prebrati, da vedno z veseljem pozdravite urednico modne biblije Vogue Anno Wintour, ki vam nazaj nekaj zamomlja, a od nje česa več niti ne pričakujete ...

Da, res je. To so veliki ljudje v modnem svetu, osebnosti, ki krojijo zgodovino mode. Anno Wintour sem večkrat intervjuvala in mnogokrat mi je tudi rekla ne. A nič zato, nisem zamerila, pomislila sem le, da ni pri volji, ker je le človek. Kot rečeno, sem zelo vztrajna in se posla ne bojim, zame je življenje izziv in velika uganka, ker nikoli ne veš, kaj te čaka za vogalom.

Story: Veliko sva govorila o ženskih trendih, ki prihajajo. Pa nameniva nekaj besed še temu, kaj nam prinaša letošnja modna pomlad.

Rože, črte, pike, neobičajne barvne kombinacije, kot sta rožnata in rdeča, pa tudi krajše kavbojke, velike kose nakita, naravne pričeske in manj kit. Obleke imajo zmerne dolžine, torej nekje do kolen, in so zelo elegantne, krila so široka, plise je na prestolu in broške so dodatek, ki nam polepša življenje. Če vse skupaj začinimo z nasmehom, postanemo brezhibne! (smeh)

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story7/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 7/2018

Story 7/2018, od 15. 03. 2018