Lorella Flego: Mladi krojijo zgodovino mode

Lorella Flego: Mladi krojijo zgodovino mode (foto: A.P.) A.P.
Vir: Lea
21. 10. 2017

Velika poznavalka naše in tuje mode, Primorka Lorella Flego, se je po vrnitvi s tradicionalnega jesenskega delovnega obiska modnih prestolnic Milano in Pariz pred dnevi v Kopru v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška kot ena od članic strokovne žirije udeležila zanimive modne revije Sweet fashion v organizaciji Centra mladih Koper in zavoda Fontico, kjer se s svojimi modnimi kreacijami predstavijo mladi, še neuveljavljeni modni oblikovalci.

Na letošnji reviji se je predstavilo šest mladih oblikovalcev, ki si počasi, a pogumno utirajo pot v svet mode – Valerija Intihar, Bernarda Gabrijel, Petra Jerič, Romana Stojnšek, Ana Štucin in David Bacali. Ugledna strokovna žirija, ki so jo sestavljale televizijska voditeljica in modna urednica Lorella Flego, Petra Windschnurer (urednica mode in lepote pri Elle) in uveljavljena modna oblikovalka Branka Poljak, je za najbolj obetavno oblikovalko razglasila Petro Jerič, ki je s svojimi futurističnimi kreacija požela val navdušenja na prizorišču.

Mi smo modno Primorko prosili, naj z nami deli svoj osebni pogled na mladostniško kreativnost mladih, ki so tudi letos z razgibano revijo, kjer barv in posebnih oblikovalskih detajlov ni manjkalo, dokazali, da sledijo svetovnim modnim trendom in lastno začrtani modni viziji svoje prihodnosti. "Zdi se mi res zelo dobro, da imamo tudi na Obali modne dogodke. Že lani je revija Sweet Fashion pritegnila veliko pozornosti. Mladi so tisti, ki imajo vizijo, in hkrati tisti, ki bodo krojili prihodnost mode. Sploh te nove generacije so zelo zanimive, saj živijo z računalnikom in internetom, zato je njihov pogled na življenje na splošno zelo drugačen od mojega," pove Flegova in doda: "Podpiram dejstvo, da jim damo nekaj prostora ter omogočamo, da pokažejo modo v sklopu profesionalno izvedene modne revije. In srčno upam, da bo dogodek Sweet Fashion postal stalnica."

Priporočamo