Lorella Flego: "Od mode se mi včasih meša!"

10. 4. 2019 | Vir: Story
Deli
LJUBEZEN 
Njena ljubezen do mode in estetike je večja, kot je trg. (foto: Foto: Zen)
Foto: Zen

Televizijska voditeljica Lorella Flego si dvakrat letno, če ji čas dopušča, vzame čas za delovni obisk modne prestolnice Milano, kjer se v družbi ekipe iz prve vrste seznani z vsemi modnimi novostmi, ki jih prinaša ta modno razgiban svet lepote in estetike.

Mi smo Primorko, ki je v našem medijskem prostoru ena od najbolj elegantnih osebnosti, povabili na krajši pogovor, da nam razkrije kakšne zanimivosti z letošnjega obiska italijanskega tedna mode, ki tudi tokrat ni razočaral.

“Bilo je noro - kot navadno iz več razlogov, med katerimi je tudi vreme, ki nas je tokrat presenetilo z napačno napovedjo. Pred odhodom sem namreč videla, da bo ves teden 14 stopinj, na koncu jih je bilo nekje med minus dve in 18, kar pomeni, da bi morala s seboj imeti celo omaro, da bi bila primerno oblečena. Pretaporter v Milanu je vedno intenzivna izkušnja, ki te postavi na realna tla. Kot sem že mnogokrat povedala, ima Slovenija zelo majhen trg, ki je na svetovni ravni nepomemben, a jaz vztrajam, ker je moja ljubezen do mode in estetike krepko večja, kot je trg, in zdi se mi, da mi vsaj malo uspe razvedriti vaša življenja. Svojega pa ogromno,” pove Lorella.

“Kolekcije za zimo 2020 bodo še vedno zelo barvite in skoraj nadaljevanje te letošnje zime, ki nas počasi zapušča. Žamet, usnje, rjava in bež barva hkrati, potem rdeča, oranžna, turkizna, bela in še vsi odtenki mavrice. Midi dolžine, širše hlače, izredno lepi plašči, karo vzorec, angleški bonton, ki ne bo nikoli iz mode. Všeč mi je zato, ker diši po eleganci, in četudi gre za športen outfit, je vedno tako, da mu oblikovalec doda nekaj bolj svečanega. Bile so seveda tudi izjeme, a jih preprosto spregledam, saj ko zagledam kreacije Blumarine, Genny, Luisa Beccaria, Aigner, se mi preprosto začne mešati in takrat razumem, kako globoko sem vpletena v svet mode, ki mi je bil položen v zibelko.”

Flegova ne skriva, da sta ji Milano in vrvež mesta pisana na kožo, saj se v mestu počuti kot prava domačinka. “V Milanu se počutim kot doma in ob vrnitvi domov na slovensko obalo, v Izolo, kjer živim z družino, takoj noro pogrešam tiste bele palače, Duomo, vrvež v središču, restavracije in lokale z najboljšo kavo na svetu. Pa tudi 'it' dekleta, ki so tako lepa in brezhibna in si vsakič znova mislim, da je dejansko prav, da so tako uspešna. Od Olivie Palermo do Leonie Hanne, ki na ulici jemlje dih zato, ker je še lepša od manekenk na pisti, in ne le to, ima odličen stil, ki ga ne moreš spregledati. Okej, morda je vse skupaj površno, ampak v tej lepoti je čar brezhibnosti, dejstvo, da je vse na svojem mestu, in moda to tudi zahteva, saj napak ne oprošča in te pravzaprav zelo hitro kaznuje,” razkrije voditeljica ter nam razkrije še pogled, ki kaže, da so določene svetovne blagovne znamke na robu propada.

“Revij je veliko manj in s težkim srcem opažam, da so kultne znamke že skoraj blizu propada, saj prodaje že skoraj ni več. Trussardi, Les Copains, Blugirl in še kakšna bi se našla, da ne omenjam tega, kako smo včasih delali še druge, kot so Rocco Barocco, Alessandro dell’Acqua, La Perla, Coveri, John Richmond, Paola Frani, Love Sex Money, Lorenzo Riva, Just Cavalli, in vse so skozi leta kar izginile. Velikani zdržijo, a moda ni sestavljena samo iz Prade in Guccija, tukaj so tudi drugi, ki poskrbijo za to, da guruji še bolj blestijo in si jih še bolj želiš. V uradnem koledarju italijanske modne zbornice je vse več Kitajcev in Japoncev. Razlog je v tem, da napolnijo luknje, ki jih pustijo italijanski oblikovalci, tisti, ki izumrejo, se po poti zgubijo ali tragično bankrotirajo. In v vsej tej modni zmedi imam na trenutke občutek, da Italijani le gledajo, kar mi ni všeč. Resnično se sprašujem, kam bo vse skupaj šlo in ali bom lahko čez deset let še vedno hodila v Milano ali bo morda celo tako, da bova skupaj s Sofio spakirali za modni Pariz.”

Hčerka sledi mami

Modrooka Lorella je v prvi vrsti mamica čudovite punčke Sofie, ki na delo modne mame gleda z zanimivim pogledom. “Sofia sledi mojemu delu, sicer pa imam vedno občutek, da popolnoma ne razume vsega truda in napora, ki ga vlagam vanj, deloma zato, ker delam stvari s srcem in nasmehom in vedno pravim, da sem privilegirana zato, ker počenjam stvari, ki so mi všeč in jih zelo čutim. Zato je zanjo to kot igra, in najbrž ko bo starejša, bo bolje razumela, kako vse skupaj poteka,” pove Flegova in z nasmehom doda: “Vedno pravi, da bi rada šla v Milano, in seveda jo bom tudi vzela, a čez nekaj let, ko bo večja, ker je bivanje tam zelo naporno in med tednom mode je dejansko tako, da samo tekaš sem in tja, ni prav velikih užitkov. Bi pa mi bilo všeč, če bi kdaj šla z mano na modno revijo, ker vem, da bi uživala. Za zdaj je najraje za objektivom in veliko slika, bodisi s telefonom ali fotoaparatom. Ima smisel za kompozicijo in ji je slikanje všeč takrat, ko lahko eksperimentira. Kdo ve, morda bo postala fotografinja.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Zen

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik

Nova Story že v prodaji

Story 06/2019

Story 06/2019, od 14. 03. 2019