Lorella Flego: Vmesnih poti v modi ni!

28. 3. 2016 | Vir: Nova
Deli
Lorella Flego: Vmesnih poti v modi ni! (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Velika poznavalka mode Lorella Flego se je vrnila s tedna ženske mode v Milanu, kjer so oblikovalci svetovnega ranga predstavili kreacije za jesen & zimo 2016/17.

"Ponovno so tukaj 70. leta, ta slog je zelo izrazit, zima obeta živahne, intenzivne barve: burgundi, kraljevsko modro, smaragdno zeleno, gorčično."
Modna voditeljica je bila navdušena nad prijaznostjo in pogovorom z najslavnejšo ter najbogatejša blogerko na svetu Chiaro Ferragni.

Modrooka voditeljica si je vzela čas ter nam ekskluzivno za Novo razkrila nekaj utrinkov z delovnega obiska v prestolnici mode, kjer je letos muhasto vreme naredilo svoje.

Kako bi v besedah orisali letošnji modni teden v Milanu, saj je bilo ob dobri organizaciji dogodka slišati, da modnim navdušencem pred revijami in po njih vreme ni bilo naklon­jeno ter je bilo zamude občutiti tudi pri revijah oblikovalcev?

Letošnji Milano je bil neverjetno uspešen in moram reči, da že dolgo nismo bili tako zadovoljni. Imeli smo namreč akreditacije in vabila za praktično vse modne revije in zelo dobro smo delali tudi v zakulisju. Poleg kreatorjev smo intervjuvali tudi manekenke, mojstre ličenja in nohtov, frizerje in stiliste. Bili smo zelo uspešni in ponosna sem zato, ker so nas po toliko letih resnično sprejeli in dobro vedo, kako delamo in kdo smo. V modnem svetu je vedno tako, da moraš biti zelo vztrajen, drugače ne prideš daleč, ker je konkurenca velika. Mislim, da z ekipo Bleščice in hkrati za portal www.glitter.si hodimo v Milano že 15 let, kar se nedvomno pozna. Res je, vreme nam ni bilo naklonjeno, sploh zadnji dnevi so bili zelo naporni, neprestano je deževalo in mraz je pokazal zobe. Ampak ko neprestano delaš, niti ne čutiš mraza, le zvečer si zelo utrujen in bi najraje zaspal. Zelo sem bila zadovoljna tudi z dejstvom, da je bilo veliko več revij in prezentacij, kar je jasen znak, da se ekonomija v Italiji popravlja. Mislim, da je to dober znak tudi za nas.

Obiskali ste malo morje revij, nam razkrijete detajle, na katere bodo morale paziti modne navdušenke?

Ponovno so tukaj 70. leta, ta slog je zelo izrazit, zima obeta živahne, intenzivne barve: burgundi, kraljevsko modro, smaragdno zeleno, gorčično. Zdi se mi, da je bila predstavljena moda zelo odločna: vse ali nič, vmesnih poti ni. Glede make upa so tukaj mat šminke in zelo lepe, negovane polti. Vračajo se tudi salonarji s podplatom in vse, kar ima resice.

Ste morda ob poteku modnih revij opazili kakšen modni izdelek, ki bi ga radi v prihodnje videli v svoji bogati modni omari?

Hmmm, da, ogromno, ne vem, ali imava toliko prostora, da bi napisala spisek.

Znano je, da ko obiščete modne prestolnice, si radi privoščite tudi kaj za svojo modno dušo, v zadnjih letih pa tudi za svojo punčko Sofio. So bili letošnji nakupi uspešni?

Prvi dan je načeloma tako, da gremo do mesta in začutimo utrip Milana, to je tudi trenutek, ko vsi nakupujemo za družine in morda tudi kaj zase. Letos sem kupovala bolj za Sofio in ničesar posebnega zase, le nekaj kosov make upa, ki ga pri nas ne najdem. Sofia je bila doma, je še premajhna, da bi šla z mano, upam, da to še pride, je pa res, da sem na tednu mode ves dan odsotna, zadnja revija se konča okrog 21. ure. Ona takrat že spi tako, da ne bi bilo smiselno vzeti je s seboj zdaj, saj me družina ne bi prav veliko videla.

Zelo delavni ste pri svoji oddaji ter modni strani. Kaj prinaša pomlad pri teh dveh projektih?

Res se bomo zelo zadržali v zakulisjih, tam je tudi najlepše, ker je kreativnost zelo visoka. Videli boste veliko intervjujev z zanimivimi osebami, kot je denimo najslavnejša in najbogatejša blogerka na svetu Chiara Ferragni. Všeč so mi te različne plati mode, torej ne samo revija in modna pista, temveč ves direndaj, ki se dogaja pred njo. Veliko bo zanimivega, tako, da si je treba vzeti čas za ogled televizijskih oddaj in spletne strani.

Se morda v teh pestrih dneh v Milanu spomnite kakšne anekdote, po kateri bo tokratni obisk ostal zapisan v vaših mislih?

Največja anekdota je, da preden sem štartala v Milano, sem pozorno pogledala vremensko napoved, ki je kazala solidno vreme in 12 stopinj. Potem se je vse spremenilo v oblake, dež in mraz, jaz pa sem imela s seboj povsem spomladansko garderobo. Opazila sem, da smo imele vse urednice in novinarke podobno težavo, a sem obula vsaj superge, ki sem jih čisto slučajno vzela s seboj, preostale so imele odprte sandale ali salonarje. Z reko vode, ki je ovekovečila Milano tiste dni, pa ni bilo najbolj prijetno.

ALOJZ PETROVČIČ

Novo na Metroplay: V uniformi chefinje se najprej nisem počutila dobro | Meta Repovž