Maja Ferme je med nosečnostjo še bolj ustvarjalna

Maja Ferme je med nosečnostjo še bolj ustvarjalna (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
3. 3. 2017

Modna oblikovalka Maja Ferme se je pred kratkim vrnila z delovnega dopusta na rajskih Maldivih, kamor sta se z možem Igorjem Kapšem odpravila, da bi proslavila najlepši dogodek njunega življenja. A čeprav je Maja v veselem pričakovanju, je našla čas za dodaten projekt, zaradi katerega je bilo potovanje malo krajše, a nič manj slajše.

Story: Pred kratkim ste se vrnili s potovanja, kaj ste počeli oziroma snovali?

Pred kratkim sem se vrnila z Maldivov, kjer sem bila zaradi novega projekta. Ustanovila sem blog www.majaexplorer.com, ki združuje vse tisto, kar v življenju odkrivam, v kar verjamem in kar se kaže v mojih kolekcijah ter že vrsto let delim s sicer zahtevnimi, a nadvse uspešnimi strankami, enkratnimi ženskami, s katerimi smo izmenjale marsikatero dragoceno izkušnjo. Odpiramo številne zabavne in zanimive teme o modi, ki nas vse združujejo in nam lepšajo življenja, izmenjujemo praktične izkušnje s potovanj in številne življenjske resnice, ki nam pomagajo tako na poslovni poti kot v življenju. Stran bo v prvem mesecu odprta za vse, nato pa le za tiste, ki bodo naši člani oziroma naše stranke, zato se z e-mailom čim prej prijavite nanjo, da boste lahko dostopali do vseh zanimivih tem in številnih malih skrivnosti.

Story: Na Maldivih so nastale čudovite modne fotografije, na katerih ste enkratni. Je pa še posebej zanimivo to, da ste odstrli del osebnega življenja, ki ga ponavadi skrbno varujete pred javnostjo. Ste namreč v pričakovanju naraščaja ...

Res je, sem v šestem mesecu zelo zaželene nosečnosti in sem izredno srečna. Blog www.majaexplorer.com razkriva več moje osebne filozofije, življenjskih resnic, mojih opažanj in lastnega modnega sloga. Namenjen je vsakomur, ki rad potuje, ima rad modo, estetiko in vse lepo, kar nas obdaja, pri tem pa želi biti poslovno uspešen in srečen.

Story: Zakaj ste na razkritje čakali do šestega meseca nosečnosti in kako ste se počutili v prvih mesecih?

Tako kot na vse sem se morala navaditi tudi na nosečnost in vse težave, ki spremljajo večino nosečnic v začetnih mesecih, od slabosti, bruhanja, utrujenosti, novega načina prehrane ... Težav je bilo res ogromno, vendar sem imela srečo, da sem imela odlično izkušeno ginekologinjo dr. Sonjo Levak Hozjan in vso podporo njenih sester, ki so tudi izkušene babice, na katere se obrnem, kadarkoli nastane nova nosečniška težava, zaradi česar je vse skupaj veliko lažje. Vse do šestega meseca se mi trebušček skoraj ni poznal, zdaj pa imam že pravo žogico, pravi ljubkovalno moj mož, ki mi je v veliko podporo, predvsem pa ve veliko več o nosečnosti in otrocih kot jaz, za kar upam, da se bo sčasoma spremenilo. (smeh)

Story: Na blogu zasledimo tako fotografije z vaše poroke na Japonskem kot fotografije z Maldivov in številne vaše misli, predvsem pa čudovite kreacije, ki jih nosite. So vse vaše?

Večinoma nosim lastne kreacije, vendar sodelujem tudi z drugimi blagovnimi znamkami in podjetji z oblačili, modnimi dodatki, kozmetiko, potovalnimi agencijami itn. Vse, kar nosim oziroma uporabljam, pa mi mora biti v prvi vrsti všeč, sicer tega ne bom objavila, kar še posebej velja za kozmetiko in kakovost oblačil ter storitev, pa najsi je to restavracija, hotel ali kakšna blagovna znamka. Tako na primer poleg poročne obleke, izdelane iz čipke s češnjevimi cvetovi, nosim rožnate superge blagovne znamke Nike, ki so lahke, udobne, trendovske in za vsako priložnost.

Story: Pozneje boste potovali in raziskovali svet kot tričlanska družina. Se boste na Japonsko vrnili z otrokom?

Japonska je čudovita in tudi otrok bo nosil ime, ki ima med drugim lep pomen v japonski kulturi in pomeni 'iz ljubezni', tako da verjamem, da bomo to deželo obiskali tudi skupaj.

Story: Kako pa se boste z delom spopadli, ko boste na porodniški?

Svoje delo imam zelo rada, zato bom delala, vse dokler mi bo to ustrezalo.

Story: Pa vendar si boste vzeli nekaj časa čisto zase?

Seveda, vendar bo delo v salonu potekalo nemoteno. Imam odlične sodelavce, ki so dokazali, da zmorejo vse tudi takrat, ko me ni in sem recimo na daljšem potovanju. Tako so na primer med mojo poroko na Japonskem samostojno izpeljali enega od zahtevnejših dogodkov, teden mode, da ne omenjam, da izdelava oblek poteka zadnje leto povsem gladko.

Story: Imate kaj več ustvarjalne energije kot prej?

Na začetku nosečnosti sem si rekla, da bo to zame obdobje počitka in sproščanja ter da ne bom začela nobenega novega projekta. Kako sem se samo zmotila. (smeh) Prve tedne sem res veliko spala, v prostem času brala knjigo in pila čaj, nato pa so se mi po glavi že začele plesti nove ideje, ki mi niso dale miru. V samo enem mesecu sem obiskala štiri države, ustanovila nov blog, prenovila stanovanje - poleg številnih poročnih kreacij, ki so prišle izpod mojih rok. Seveda brez moža vse to ne bi bilo mogoče, vendar pravi, da sem kljub temu neuničljiva. (smeh)

Story: Za materinstvo ste se odločili pozno, zakaj?

Če bi bilo po željah mojega moža, bi imela otroka že pred desetimi leti, jaz pa sem potrebovala čas, življenje, ki me je naučilo določenih pomembnih lekcij, da se čutim zdaj dovolj zrelo tudi za ta korak, in ni mi žal, da je to prav zdaj, ko sem na to pripravljena in se tega še posebej veselim. Velika zahvala za to odločitev gre tudi številnim uspešnim ženskam, ki sem jih spoznala v svojem salonu in so mi dale vedeti, zgolj s svojim zgledom, da je materinstvo le še ena dodatna izkušnja v življenju, ki te ne spremeni, ampak te le obogati in ti odpre nova obzorja. Verjetno brez te izkušnje tudi bloga www.majaexplorer.com ne bi nikoli naredila, saj je zelo oseben.

Story: Koliko otrok bi imeli?

Glede na to, da imava že dva majhna kužka, ki jima je treba vsak dan prati ritke in ju hraniti, kot bi se zavestno odločil, da boš 15 let skrbel za enoletnika, bodo en otrok in dva psa trenutno čisto dovolj. Me je pa življenje naučilo lekcije, da nikoli več ne reci nikoli.

Story: Se že strinjata glede imena?

Ime sva izbrala, še preden sva bila odločena za otroka, a če je čakalo toliko časa, naj še malo.

Story: Pravijo, da se nosečnicam spremeni okus glede hrane, da jih motijo določeni vonji. Imate tudi vi kakšno posebno izkušnjo?

Oh, teh je ogromno, od tega, da smo morali zamenjati pralni prašek, da sem morala opustiti večino prehrane v restavracijah in da sem se v samo v enem tednu naučila kuhati in peči številne okusne jedi. Najbolje pa je, da mi je uspelo, kar mi v vseh letih ni. Ne maram namreč več čokolade, ki je bila moja velika razvada, zdaj pa je ne morem niti videti, kar je super. (smeh)

Story: Med nosečnostjo ste veliko potovali. Kako to prenašate in ali zato vaš blog nosi naslov majaexplorer oziroma Maja raziskovalka?

Potovanja sicer dobro prenašam, vendar so naporna, zato se je treba nanje dobro pripraviti, še posebej v nosečnosti. Sicer pa menim, da še ne pomeni, da ne smeš nikamor, ker si noseč. To je lepo obdobje, ki ga je treba izkoristiti za druženje s seboj, s partnerjem in z novim bitjem, ki ga nosiš pod srcem. Kaj je boljše od tega, kot da je bodoča mamica srečna, dejavna in nasmejana, ko raziskuje nove kraje. Že prej sem veliko potovala in od nekdaj raziskujem nove kraje, nove okuse, nove lepe stvari ... zato je bila prva asociacija za blog ravno majaexplorer.

Story: Kaj načrtujete v naslednjih mesecih kot mamica?

Najprej uspešen zagon bloga majaexplorer, nato dokončno ureditev prostora za prihod novega družinskega člana in organizacija 'babyshowerja' ... Joj, ogromno je še stvari, ki me čakajo. Najbolje, da grem kar po vrsti. (smeh)

Manja Stević

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story09/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 09/2017

Story 09/2017, od 23. 02. 2017