Manja Plešnar: Rada nosim njegova oblačila

Manja Plešnar: Rada nosim njegova oblačila (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
23. 4. 2016

Je dekle, ki ji nikoli ne zmanjka besed in modnega navdiha. Je Novina modna mrha in je voditeljica največjega resničnostnega šova pri nas. V tokratni modni zgodbi se je pod glavno vlogo namreč podpisala Manja Plešnar, drzna svetlolaska, ki je ni strah novosti in sprememb.

Story: Manja, spremljamo vas v vlogi voditeljice Big Brotherja, te pa so od nekdaj znane po ekstravagantnih opravah. Medtem smo vas, predvsem na začetku, lahko opazovali v precej bolj 'moških' stajlingih. Je to vaša ideja?

Ni moja ideja, idejo je dala stilistka Liza Rihar, ampak takoj, ko je to predstavila, sem bila navdušena. Sama imam rada minimalističen slog in meni je to lepo. Rada imam črno-belo kombinacijo in od nekdaj se držim reka, da je manj več, in ne nasprotno. Liza je res dobro zadela, kaj sem jaz, in s tem sem izredno zadovoljna. Vem, da moji stajlingi v oddaji niso nekaj, kar bi ljudje pričakovali, ampak mi tudi s tem sledimo trendom in v tem smislu nekako 'gremo naprej'.

Story: Kaj pa doma? Ali kdaj tudi partnerju vzamete kakšen kos iz njegove garderobe?

Ja, seveda! Zelo rada kupujem na moškem oddelku. Ravno včeraj sem si kupila bomber jakno na moškem oddelku, trenutno nosim tudi moški pas. Partnerjeve kavbojke sem vzela že neštetokrat, le zožila sem spodnji del hlačnic. On hlač, ki imajo eno luknjico, ne nosi več, medtem ko sem jaz nad luknjami v kavbojkah navdušena. (smeh) Super pa je tudi, ker mi je prav njegova številka. (smeh)

Story: Kako pa bi opisali svoj modni slog?

Rada imam športne stvari pa tudi malce bolj luksuzne, zato se najbolj najdem v definiciji športnega prestiža. Izredno rada spremljam ulični stil, in to me res navdihuje. Pravzaprav je to moj edini vir inspiracije - tudi če imam slab dan, bom v fotografijah uličnega stila hitro našla navdih za nov stajling. Rada kombiniram nenavadne stvari. Že pred leti sem nosila usnjene hlače, za katere so me vsi z začudenjem spraševali, kaj nosim. Že sedem let imam jakno z neti, pa me ljudje še zdaj sprašujejo kje sem jo kupila. Če grem ven, se rada oblečem v bolj 'rokerskem' slogu, všeč mi je stil glam roka, z bleščečimi suknjiči, dolgimi šali ...

Story: Vemo, da ste velika modna navdušenka. Po kateri modni ikoni pa ste se zgledovali na začetku?

V mladostnih letih mi je bila izredno všeč Lauryn Hill. Še zdaj sem se čisto naježila, ker sem na to že skoraj pozabila. (smeh). Takrat je nosila veliko džinsa, dobro je znala kombinirati barve. Vedno je bila drugačna, drzna, vendar je vedno ohranila r'n'b slog. Bila mi je velika inspiracija, ker sem tudi sama veliko poslušala to zvrst glasbe.

Story: Kaj pa zdaj?

Miroslava Duma mi je zelo všeč. Mislim, da bi imela čisto vse iz njene omare. Všeč mi je, ker je sposobna preobrazbe iz izredno ekstravagantne osebe do popolnoma minimalistične. To mi je všeč: da nisi vedno enak.

Story: Kaj pa, ko greste po nakupih? Čemu se ne morete upreti?

Kavbojkam. Konstantno jih kupujem, ker se mi zdi, da vedno iščem iste kavbojke. Vedno kupim svetle in bolj posebne ko so, boljše je.

Story: Koliko različnih parov kavbojk imate?

Veliko, ampak ne znam oceniti, koliko. Mislim, da imam kakšnih 20 parov, številka pa še raste. V zadnjem tednu sem si kupila en par, še enega pa si ogledujem.

Story: Zgodovina vaših pričesk je izredno pestra. Poskusili ste vse, bili ste rdečelaska, rjavolaska, svetlolaska, vijoličnolaska ... Česa si pa vseeno ne bi upali?

Morda ne bi imela irokeze, čeprav so mi všeč. Kar se tiče barve las, pa mislim, da bi imela čisto vse. (smeh). Glede tega sem zelo odprta.

Story: Spoznali pa smo vas tudi v zelo različnih vlogah - vse od modne kritičarke do glasbenice, voditeljice. Se je z vlogami spreminjal tudi vaš modni slog ali ste bili od nekdaj zvesti enemu?

Mislim, da sem kar zvesta isti rdeči niti. Nikoli sem imela res edinstvenega sloga, kot ga ima na primer Alya, ampak sem bila vedno minimalist. Nikoli nisem imela želje po neki hudi ekspresiji, ker sem že sama tako ekspresivna, in če bi se izražala še z oblekami ... (smeh)

Napisala Kaja Milanič

Kreativni vodja Petra Rozman

Fotografije Helena Kermelj u Stiliranje Tina Tanko u Ličenje Tadeja Šterk za Make up artist center

Pričeska Irena Hrušovar za Mič Styling

Lokacija in zahvala za gostoljubnost Vander Urbani resort, Krojaška Ulica 6–8, Ljubljana (www.vanderhotel.com.)

Manja nosi oblačila priznanih blagovnih znamk iz veleblagovnice Maxi. Trg republike 1, Ljubljana. www.maxi.si.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story16/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 16/2016

Story 16/2016, od 14. 04. 2016